Sparen voor je hartinfarct en de kanker van je kind

Het CDA, PVV en PvdA steunen een VVD-plan om patiënten voor elke ziekenhuisbehandeling te laten weten wat de kosten zijn. van te voren te horen krijgt wat je behandeling in de zorg gaat kosten. Misschien dat je dan van te voren even nadenkt of je wel zo nodig leukemie moet krijgen. En die prostaatkankerbehandeling is die wel nodig? De overheid is geen geluksmachine hoor, succes is een keuze vier uur cup a soup dat zouden meer mensen moeten doen (Renske Leijten (SP) bij de NOS)

Beseft dat kale kind van je eigenlijk wel wat die chemo kost en Rechts Nederland likt er zijn vingers bij af. En dan noemen ze mij cynisch.

4 gedachten over “Sparen voor je hartinfarct en de kanker van je kind”

 1. Heel langzaam, maar zeker, gaan we naar het Amerikaanse model van gezondheidszorg.
  Rijken, krijgen gezondheidszorg en armen mogen kreperen.

 2. Kansloos plan, het is bij veel behandelingen helemaal niet mogelijk om van te voren te zeggen hoeveel het gaat kosten. Daar hoort een gedegen diagnostiek aan vooraf te gaan, en een gestarte behandeling kan veranderd worden door voortschrijdend inzicht. Daarnaast is vanaf 2012 een groot deel van de zorg vrij onderhandelbaar, dus verschillen de kosten per ziekenhuis per verzekeraar ook nog eens.

 3. Het kan ook een controlesysteem zijn, of de behandelingen die gedeclareerd zijn, wel degelijk hebben plaatsgevonden.
  Het blijkt dat ziekenhuizen behoorlijk frauderen.

 4. Ik heb er ook wel een paar:
  Jaar salaris, bonussen emolumenten van ziekenhuis directie duidelijk zichtbaar bij de receptie openbaar.
  Salarissen directies zorgverzekeraars verplicht op het briefpapier vermelden.

  Eh, deze kilometer snelweg kost 1 miljoen euro op borden langs de weg.
  Ambtenaren die verplicht zijn indien het publiek het wenst op ieder moment van de dag hun bruto jaarsalaris te overleggen.

  Hypotheekrenteaftrek? Prima maar dan verplicht een duidelijke vermelding van de hoogte van uw maandelijkse voordeeltje achter op uw jas gespeld, wij mogen toch allemaal wel eens een indruk hebben wat dat allemaal kost.

  Zo maken we het allemaal een stuk transparanter en gaan we lekker met z’n allen maar eens goed op elkaar zitten letten.

Reacties zijn gesloten.