Een half jaar PVV in de Brabantse politiek – lachen gieren brullen

De PVV in Noord-Brabant is een hele normale partij vinden de andere statenleden, maar ook in Noord-Brabant sporen de PVV’ers voor geen meter:

Opvallend is het grote aantal statenvragen dat de PVV stelt, al meer dan vijftig in ruim een half jaar tijd. De tweede plaats is voor de SP, maar die stelden nog geen twintig vragen. De collega’s van de andere partijen vinden het vaak zinloze vragen die de PVV stelt. Nico Heijmans: “Ze vragen dan bijvoorbeeld wat de definitie is van het begrip allochtoon, of van duurzaamheid. Ik heb daarom Ronald Dol onlangs een woordenboek gegeven, kan hij het daarin opzoeken.” (SP fractieleider Nico Heijmans bij Omroep Brabant)

Briljant. Je zal er maar op gestemd hebben dan weet je tenminste waar je belastinggeld aan op gaat.

Vandaag werd overigens bekend dat PVV-statenlid Martijn Kap opstapt wegens geschreeuw van zijn partijgenoten, stel dat de PVV een partij was.

4 gedachten over “Een half jaar PVV in de Brabantse politiek – lachen gieren brullen”

  1. @1 Inderdaad, zeker gezien het feit dat immigranten hun eigen inburgeringscursus moeten betalen.

  2. “Je zal er maar op gestemd hebben dan weet je tenminste waar je belastinggeld aan op gaat.”

    Voor Henk en Ingrid maakt het niet uit of de PVV wel of niet zinvol bezig is, of ze van voor of van achteren genaaid worden, zolang er maar wat tegen buitenlanders wordt geroepen zijn die domme dorpelingen allang tevreden. Het meest irritante zijn PVV’ers die zich ook nog eens intelligent menen voor te kunnen doen, jemig… daar wordt je moe van. De PVV’er die gewoon toegeeft dat hij niets van de wereld heeft gezien of laagopgeleid is, daarvan kan ik zijn eerlijkheid nog waarderen, maar een PVV’er die zich intelligent voordoet, zo’n zielige voorstelling is dat…

  3. Als Brabander heb ik eigenlijk nog niet gemerkt dat de PVV in de Brabantse Staten zit. Je hoort of ziet er vrijwel nooit iets van, maar ik geef toe dat geldt bijv. ook voor D’66, PvdD en 50Plus.

Reacties zijn gesloten.