11 gedachten over “Mooie site: het Amsterdam van Anne Frank”

 1. Mooi en indrukwekkend, zou verplicht voer voor alle domme en onnadenkende Nederlanders moeten zijn. Weten we nog, van na de oorlog? Nooit weer!

 2. Inderdaad heel erg mooi.
  Prachtig die overloop van kleur naar zwart-wit
  Overigens vraag ik me af of de Anne Frank stichting nog wel bestaansrecht heeft.
  Immers samen met de Universiteit van Leiden (of Delft) zouden ze er zijn achter gekomen dat Wilders extreemrechts en/of fascistisch is terwijl uit wetenschappelijk onderzoek door Wilders zelf dat absoluut niet waar is en dat de bewering beschamend is voor z’n kiezers.
  Tot nu toe schamen z’n kiezers zich inderdaad voor het feit dat ze als extreemrechts en/of fascistisch worden beschouwd.

 3. Laurent Schreef:

  @4 Propaganda?

  Keira Schreef:

  Propaganda????

  Ja naar mijn menig is het pure propaganda buiten het feit dat het uiteraard voor Amsterdam een zéér winstgevende zaak is aangezien het gebeuren miljoenen (vooral Amerikaanse en Japanse) toeristen trekt.

  Joden zouden er naar mijn mening goed aan doen zich als zelfbewuste mensen te presenteren, zelfbewust zoals ze zijn in plaats van zich steeds maar weer te laten afficheren met die eeuwenoude clichés als vluchteling, onderdrukte en eeuwig slachtoffer. In werkelijkheid manifesteren ze zich enkele duizenden kilometers verderop al meer dan 6 decennia lang nadrukkelijk als onderdrukker en kolonialist in een land dat de joodse staat wordt genoemd.

  In Amsterdam wordt het slachtoffertheater opgevoerd, in Israël zie je -wanneer je daarvoor open staat- de harde realiteit en die is daarvan juist het tegenovergestelde. Dat alles brengt me tot mijn menig dat Amsterdam zich leent voor pure propaganda voor een slechte zaak…

 4. Henk Middelzee Schreef:

  Dat alles brengt me tot mijn menig dat Amsterdam zich leent voor pure propaganda voor een slechte zaak…

  Dit gaat over de oorlog en wat er vooraf is gegaan. Niet wat de Joden e.a. na de oorlog hebben uitgevreten of goed gedaan.
  Veel mensen zijn momenteel anti-Amerikaans. Terecht als je ziet wat ze nu weer uitspoken met de Palestijnen/Unesco. Je gaat nu toch niet zeggen dat de Amerikanen nu maar uit de geschiedenis boekjes geschrapt moeten worden om wat ze tijdens en na de oorlog voor Europa hebben gedaan.
  Want daar gaat namelijk het Anne Frankhuis en stichting over. De geschiedenis!!! Daar moeten we van leren.
  Je merkt, zie ook Wilders, dat dat voor sommige mensen een probleem is.

 5. Ter aanvulling: De Anne Frank stichting is pro Palestina en tegen Wilders c.s. en komt op voor de moslims in Nederland.

 6. Henk Veldman Schreef:

  Ter aanvulling: De Anne Frank stichting is pro Palestina en tegen Wilders c.s. en komt op voor de moslims in Nederland.

  Blij dat te horen Henk. Zal Cidi niet leuk vinden schat ik zo in.

 7. Abdul Alhazred Schreef:

  Henk Veldman Schreef:
  Ter aanvulling: De Anne Frank stichting is pro Palestina en tegen Wilders c.s. en komt op voor de moslims in Nederland.
  Blij dat te horen Henk. Zal Cidi niet leuk vinden schat ik zo in.

  Het is tamelijk bekend. Het is namelijk de eerste keer dat een wetenschappelijk bureau vast heeft gesteld dat Wilders/PVV rechts extremistisch is. Zie http://is.gd/TsuEhj en http://is.gd/3wZwz2 maar er is veel meer.

  Ik (e.v.a. w.o. Harry de Winter van “Een ander Joods Geluid”) had op verschillende blogs/fora er al op gewezen dat die overeenkomst groot was (ook met Hitler c.s./”Mein Kampf”) en werd bijna altijd daarop gebant. Sinds dat rapport van de Anne Frank Stichting is dat veel minder geworden al is men bij de PVV er nog steeds van overtuigd dat op zo’n mening de doodstraf hoort te staan, ware het niet dat Wilders tegen de doodstraf is en dus met geen mogelijkheid een fascist of racist kan zijn.

Reacties zijn gesloten.