De Mauro Passion of hoe het CDA zichzelf heeft verkwanseld

De Mauro Passion heeft voor iedereen zichtbaar gemaakt waar het CDA aan lijdt. Geen enkele politieke winst halen uit het openbaar beleven van een gewetensconflict, dat is nieuw en pijnlijk. Het CDA wordt door meer geteisterd dan een leiderschapsprobleem: verbestuurlijking en christendemocratie gaan niet langer hand in hand.

Wanneer helpt iemand het CDA uit zijn lijden? Het ooit zo grote christelijke blok in Nederland is een marginaal partijtje geworden, dat zelf nog steeds denkt dat het heel wat is. Het doet domme dingen, maakt foute keuzes en benadeelt heel Nederland. Van mij mogen ze gewoon permanent op de hei gaan zitten, zonder welke verantwoordelijkheid dan ook.

Het is toch godgeklaagd dat de leden zich op dat laatste congres weer hebben laten hersenspoelen? Niks geregeld voor mensen die hulp nodig hebben. Nee, Maxime en alle andere malloten met alleen maar machtswellust in de ogen en het hoofd een veer in de reet steken. Dat was het weer. Ow ja, en een CDA-muts was haar zeer toepasselijke bruine Burberry tas kwijt geraakt – prijs begint bij ca 1.000,– euro – dus zijn ook mensen die niks hebben met behoeftigen. Net als de VVD, denkt het CDA ook: succes is een keuze, armoede is eigen schuld. Moet je maar gaan werken! Kijk naar mij.

4 gedachten over “De Mauro Passion of hoe het CDA zichzelf heeft verkwanseld”

 1. Chavannes schreef:

  Het CDA kan zo veel beter.

  Dat valt te betwijfelen.
  Vergelijk de situatie Italië (vgls. wikipedia)

  Democrazia Cristiana (DC, d.i. Christendemocraten), was een belangrijke politieke partij in Italië gedurende 50 jaar. In 1994 werd de partij opgeheven.

  Het kan zomaar afgelopen zijn. De opvolger, tegenwoordig de Unie van het Centrum, haalt zo’n 6% van de stemmen (in Nederlandse verhoudingen: 9 zetels)

 2. Tsja, dat was eerder al pijnlijk duidelijk. Er is crisis en de heren politici hebben niks beters te doen dan met z’n allen over Mauro te gaan debatteren terwijl de rest van het land de ellende in stort.

 3. Robert Schreef:

  Er is crisis en de heren politici hebben niks beters te doen dan met z’n allen over Mauro te gaan debatteren

  Lijkt me dunkt me niks mis mee, stuk beter dan Lijder met het Noorse kapsel aandacht schenken.

Reacties zijn gesloten.