Wéér een PVV’er minder

De fractie van de PVV in provinciale staten van Gelderland is een lid kwijt. Olof Wullink (PVV) uit Velp heeft de achtkoppige fractie van de partij verlaten om verder te gaan als onafhankelijk statenlid.

Wullink geeft zijn zetel niet op. “Er is overwogen de zetel geheel op te geven maar zowel Geert Wilders als Fleur Agema hebben die keuze destijds in een soortgelijke situatie ook niet gemaakt.”

Juist Wullink, zo doe je dat. Na eerst, net als Wilders zelf, braaf als stemvee gefungeerd te hebben blijk je ineens een geheel onafhankelijke mening te hebben van welke je nu ook veronderstelt dat dàt de reden is dat je je zetel hebt, in plaats van meegelift te hebben op de stemmen van je voormalige partij.

Ik ben overigens benieuwd of het wetsvoorstel van PvdA’er Pierre Heijnen, over spookraads- en statenleden, waar hun vergoeding afgepakt wordt als ze te vaak afwezig zijn bij vergaderingen, nog een tsunami van terugtredende PVV’ers met dubbelfuncties gaat veroorzaken.

8 gedachten over “Wéér een PVV’er minder”

 1. Als Hero weer eens bezopen is dan wil hij zichzelf voor de spiegel wel eens de Groep Brinkman noemen 🙂

 2. Het is niet bij te houden met die PVV politici. Vorige week al die dubbele functies en dubbel geld.
  Hoe is het mogelijk dat in één jaar zoveel PVV zo snel zo’n verkeerde attitude hebben als volksvertegenwoordiger???? Je gaat toch de politiek in om de burger te dienen vanuit een innerlijke roeping?

 3. over spookraads- en statenleden

  In het Europese parlement is ook eens een onderzoek gedaan naar dit verschijnsel. 25% ( 185 mensen) maakte er zich schuldig aan waarvan alleen de Franse fractie ook “linksen” had maar verder het allemaal rechtsen waren.

 4. kaaskop Schreef:

  Als Hero weer eens bezopen is dan wil hij zichzelf voor de spiegel wel eens de Groep Brinkman noemen

  En hij kan meteen met iedereen in de spiegel in discussie komen… 🙂

 5. Kaaskijker Schreef:

  Vorige week al die dubbele functies en dubbel geld.
  Hoe is het mogelijk dat in één jaar zoveel PVV zo snel zo’n verkeerde attitude hebben als volksvertegenwoordiger???? Je gaat toch de politiek in om de burger te dienen vanuit een innerlijke roeping?

  De foute kiezers stemmen op de foute politici. Zo werkt het.

  De innerlijk roeping van PVV?? – ” Ikke,ikke,ikke,..hoef niks te weten.., ikke,ikke,ikke!” 🙂

 6. iig gunstig voor de Schotse Hooglanders en de Poolse paarden, dat was zijn idee om ze te verbieden

Reacties zijn gesloten.