Kwart van PVV-aanhang vindt geweld toegestaan

Dat blijkt uit  het rapport van de Britse denktank Demos op basis van een online enquete onder de aanhang van populistische rechtse partijen in Europa. Hierbij wordt wel nadrukkelijk de aantekening gemaakt dat het legitimeren van geweld nog niet hoeft te betekenen dat iemand zelf in staat is geweld te gebruiken

Lezen we op Republiek Allochtonië. Nee, een Hero Brinkman was er in zijn tijd als politie-agent ook al niet vies van, dus het zou je niet moeten verbazen, maar toch sta je er elke keer weer van te kijken als je het zo zwart op wit ziet staan.

14 gedachten over “Kwart van PVV-aanhang vindt geweld toegestaan”

 1. gelukkig, de Scandinavische extremisten zijn minder tot geweld bereid

  vraag maar in Noorwegen…

  ik ga er van uit dat die 25% van de PVVers er dan ook geen bezwaar tegen heeft als er geweld tegen hen wordt gebruikt

 2. Niet ik hoop dat het ooit zo ver komt, maar het is goed om te weten dat PVV-ers geen bezwaar tegen geweld hebben , er daarbij van uit gaande dat dit ook opgaat voor geweld dat tegen hen gebruikt wordt.
  Je weet nooit waar het goed voor is.

 3. Geweld tegen een inbreker of overvaller is geen probleem. Dat heet gewoon zelfverdediging.

 4. PVV’er Schreef:

  Geweld tegen een inbreker of overvaller is geen probleem. Dat heet gewoon zelfverdediging.

  Raar dat dit is veel gewelddadiger landen dan hier juist word afgeraden , omdat je kans bij je tegengeweld de boel te escaleren en je leven te verliezen wel erg groot word ( zijn zelfs tv spotjes over in de USA ) PVV en haar rechtse vriendjes willen natuurlijk het angstklimaat waarop zij teren een sappige moord op iemand die zijn bezit tegen een inbreker verdedigde is daarvoor natuurlijk ideaal …

 5. #4
  Waarschijnlijk omdat inbrekers en overvallers in de USA eerst schieten en dan stelen? Hier is het nog niet zover. Gelijk maar in de aanval dan.

 6. @5 weer typisch rechts gelul , nee , inbrekers in de USA , net zo min als overvallers ,schieten niet eerst voor ze roven maar de realiteit is dat het meestal jongelui zijn die dit doen , en de slachtoffers zijn meestal de 30 al voorbij , zelfs bij een vechtpartij geheel en al zonder wapens .maakt het slachtoffer daarom minder kans ..

 7. Ik ben van mening, dat als iemand mijn huis ongevraagt binnendringt, ik mij mag verdedigen.

 8. Nah voor een PVV tokkie is hier niets te vinden , en wat was het argument dat je hiermee wil aandragen , dat et voldoende asociale witte Nederlanders van niet meer jeugdige leeftijd zijn die ook inbreken ???

 9. PVV’er Schreef:

  Geweld tegen een inbreker of overvaller is geen probleem. Dat heet gewoon zelfverdediging.

  Nonsense. Zelfverdediging is wat anders dan zomaar geweld gebruiken. Het geeft toch te denken dat de eerste de beste pvv’er gewoon eigen rechter en beul wil spelen.
  Als ik jou tegen kom mag ik je dan ook een pak slaag geven? Gewoon preventief zal ik maar zeggen? Omdat ik denk dat alle pvv’ers gewelddadige neo-nazi’s zijn?

 10. GJ_ Schreef:

  Omdat ik denk dat alle pvv’ers gewelddadige neo-nazi’s zijn?

  Dat denk jij niet maar er zijn wel sterke aanwijzingen.

 11. Ja hoor, PVV-ertje mag best bij mij in komen breken. Kan hij een preventief pak op zijn falie krijgen. 8) Gewoon educatief en preventief hè? Opdat hij het niet nog een keer in zijn hoofd haalt.

 12. Keira Schreef:

  Ja hoor, PVV-ertje mag best bij mij in komen breken. Kan hij een preventief pak op zijn falie krijgen. Gewoon educatief en preventief hè? Opdat hij het niet nog een keer in zijn hoofd haalt.

  Hehe, voor dat soort types heb ik een gratis gekregen valkuil achter mijn voordeur, de wateropneemput,
  Voor het slapen gaan luik weg, Turks tapijtje erover, scherpe bamboepunten met Afghaans slangengif eronder. Je mot en mag (van VVDPVV) je eigen verdedigen tegen gespuis nietwaar?
  🙂

Reacties zijn gesloten.