‘Invoeren 130km rijden kost net zoveel als totale bezuiniging cultuur’

Oh ironie. Het plaatsen van alle bordjes, en het schilderen van de streepjes. En de champagne bij de feestjes. Allemaal nodig om straks massaal 130 km te kunnen te kunnen sjezen op de Highway to Hell. Het kost wat maar dan heb je ook wat. Hoeveel kost het dan? Nou ongeveer precies evenveel als wat de total rijksbezuiniging op cultuur oplevert. Dit meldt althans Leids D66 gemeenteraadslid Sabine Verschoor middels twiet. Je heft er een paar orkesten en theatergezelschappen voor op maar dan kan je wel 10 seconden sneller van Maaskantje naar Tilburg blazen.

7 gedachten over “‘Invoeren 130km rijden kost net zoveel als totale bezuiniging cultuur’”

 1. Maar is in je auto van A naar B rijden dan geen Volks Kunst ?? Bruin Realisme of zo , Creatief met Teer ???

 2. Het scheelt echt reuze veel hoor. Al die 130km trajecten geven ruim 30 seconden tot een krappe minuut tijdwinst per traject. Dat is toch geweldig?
  Helaas zijn er wel veel ondankbare weggebruikers. Ik heb de afgelopen weken op verschillende tijdstippen, buiten de spits, die 130km strecken gereden met de cruisecontrol op exact 125km/u (geijkte snelheidsmeter aanwezig). Dat zou betekenen dat ik aan alle kanten ingehaald zou moeten worden door blije automobilisten. Helaas is dat dus niet het geval: de meesten rijden zo langzaam dat ik meer auto’s inhaal dan dat ik zelf ingehaald word. Kennelijk was deze wens van Henk en Ingrid uit de lucht gegrepen.
  Was het niet de wens van H&I dan? Maar van het bedrijfsleven, dat natuurlijk reuzeveel geld bespaard met die mega tijdswinst? Ook al niet. Want die 47 seconden tijdswinst kost twee keer zoveel als dat het opleverd.
  Voor wie was die 130km/u nou eigenlijk????

 3. Tuurlijk…”Invoeren 130km rijden kost net zoveel als totale bezuiniging cultuur’…Sabine Verschoor klets uiteraard ook maar uit haar nek!

  Een bordje aanpassen kost echt niet zoveel hoor…

  Wat wel veel geld kost (zoals gebruikelijk in dit land) is het onnodige gezéver over het verhogen van max. snelheid met (lét wél) 10 km/h!?

  En dít zodat zo’n leidse trut uit de gemeenteraad van Leiden loopt te zeiken over…. wel “10 seconden sneller van Maaskantje naar Tilburg blazen”….Flikker op mens, doe eens ff normaal!

 4. Oooh herstel, Sabine Verschoor dient mijn verontschuldigingen te krijgen (ze is geen leids trutje)! Echer de auteur van dit artikel is een Brabantse “k#t” die één ander niet moet misbruiken voor zijn persoonlijk ongenoegen namelijk “wel 10 seconden sneller van Maaskantje naar Tilburg blazen”!!!

 5. Quote van elders:
  p van dam Schreef:

  Om de verhoging van de maximumsnelheid mogelijk te maken, trekt de minister 132 miljoen euro uit. Omdat Schultz de dalende trend van verkeersslachtoffers wil vasthouden, trekt ze 85 miljoen uit voor verbetering van de verkeersveiligheid.
  Totaal wordt dus sowiezo 217 miljoen extra uitgegeven om de Aptroots en andere blazertjes een goed gevoel te geven. De economie staat op verzuipen, voor kunst en cultuur is 200 miljoen minder beschikbaar, onderwijs wordt het bonussysteem opgedrongen om te bezuinigen, natuur wordt de nek omgedraaid om te bezuinigen en wat doet Rutte 1: geld uitgeven om harder te rijden.
  De dwaasheid ten top. Let op: ze gaan ook door met het sponsoren van de ESF ontwikkeling.

 6. Wat weer een gezanik over zoiets onbenulligs.
  Laten we niet vergeten dat terwijl jij en ik misschien naar een duur gesubsidieerde toneelvoorstelling zitten te kijken met hooguit een paar honderd andere toneelliefhebbers (want daarom is die subsidie nodig. Te weinig bezoekers om rendabel te zijn) er tegelijkertijd duizenden in een auto eindelijk eens lekker hard kunnen rijden en dáár plezier aan hebben.
  Want laten we heel eerlijk zijn. Lekker hard rijden is hartstikke lekker. Je wordt er soms euforisch van.
  Je hebt soms van die herinneringen die je altijd bijblijven.
  Zo herinner ik me eens dat ik op een weg reed die schitterend was om te zien. Een lichte sneeuw had de keien mooi wit gemaakt en je kon het ijs van de ijzel die eerder was gevallen prachtig zien glinsteren in de opgaande zon. Letterlijk bijna oogverblindend want de zon scheen recht in m’n gezicht.
  Rechts van mij stond een hele file auto’s om onduidelijke reden stil. Mogelijk om naar die mooie glinsterpracht te kijken, want het wás prachtig. Ik ging steeds sneller rijden want daardoor ging het ijs nog meer glinsteren. Zoiets vergeet je écht nooit meer.
  Maar als zo vaak, dan voel je eens een keertje gelukkig is er altijd wel iemand die je plezier vergalt.
  In dit geval zat die persoon in een stilstaande auto die precies op m’n wegdeel me de weg versperde.
  Ik probeerde nog te remmen, maar ja, met al dat ijs is er geen remmen meer aan. Dat had die persoon óók moeten weten.
  Ik heb ‘m dus doodgereden. Eigen schuld dikke bult!

  Na onderzoek door de politie was die het niet met me eens toen ik dacht dat ik schuld had. Ik reed namelijk maar 40 terwijl 50 toegestaan was en die auto mocht daar niet staan. Hij wilde een oprit oprijden maar stond verkeerd voorgesorteerd.
  Zo zie je maar weer. Als je je maar aan de regels houdt kan je niks gebeuren.

Reacties zijn gesloten.