SGP/VVD/CDA/PVV sluiten de rijen – Mauro kan doodvallen

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag twee moties vanuit de oppositie verworpen die vroegen de jonge Angolees Mauro Manuel een verblijfsvergunning te geven. Een motie om Mauro in Nederland te laten blijven in afwachting van een studievisum werd door GroenLinks en D66 niet in stemming bracht. (Telegraaf)

Meerderheid, inclusief alle CDA fractieleden die van hun congres opdracht hadden gekregen om voortaan humaan op te treden in dit soort gevallen (en daar dus hun bruine stinkreet mee afvegen), inclusief de twee “dissidenten” Ferrier en Koppejan, die kennelijk dusdanig bewerkt zijn door de CDA partijtop dat zelfs een voor de bruine brievenbuspiscoalitie volstrekt onschuldige tegenstem (want nog steeds de minderheid) te veel gevraagd was, en tenslotte inclusief de “christenen” van de SGP. Die niet willen meedoen aan bespreking van individuele gevallen in de Tweede Kamer en die dus zelfs tegen algemene regelingen stemmen zolang dit ene specifieke individuele geval er maar uit geknuppeld wordt, door Gerd Leers himself.

Die vette fascistengrijns van Fritsma moet je daar dan bij denken.

De vraag die nu nog overblijft is; hoe lang blijft “de oppositie” nog Rutte steunen op de momenten dat Wilders lekker zijn eigen dingetje mag doen en Rutte de oppositie nodig heeft? De volgende keer dat hij zich 50 miljard vergist of 100 miljard ergens in een fondsje wil stoppen bijvoorbeeld.

We gaan het zien.

Ondertussen kunt u gebruik maken van onze handige vertrekservice voor partij naar keuze.

Update: Es Spricht Der Führer

Afbeelding geleend van @mikoflohr

27 gedachten over “SGP/VVD/CDA/PVV sluiten de rijen – Mauro kan doodvallen”

 1. Tja, wat moet je daar nog van zeggen.
  In ieder geval weten we nu dat je geen greintje menselijkheid van deze partijen mag verwachten.
  En van CDA en SGP geen greintje barmhartigheid.

 2. Kan er voortaan een homerisch gelach van de gehele oppositie oprijzen op het moment dat Ferrier of Koppejan de vergaderzaal betreedt?

 3. #3 ik hoop op korte termijn ook eens een dergelijk schitterend boeket te kunnen neervlijen en grote dankbaarheid betonen…

 4. Occupy stelde ik voor om een soort bewegende Occupy-brigade te maken. Deze groep zou na overleg met Mauro en zijn ouders het dorp kunnen occuperen waar hij woont., en verder kan Occupy daar gewoon doorgaan met..tja, wat eigenlijk..
  Niet alleen bij mensen als Mauro zou je zo’n bewegende brigade kunnen inzetten, maar bij alle denkbare triestigheden. Een mooier en steviger doel en geweldloos middel zou je niet kunnen hebben lijkt me, daarbij is niemand verplicht dat te doen.

  Het is verzand in : zijn wij van Occupy er wel om dit soort “politieke”acties te voeren???
  Zelfs opmerkingen als Mauro moet gewoon terug waren regelmatig te horen.
  Nee, liever in parkjes en weilandjes en op het Beursplein blijven dan uit je luie stoel te komen, tentje bedoel ik.

 5. LeRoiDanse Schreef:

  Het is verzand in : zijn wij van Occupy er wel om dit soort “politieke”acties te voeren???
  Zelfs opmerkingen als Mauro moet gewoon terug waren regelmatig te horen.
  Nee, liever in parkjes en weilandjes en op het Beursplein blijven dan uit je luie stoel te komen, tentje bedoel ik.

  Fuck wat klinkt dat als het PvdA gelul tijdens de acties bij Dodewaard 😥 Niets vernieuwend dus aan Occupy , wederom worden degenen die wel een andere wereld willen sufgeluld door de Sociaal democratische “nuance zoekers “- “Compromszoekers” 😥

 6. #8 goed idee roi! heb je dit idee in de twitter gegooid? een bredere ‘occupy’ is hard nodig. er zijn talloze zaken waar (keihard) ingegrepen moet worden om de idiotie van een stel wegkijkendegrinnikgraaiers, verdwaalde gristenhonden onder de knoet van een dolgedraaide limburgse narcist, psychopaat-pertijleider tegengas te geven. occupy vooralsnog is wat vaag, zeker pr-matig gezien. de beweging (gelijk aan de jaren rond 1980 in a’dam) zou tot een misstandenaandekaakstel-beweging moeten uitgroeien.

 7. SGP en CDA noemen zich Christelijke Partijen. Ik denk dat de laatste christenen de vorige eeuw deze partijen hebben verlaten.

 8. Links moest er toch zo nodig een politieke strijd van maken.
  Nou…strijd verloren.

  Maar niet getreurd, ze vinden heus wel weer een andere Mauro of Sahar.

 9. Linksch_Tuig Schreef:

  Links moest er toch zo nodig een politieke strijd van maken.
  Nou…strijd verloren.

  Verliezen bestaat slechts in de terminologie van rechtse ploetermieren.

 10. Linksch_Tuig Schreef:

  Links moest er toch zo nodig een politieke strijd van maken.
  Nou…strijd verloren.
  Maar niet getreurd, ze vinden heus wel weer een andere Mauro of Sahar.

