7 gedachten over “Kabinetten Balkenende waren liberaler dan huidig kabinet Rutte”

 1. Het wordt tijd voor een herdefiniëring van de term liberaal in Nederland, namelijk in de in de zin van links-liberaal, zoals dat in de VS en Groot-Brittannië geldt. De VVD zijn al jaren een stel neo-conservatieven en het CDA vormt daar de hypocriet-christelijke kant van.

 2. @: Laurent:

  Eigenlijk zijn vrijwel alle politieke partijen wel aan een nieuwe definitie toe:

  Groen, Links, Rechts, Liberaal, Conservatief, Neo, Socialist, Democraat, Sociaal-Democraat om eens wat te noemen.
  Geen enkele vlag dekt nog de lading.
  Links en Extreem-rechts, dan ben je al klaar. Extreem-rechts is een Cruiseschip, en Links een roeibootje als we ze vullen vrees ik.

 3. Wat zou eigenlijk het verschil zijn tussen rechts en extreem-rechts, en links en extreem-links?

 4. @3 Daar zijn een heleboel definities voor, de makkelijkste vind ik dat “extreem-” bereid is om desnoods met geweld de maatschappelijke orde omver te werpen. “Gewoon” links en rechts willen natuurlijk ook wel eens werpen, maar zonder dat daar bloed en klappen aan te pas komen.

 5. @4: DarkSkywise:

  Nou, in overweging nemend al het rechtse oorlogsgeweld, de honger in de wereld, het laten verrotten van hulpbehoevenden, de controle-terreur, het errop los slaan door de Staat, de gezondheidszorgmaffia, alle andere financiéle maffiosi, enzovoorts en zomeer, vind ik het verschil tussen rechts en extreem-rechts niet meer bestaan. Vanaf nu verklaar ik rechts per definitie extreem-rechts. Zij zijn schuldig aan het kapot maken van deze planeet en alle leven erop , schuldig aan fysieke en psychische terreur, en dat moet maar eens afgelopen zijn.

  Wat extreem-links is, moet extreem-rechts zelf maar bedenken.Volgens mij ben je dat tegenwoordig al als je het woord s o c i a a l kan spellen.

 6. LeRoiDanse Schreef:

  Wat zou eigenlijk het verschil zijn tussen rechts en extreem-rechts, en links en extreem-links?

  Ik maak het onderscheid tussen Rechts en Fout Rechts. De eerste denken min of meer oprecht een betere maatschappij vooor iedereen te bereiken via hun wereldbeeld, de tweede willen bewust bepaalde bevolkingsgroepen uitsluiten. Hieronder vallen de de NSB, de NVU, de vroegere Centrumdemocraten en de PVV.

 7. @: Laurent:

  En wat te doen met LInks? Links, Goed-Links en Fout-links misschien?

  En zij die zwijgen in alle talen, en daardoor in feite extreem-rechts zijn gang laten gaan?

  In het oude Griekenland was je verplicht om in een Burgeroorlog partij te kiezen, was strafbaar om het niet te doen 🙂

Reacties zijn gesloten.