Kamer zegt “doe eens normaal man” tegen PVV motie ceremonieel koningschap

Maar het idee van onder meer de PVV om de koningin niet langer deel uit te laten maken van de regering haalt het niet. Niet alleen de regeringspartijen VVD en CDA zien daar niets in, maar ook oppositiepartij PvdA wil dat de koningin lid blijft van de regering. (NOS)

Vette pech voor Geert. Niet alleen wordt ie vet in de steek gelaten door zijn bloedbroeders bij CDA en VVD maar nu kan-ie ook geen president worden.

Zie ook Telegraf: “Rutte: monarchie verdedigen”

9 gedachten over “Kamer zegt “doe eens normaal man” tegen PVV motie ceremonieel koningschap”

 1. Daarvoor in ruil krijgt de PVV klaarblijkelijk dan toch Donner als vice-voorzitter van de Raad van State en dat kan dan weer gunstig zijn bij toekomstige formatierondes…
  😉

 2. En voordat ik verkeerd begrepen wordt: Donner in zijn rol als belangrijkste adviseur van de koningin, niet zozeer als CDA-er…

 3. De koningin is niet door het volk gekozen en heeft daarom niets te zoeken in een democratisch proces.

 4. Voor de koningin uit de regering is een wijziging van het Statuut van het Koninkrijk nodig (met goedvinden van die eilanden die op marktplaats gezet mochten worden), terwijl de koningin uit de RvS veel simpeler en sneller te regelen zou zijn. De PVV zou ook voorstander zijn van dit laatste (de grootste gemene deler vwb wijziging van het koningschap ziet er zo uit: http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/oproep-tot-een-monsterverbond-aan-d66-pvda-en-pvv/), maar nu lees ik dat er onvoldoende steun is voor Cohens motie dat leden van het huidige kabinet geen vicepresident van de RvS mogen worden. Dan lijkt het er inderdaad op dat de PVV dat heeft getorpedeerd….

 5. Liera Schreef:

  De koningin is niet door het volk gekozen en heeft daarom niets te zoeken in een democratisch proces.

  Dat vond de NSB ook. Volgens Rauter, http://nl.wikipedia.org/wiki/Hanns_Albin_Rauter
  Seyss Inquart, Rost van Tonningen plus Mussert.
  Gelukkig werd dankzij koning Juan Carlos in ’81 in Spanje een staatsgreep verijdeld, die op slinkse wijze van te voren was ingelikt door gemelijke ultrareactionaire en falangistische Franco-elementen en met zegen van de Paus. De zege van het instituut `constitutionele monarchie’ is sindsdien standaard gebleken als waarborg tegen bruine elementen. Wat je nu ook ziet in Denemarken. Een vorstenhuis als buffer tegen neonazis, niks mis mee.

 6. kaaskop Schreef:

  het omgekeerde is ook mogelijk, ene Bernhard

  Een rotte peer waar heel weldenkend Nederland zich voor schaamt.

Reacties zijn gesloten.