Friese PVV-zonderling Jelle Hiemstra stapt op

Schokkend Fries nieuws:

Jelle Hiemstra is per direct uit de PVV gestapt. Hiemstra, die fractieleider was van de Friese afdeling van de partij, voelt zich niet langer verwant met de harde koers van de PVV (Telegraaf).

Zie ook omropfryslan.

En zie onze andere berichten over Jelle Hiemstra.

Update: het modder gooien is begonnen.

Update: Geert ontkent ALLES. 馃榾

13 gedachten over “Friese PVV-zonderling Jelle Hiemstra stapt op”

 1. zit ff te kijken bij omroep friesland, ik kan er alleen uit opmaken dat hij per direkt opstapt

  holdoekjes?

 2. Ik vraag me nog steeds af wat er achter die mishandeling zit. Verdacht dat de PVV in Den Haag daar geen enorme toestand van wil maken, dat hadden ze vast gedaan als het hen goed uit zou komen.

 3. Holle = hoofd. Kop. Hy hie miskien wol pyn in de holle fan Frysk ferset tsjin de faksisten?

 4. Ik denk dat de knuppels welke Hiemstra hebben afgetuigd leden zijn van een PVVfreikorps en dat daarom PVVdenhaag zich hult in hun spreekwoordelijk stilzwijgen.

 5. @ Andreas:
  Uit datzelfde artikel:
  “Fierder fynt er it frjemd dat er noch trochgiet as 没n么fhinklik steatelid.”

  Fierder is zeker vergeten hoe de Wilders met zijn GroepWilders begonnen is.
  Of
  Fierder zijt sieker vergesssen houw Blondie an zyn stoeltie for dei Groupe Wilders kommen zijt

 6. ` Hiemstra sil no fierder as 没n么fhinklik steatelid.’ Wer sa’n feint dat sit te profiteerje van 没s belastingjild.

 7. Waarmee bewezen is dat een taal niet erfelijk is. Stam van moeders kant af van Friese voorouders, echte Popma’s, maar omropfryslan kan ik niet lezen. Ondertiteling graag!

 8. Sjuul van Dissel Schreef:

  Stam van moeders kant af van Friese voorouders,

  Ja, ik ook. `k Heb respect voor de taal maar maar Frans en Duits vond ik altijd makkelijker. De Friezen hier mogen blij zij dat ik ze versta en met ze meelul en schrijf, na al mijn pogingen het Frysk te `begripen’.

 9. Ik begrijp alleen mijn moerstaal Nederlands goed, Frans en Duits helemaal niet, nou Duits alleen gesproken een heel klein beetje. Als me de weg wordt gevraagd stuur ik ze altijd immer graden raus, wat dat ook moge betekenen. Van me vader geleerd en ik denk dat het iets met z’n oorlogsverleden te maken heeft. Engels gaat een beetje maar niet lezen of schrijven. Fries is toch geen taal? Hooguit een dialect en ik neem toch aan dat alle Fryzen en Grunnningers Nederlands op school leren. Dus zijn zij in mijn ogen erger dan die nationalist Wilders die tenminste z’n best doet op onze taal. Nou ja nationalist, meer een neonazionist, een landverader dus.

Reacties zijn gesloten.