Integriteit PVV-statenleden die zichzelf als fractiemedewerker inhuren niet boven alle twijfel verheven

Het ministerie van Binnenlandze Zaken noemt het ‘uit integriteitsoverweging niet aanbevelenswaardig’ om twee PVV-Statenleden tevens betaald werk te laten verrichten als fractiemedewerker. Dat schrijft het ministerie in antwoord op vragen van de provincie die advies vroeg over de PVV-wens om de Statenleden Cor Bosman en Michael Heemels in dienst te nemen als fractiemedewerker. De twee zijn inmiddels al aan de slag. Formeel staan de regels de dubbelfunctie wel toe, maar de politicus moet volgens het ministerie voor zichzelf afwegen of zijn integriteit niet in geding komt. Ook het presidium – de vergadering van fractieleiders in Provinciale Staten – zet vraagtekens bij de dubbelfunctie. PVV’er Heemels stelt dat zijn partij ook door het Interprovinciaal Overleg (IPO) is gewaarschuwd. (Limburger + telegraf)

In duidelijk Nederlands: de PVV’ers zijn corrupte zakkenvullers. Wij staan erbij en kijken ernaar. Henk & Ingrid vinden dit “geniaal” en rechts Nederland likt hier zijn vingers bij af.

7 gedachten over “Integriteit PVV-statenleden die zichzelf als fractiemedewerker inhuren niet boven alle twijfel verheven”

 1. en maar klagen over zakkenvullende europarlementariërs

  een beetje proletarisch winkelen in de staatsruif, gewoon omdat het mag

 2. Ach als je tienduizenden Euro’s subsidie aan je minnaar kan geven of je nicht kan benoemen als directeur van het COA waar gaat dit dan nog over?

 3. Ron Schreef:

  als je tienduizenden Euro’s subsidie aan je minnaar kan geven

  Het gedeelte dat ging over het aanstellen van die “minnaar” is niet door Peters behandeld. Ze heeft alleen de eindparaaf gezet.

  of je nicht kan benoemen als directeur van het COA

  Nurten Albayrak werd in 2001 personeelsdirecteur van het COA en sinds 2004 had ze de algemene leiding. Nebahat Albayrak werd pas in 2007 staatssecretaris en kan dus nooit haar nicht hebben benoemd. (Bovendien, waarom zou zij een VVD’er benoemen?)

  Had je nog meer onzin, of was dit het?

 4. Ron Schreef:

  Ach als je tienduizenden Euro’s subsidie aan je minnaar kan geven of je nicht kan benoemen als directeur van het COA waar gaat dit dan nog over?

  En het is nog gelogen ook.

Reacties zijn gesloten.