Brievenbuspissers helpen internationaal vermaard instituut naar de klote

In het kader van ‘ons koloniaal verleden is een linkse hobby’ hebben de hooligans in Den Haag besloten de stekker te trekken uit het Tropenmuseum. (NRC/Graf). Het PVV-schorem dacht natuurlijk zielige uitgedroogde negertjes te kunnen laten sterven van de dorst met een flinke cut in het budget voor ontwikkelingssamenwerking, maar surprise, er blijkt dus helaas in Amsterdam sinds 1864 een enorm museum aan de subsidietiet van ontwikkelingssamenwerking te lurken, wat nu integraal op marktplaats kan dankzij de PVV.

Rechts Nederland likt er zijn vingers bij af.

11 gedachten over “Brievenbuspissers helpen internationaal vermaard instituut naar de klote”

 1. En als je dan de reactie van die directeur, Lejo Schenk (?) ziet op het journaal:

  “Tja, het had allemaal wat netter gekund het afbouwen van die subsidie” dan denk ik :

  Man schreeuw het uit !! Heb lef !! Ga tekeer, pik het niet gofferdomme!

 2. Tja , het Tropeninstituut was wel eens Krities over hoeveel groots er in “ons Indie” werd vericht en wel eens positief over de culturele bijdragen van de Moslimwereld … kan je natuurlijk niet hebben zo’n zooitje supziedie slurrepers

 3. Ik heb het nooit zo gehad op het “Koloniaal Instituut” (de naam van het Tropenmuseum gedurende de eerste eeuw van zijn bestaan). Tijdens de Duitse Bezetting was er het hoogste Duitse gerechtshof in Nederland gevestigd, dat menige doodstraf heeft uitgesproken over verzetsstrijders.
  In latere jaren waren er best wel vaak leuke initiatieven, o.a. voor kinderen over Afrika en ontwikkelingshulp, maar een echt museum is het nooit geworden.
  De koloniale geschiedenis van Nederland verdient een duidelijke plaats in het kader van het instituut dat maar niet van de grond wil komen en dat aan de NL identiteit gewijd zou moeten zijn. (Arnhem? Marijnissen).
  Een mooi gebaar en een echte bezuiniging zonder cultuurverlies zou zijn:
  Bied het gebouwencomplex gratis aan aan de Republik Indonesia, Suriname en de diverse onderdelen van de Antillen, eventueel ook aan de ex-koloniën in West-Afrika (slavenhandel!), aan Ceylon en Japan (Decima). Nodig die landen uit, om, met steun van de ABN-Bank, Billiton, Shell, enz. hun visie op hun gemeenschappelijke geschiedenis met Nederland in het hart van ons land toegankelijk te maken.
  Het Koloniaal Instituut was en is een achterhaalde Rechtse Hobby.
  Het is een troost, in zekere zin, dat het mede slachtoffer wordt van de culturele kaalslag die Bruin I ontketent. :mrgreen:

 4. ok huib, dat werpt een ander lichtje op de zaak
  dank

  ik word misselijk van de manier waarop
  dat gekonkel, dat schmiechterige erachter
  en dat hier de bruine garde een rol speelt is onverkwikkelijk

 5. Wordt even wakker. Veel meer musea in den lande worden gekort heeft niets met kleur van museum te maken.
  Amsterdam heeft nog geluk…..

 6. Het is niet alleen het museum dat op het spel staat, maar ook het Tropentheater. Als dat sneuvelt, gaat er weer een muziek- en theaterpodium verloren.

  @4: Welja, waarom niet Shell als peetvader. Het Rijksmuseum wordt al door ING onderhouden, het Stedelijk door ABN AMRO en het Van Gogh Museum door de Rabobank. (En allemaal fijn verherbouwen op kosten van de Amsterdammers – over kolonialisme gesproken.)

 7. @4
  Mijn naamgenoot maait mij het gras al een beetje voor de voeten weg. Maar ik kom er morgen hier op terug.
  Intussen:

  President Jan Donner van het Instituut, waaronder het museum valt, gaat het besluit van staatssecretaris Ben Knapen juridisch aanvechten.

  Bron.
  Donner, jazeker, dezelfde clan (zijn broer geloof ik).

 8. Joke Mizée Schreef:

  Welja, waarom niet Shell als peetvader.

  Dat was sarcasme, Joke. Ik ga over m’n nek van Audi als sponsor van het Stedelijk, enzovoort.
  Ik bedoelde te zeggen dat Billiton e.a. een ereschuld hebben in te lossen. De ellende die de Nederlandsche Handel Maatschappij (“Stik in koffi en verdwyn!” Multatuli), later ABN en consorten hebben veroorzaakt, is natuurlijk nooit meer goed te maken. Alle reden dus, om ze te dwingen, om een door ex-kolonien beheerde tentoonstellingsruimte te laten financieren. Vind ik.
  En de theater-activiteiten van het Tropenmuseum moeten uiteraard worden voortgezet in de buurt.

 9. @10: En ik was uiteraard ook sarcastisch. Maar waarom moet het KIT-theater “worden voortgezet in de buurt”? Beschouw je het pand al als verloren?

Reacties zijn gesloten.