1 gedachte over “Curaçao; voor als het hier echt te gek wordt”

  1. Met een tussenstop op Cuba om zich te laten eren? Omdat hij en zijn pleegouders bewezen hoe de tentakels van het V.O.C. & W.I.C. kolonisme hemelsbreed en in de tijd elk individu van 9 tot 99 jaar oud tot de dood hen ervan scheidt hen die in de ex-koloniën zijn opgegroeid in zijn greep blijft houden. En hoe elke daad van verzet ertegen nog steeds een compromis aan dit kolonisme is. Aan welke ‘ex’-koloniale mogendheid dit compromis ook aan geboden wordt, het blijft een toegeven aan een verleden dat op het niveau van de huidige bewindvoerders, het VVD-PVV-CDA-NAZI Kabinet over Nederland en Curacau, eerloos eindigt als dit Kabinet gewoon blijft zitten waar het zit in het hart van de macht. Terwijl zo’n joch als bijvoorbeeld Mauro zijn biezen kan pakken.

    Het is natuurlijk wel een mooi antiracistisch initiatief waarmee dit stukje Nederland in de carieb een gebaar maakt met de middelvinger uitgestoken naar het kille inmiddels totaal in zichzelf gekeerde ex-koloniale kutlandje aan de Noordzee.

    Hoeveel Cubanen zijn er voor de bevrijding van Angola van het kolonialisme gesneuveld? http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/669663/2009/02/05/President-Raul-Castro-op-staatsbezoek-in-Angola.dhtml En hier gaan we nog steeds gebukt onder een achterbaks geworden koloniaal joods-christelijk neoliberaal bewind dat pertinent weigert haar koloniale verleden metterdaad om te zetten in een anti-racistisch aktievoeren voor een toekomst zonder landsgrenzen waarachter niemand meer kan worden weggedeporteerd alsof er geen verleden en geen heden zou bestaan. Alsof bijvoorbeeld dit 18 jarige joch Mauro dat toch nergens aan schuldig is en hier toch onder je bloedstollende omstandigheden als je even op je in laat werken hoe het in z’n werk ging, terecht is gekomen. Ik weiger mijn mening in deze vast te pinnen op alleen Mauro. Ik vind dat in het algemeen de meningen in deze veel algemener zouden moeten zijn.

Reacties zijn gesloten.