Winkeliers bedreigd door aanhangers PVV

wildersaanhanger-150x150Net binnen, een bericht over bedreigingen door PVV-aanhang in Almere, die zich “voorlopers van de stadscommando’s van Wilders” noemen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Almeerse winkeliers hebben, nadat zij met geweld zijn bedreigd door PVV-aanhangers, verkiezingsposters van de Nationaal Democratische Partij (NDP) verwijderd uit hun winkel. In Stad en in Buiten werden vandaag en gisteren fysieke bedreigingen tegen hen geuit. De bedreigingen komen van een groep jongeren die zich de voorlopers noemen van ‘de stadscommando’s van Wilders’.

,,In Stad stonden vier blanke jongens gistermiddag in de winkel van een collega met de mededeling dat de posters weg moesten, anders zouden ze de tent kort en klein slaan”, vertelt Cor Valies, kandidaat-raadslid van de NDP en eigenaar van een kledingzaak in het centrum van Buiten. Zijn bedreigde collega in Stad wil anoniem blijven uit angst voor represailles. (Lees verder bij Almerevandaag)

Hier wat meer info over de NDP (PDF)

Update 11 am: Berichtje heeft nu ook de Telegraaf gehaald.

12 gedachten over “Winkeliers bedreigd door aanhangers PVV”

 1. #2.

  quote De bedreigingen komen van een groep jongeren die zich de voorlopers noemen van ‘de stadscommando’s van Wilders’.
  unquote

  en een lidmaatschapskaart van hun partij kunnen ze natuurlijk niet tonen.

  maar ik mag toch aannemen dat deze winkeliers aangifte gedaan hebben. en dat dit tuig opgepakt wordt.

 2. toevoeging #3.

  Volgens de ondernemer en kandidaat-raadslid wordt er ‘een opgefokte sfeer’ gecreeërd door Geert Wilders en de Almeerse lijsttrekker voor de PVV, Raymond de Roon. ,,Misschien komt dat wel door die PVV-bijeenkomst van afgelopen week in Almere. Die twee weten niet wat zij bij sommige mensen losmaken. Ik denk dat Wilders de boel ernstig onderschat. Zijn partij trekt blijkbaar ook imbecielen aan.”

 3. @berg: heb je het wel gelezen? 🙄

  Dat de PVV imbecielen aantrekt lijkt me logisch. Mensen die heel erg voor vrijheid zijn, vooral die van zichzelf.

 4. Dit soort bedreigingen doet me denken aan een bepaalde periode in de geschiedenis. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen.

 5. Om politiek correct te blijven:
  Boehoe….incident…boehoe….generalisatie…boehoe…polarisatie….het waren geen PVV’ers…dat heeft de media ervan gemaakt!!! En hoewel het imbecielen die dit doen…ze steken geen hotels in de fik met mensen erin.

Reacties zijn gesloten.