Rosenthal negeert Führerbefehl en steunt zowaar Palestijnse Autoriteit

Een verrassende on-Ufo Rosenthal-achtige move. Hij neemt het pardoes op voor de Palestijnse Autoriteit, in antwoord op kamervragen van PVV, CU en SGP;

CU, SGP en PVV willen echter dat de Palestijnse Autoriteit meteen stopt met het verheerlijken en vergoelijken van geweld en terrorisme. Zo niet, dan moet Nederland de jaarlijkse bijdrage van 50 miljoen euro aan de Palestijnen staken. Rosenthal ziet daartoe echter „geen aanleiding”, antwoordt hij op de gestelde Kamervragen. Een deel van de Palestijnse bevolking sympathiseert met terroristische acties tegen Israël, erkent hij. „Dit keur ik ten zeerste af.” Dat neemt volgens hem echter niet weg dat „de belangrijkste vertegenwoordigers” van de Palestijnse Autoriteit „ondubbelzinnig afstand nemen van terrorisme en terrorismeverheerlijking.” (refdag)

Dat laatste is iets waar bijvoorbeeld de PVV nog wat van kan leren.

1 gedachte over “Rosenthal negeert Führerbefehl en steunt zowaar Palestijnse Autoriteit”

  1. Als ik nu Palestina was had ik allang gezegd van “Houd die centen maar!”. Want aankomen doen ze toch niet, Israël beheert alle geld stromen en zet het vaak vast om rente van te trekken. We maken dus infeite geld over naar Israël. Hulp goederen halen het ook niet tenzij door tunnels via Egypte. Kan je net zo goed zeggen dat ze het op moeten vreten, want schuld vrijkopen door te doen alsof je er om geeft is laf.

Reacties zijn gesloten.