Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos (PVV) piswoest op KNMI

Het is vandaag een beetje Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos (PVV) dag. We hadden natuurlijk al het akkefietje met de Nucleaire Terreuraanslag van Greenpeace met daarin een hoofdrol voor Richard de Mos, en zo zouden wij bijna vergeten dat hij vandaag al eerder het nieuws haalde met dit bericht.

KNMI had namelijk een Klimaatatlas uitgebracht waarin, hoe verrassend, artikeltjes over Het Klimaat.

Richard de Mos wil echter dat KNMI zich bezig houdt met weervoorspellingen en niet met Het Klimaat.

KNMI houdt zich bezig met een divers takenpakket, o.a. onderzoek en advies op het gebied van meteorologie en andere geofysische terreinen, zoals bijvoorbeeld klimatologie.

Helaas, KNMI had buiten Richard de Mos gerekend; zoiets als dit hier mag dus nu niet meer van Richard. Snel kijken dan maar voor het te laat is.

Richard de Mos kwam eerder in het nieuws toen hij (naar aanleiding van vragen over zijn CV waarin stond dat hij directeur van een basisschool geweest was) verklaarde directeur van een basisschool geweest had kunnen zijn als hij het geambieerd had.

Had hij het maar geambieerd. Dan zou de rest van Nederland verschoond kunnen blijven van zijn aperte lulkoek. Op deze manier sleept de PVV gewoon dit hele land mee in hun ondergang.

6 gedachten over “Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos (PVV) piswoest op KNMI”

 1. Op de site van het KNMI zie ik dat het onder het Ministerie van Infrastructuur en Milieu valt. Dat laatste woord zal wel steeds die De Mos zijn Pavlov reactie triggeren.
  http://www.knmi.nl/over_het_knmi/

  Verder doet het KNMI inderdaad een beetje meer dan een beetje weersverwachtingen (ik heb zo’n hekel aan dat woord ‘voorspellen’ he? weer wordt verwacht, niet voorspeld, sullen)
  Lees maar even op de site.

 2. Triest word je van het feit dat er bij het reformatorisch dagblad reageerders zijn die het met Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos eens zijn.

 3. Paar opmerkingen:
  Het KNMI doet niet aan “voorspellingen” maar aan “verwachting” wat het weer zal zijn.
  De opwarming van de aarde hoeft niet per se een ramp te zijn. Integendeel. We hebben minder energie nodig om bijvoorbeeld ons huis te verwarmen. (Maar weer meer om hem koeler te krijgen)
  Het gaat er bij het onderzoek om, om de eventuele nadelige effecten te herkennen om ze eventueel te neutraliseren of althans te verminderen.

  Grote wetenschappers als De Mos achten het mogelijk om gewoon een verbod uit te vaardigen op alles wat hen niet bevalt en huppekee de problemen zijn opgelost. Hierin staat de Mos niet alleen. Alleen in Nederland zijn er zo’n 1½ miljoen studenten en wetenschappers die zelfs al eerder dan De Mos tot die conclusie zijn gekomen. Toevallig stemmen ze alle op de PVV. De PVV die praktisch als enige partij geen gebruik maakt van een wetenschappelijk instituut, gewoon omdat ze er de centen niet voor krijgen.

 4. Uit de vragen van Prof. dr. ing. mr. de Mos blijkt dat hij bang is dat het KNMI rapport angst bij burgers veroorzaakt. Het is hier toch de pot die de ketel verwijt. De PVV doet niets anders en spint daar zelfs garen bij.

  Het is schandelijk dat de PVV instituten als het KNMI, de rechterlijke macht en onlangs de nationale ombudsman zo aan het bashen is. Je mag kritisch zijn dat houd namelijk ierdereen scherp maar de PVV gaat hierin veel te ver. Wie stoopt die club nu eens eindelijk

 5. @3 Ja maar die mensen geloven ook in het sprookje dat de wereld pas 6.000 jaar bestaat. Dus eh ……….

Reacties zijn gesloten.