Machiel de Graaf (PVV) citeert anti-islamterrorist Breivik in 1e Kamer

Het is VERBOTEN om te zeggen dat Breivik werd geïnspireerd door de PVV. Maar misschien is het wel toegestaan om het vermoeden uit te spreken dat de Noorse terrorist Anders Behring Breivik een inspirator is van PVV-fractievoorzitter Machiel de Graaf. Het kwam ineens zomaar in me op toen ik hoorde dat De Graaf het had over “cultureel marxisten” in zijn maidenspeech in de Eerste Kamer, en eerder al in een toespraakje bij zijn nevenfunctie de Haagse gemeenteraad. Ik bedoel wie anders dan Breivik is zo’n liefhebber van deze terminologie? Nou Machiel de Graaf dus.

Citaatje uit Trouw artikeltje van paar dagen terug:

Breivik voorziet een driehoeksoorlog in Europa, tussen de ‘culturele marxisten’/multiculturalisten, de moslims en de Breivikianen, die hij ‘cultureel conservatieven’ noemt. De kracht van de Breivikianen is dat zij kil, rationeel en zonder emoties kunnen opereren, in tegenstelling tot de ‘cultureel marxistische’ vijand, die te emotioneel is. Op dit moment bestaat er volgens Breivik een tijdelijk bondgenootschap tussen de cultureel marxisten en de moslims. De eersten hopen op moslimkiezers, de moslims verwachten van links een soepel immigratiebeleid. Het is een luguber verstandshuwelijk. Links wil op een geschikt moment met de moslims afrekenen. Diezelfde wens, maar dan omgekeerd, leeft bij de moslims.

Zou dat iets met dat “islamitische stemvee” te maken hebben waar ik de PVV ook wel eens over hoor? Je weet het niet he.

6 gedachten over “Machiel de Graaf (PVV) citeert anti-islamterrorist Breivik in 1e Kamer”

 1. Zou dat iets met dat “islamitische stemvee” te maken hebben waar ik de PVV ook wel eens over hoor?

  Tja, wie weet.
  Een van de grootste bezwaren van Wilders en z’n volgeling is dat moslims geen enkel respect hebben voor de democratie.
  Het clubje ziet echte rde komst van een moslimpartij een gevaar voor Nederland zo ook het “stemvee” wat naar Nederland wordt gehaald.
  Ben nieuwsgierig hoe onze toekomstige grote leider die logica kan verenigen:
  De komst van politeke partijen en linksstemmers afkomstig van moslim huize en tegelijkertijd beweren dat moslims niks te maken willen hebben met een democratie.
  Waarom kan ik het maar steeds niet uit m’n kop krijgen dat Wilders inderdaad het echt moet hebben van mensen die niet al te snugger zijn?

 2. @3

  Bij de PVV zijn ze niet van de grote denkers maar meer van de grote doeners. Zoals Breivik

 3. “Het is VERBOTEN om te zeggen dat Breivik werd geïnspireerd door de PVV.”

  Doet Gestapo die regel naleven? 🙂

 4. Onze nationale Grote Haatpredikant heeft volgelingen in Europa die bereid zijn tot massamoord en terreur.
  Ik zeg: er is weer plaats in Guantánamo Bay.

Reacties zijn gesloten.