  Welnee; Mauro houdt het hier gewoon nog een tijdje uit met zijn nieuwe studie, en binnen die tijd valt deze regering gegarandeerd een keer en wil niemand meer verder met die imbecielen van de PVV. En dan komt er een fatsoenlijke regeling.

 11. @14

  de kans op Koppejan I of Ferrier I lijkt me overigens vrij klein…

  wat een ruggengraatloze nepdissidenten

 12. kaaskop Schreef:

  @14
  de kans op Koppejan I of Ferrier I lijkt me overigens vrij klein…
  wat een ruggengraatloze nepdissidenten

  Ik stel voor dat de eerstvolgende nieuw ontdekte ongewervelde diersoort Ferrierus Koppejansensis genoemd wordt.

 13. Dit is nu wat het cda verstaat onder medemenselijkheidheid. Als doekje voor het bloeden wordt de jongen een worst in de vorm van een studievisum voorgehouden.
  De eensgezindheid in het cda is gered, met dank aan het beschamende optreden ven de zogenaamde ‘dissidenten’. Wat een gore spelletjes worden hier gespeeld over de rug van die jongen, het is om je dood te schamen!

 14. Ik mag hier volgens de regels ‘niemand fysiek ongemak toe wensen, kwetsen, of beledigen, niet klagen noch jammeren’.

  …en laat dát nou net de dingen zijn die ik hier graag geschreven had willen hebben over dat stelletje Haagse letterneukers dus moet ik het hier maar bij laten…

 15. Henk Middelzee Schreef:

  Ik mag hier volgens de regels ‘niemand fysiek ongemak toe wensen, kwetsen, of beledigen, niet klagen noch jammeren’.
  …en laat dát nou net de dingen zijn die ik hier graag geschreven had willen hebben over dat stelletje Haagse letterneukers dus moet ik het hier maar bij laten…

  Het moet een beetje een uitdaging blijven voor de reageerders. 😀

 16. we gaan gewoon voor de internationale schande prijs
  joey trekt wel een zak over zn hoofd als hij eventueel de hollandsche grensch passeren zal/durft

  @halinareijn Halina Reijn
  door @ZINplicity
  Dutch Shame: The Netherlands Debates The Deportation Of A Child – Forbes onforb.es/uJ1mHD

 17. Je schaamt je idd voor je nederlander zijn. Als je dit drama bekijkt vanuit het perspectief van het Nederlandse broertje van Mauro die nu zijn grote broer weggestuurd ziet worden, is dat echt vreselijk. Hier wordt een gezin kapotgemaakt door de partij die het gezin zo belangrijk zegt te vinden.

  Ik hoor overigens weinig over het feit dat D66 en Groen Links de motie over het afwachten van uitspraak studievisum niet in stemming hebben laten brengen. Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik ook niet weet hoe dat precies werkt. Kan iets alleen in stemming gebracht worden als iedereen het daarmee eens is? Waarom wordt er dan steeds gestemd over allerlei debiele dingen?

 18. ah, ik snap het al.. de motie was van Groen Links zelf en ze besloten zelf om het pas later in stemming te brengen. Toch een beetje vreemde actie.

 19. 22 en 23 Lex:

  Als de oppositie hun motie in stemming had gebracht had het cda er mooie sier mee kunnen maken.
  Terecht dat ze dat niet gedaan hebben het cda was niet voor niks zo boos, want nu moeten ze verantwoording nemen en dragen voor hun eigen smerige daden.

  De oppositie ging voor een volledige verblijfsvergunning zonder voorwaarden. Dat gedrocht wat er nu ligt komt dus duidelijk van de rechtse gedrochten en ze kunnen niet zeggen: ja maar oppositie jullie stemden toch zelf vóór?

 20. Peter Miedema Schreef:

  Snap jij het nog? http://wp.me/p1zDUu-10R

  Tuurlijk als je profvoetballer ben is er een ander regelgeving voor vreemdelingen in Nederland.
  Het heet – de poenregeling. Poen,poen,poen – dan mag je alles in Nederland hebben, alle deuren gaan open net als in het VS.

  JoeyRamone Schreef:

  joey trekt wel een zak over zn hoofd als hij eventueel de hollandsche grensch passeren zal

  Ik begrijp je 100% Joey, doch moet je weten dat de meeste mensen in het buitenland hun gezond verstand niet verloren zijn en daarom weten ze dat wij in Nederland gewoon door een rechtse minderheidsregering gegijzeld zitten.

 21. Het studievisum is zowieso een wassen neus want Mauro wil helemaal niet verder studeren maar gaan werken met zijn MBO diploma. Wat ik overigens op prima vind! We kunnen zulke jongens die de handen uit de mouwen willen steken prima gebruiken. Geef die knul alsjeblieft een verblijfsvergunning, en laat de wereld zien dat we niet volledig worden gegijzeld door 1.499.999 proleten en 1 blonde haatpruik!

 22. Lex Schreef:

  de motie was van Groen Links zelf en ze besloten zelf om het pas later in stemming te brengen. Toch een beetje vreemde actie.

  De motie heeft een kans(je) te worden aangenomen, dus nu wil GL kijken of er nog meer uit te halen valt door de motie nog iets bij te spijkeren.

Reacties zijn gesloten.