Staatssecretaris Henk B.: “Onze wetten zijn onmenselijk! LOLOLOLOLOLOLOL!”

Wait… what? Heeft-ie dat echt gezegd? 😮

Niet met zo weinig woorden want ministers praten over het algemeen iets wolliger, maar Renate D’hoker heeft een drietal ministeriële (mini-steriele?) uitspraken voor ons gefileerd en teruggebracht tot wat ze feitelijk betekenen:

Een doordenkertje van het CDA: “Barmhartigheid gaat niet voor recht.” Dat zegt staatssecretaris van economische zaken Henk Bleker in de uitzending van De Pauw en Witteman. De wet heeft volgens hem absolute voorrang op elk medegevoel, elke vorm van goedheid en naastenliefde. Onze wetten zijn inhumaan, zegt hij met zoveel woorden. Waarvan notie.

DeWereldMorgen: “Drie lessen in democratie

3 gedachten over “Staatssecretaris Henk B.: “Onze wetten zijn onmenselijk! LOLOLOLOLOLOLOL!””

 1. “De wet heeft volgens hem absolute voorrang op elk medegevoel, elke vorm van goedheid en naastenliefde.”
  Dat zeiden de nazi’s in de tweede wereldoorlog waarschijnlijk ook, terwijl zij alle gruwelijkheden hebben uitgevoerd. Gelukkig waren er mensen die wel barmhartig waren, waardoor een enkeling de kans had om te overleven. Ik zou de ministers het liefst aan een stoel willen zetten en een paar uur naar films laten kijken als La Rafle en Schindler’s List.
  Maar goed, regels zijn regels.

  Maar na zulke uitspraken word ik waarschijnlijk gestenigd.

 2. ““Barmhartigheid gaat niet voor recht.”

  Dit is de uitspraak van iemand die nooit over christendom of christelijke moraal gehoord heeft.
  Geen geweten.

  CDA is in de peilingen en handelingen DA geworden.
  Haat sloopt alles.

  Zulke huichelaar-christenen moet je voor de kerk met eieren opwachten en dan zullen ze het weer niet begrijpen. Het christendom is uit de harten verdwenen want daar moest angst voor anderen in die plaats komen.

Reacties zijn gesloten.