Pechtold solidair met PVV geteisem – fatsoenlijke Nederlanders hebben ’t nakijken

Wegens wangedrag mag stuk PVV schorem Raymond de Roon Egypte niet in. Wat doen de andere kamerleden? Die gaan ook niet want “anders hek van de dam“. Tot zover nieuws uit Den Haag, terug naar Planeet Aarde.

TIP: maak gebruik van onze handige generieke opzegbrief.

UPDATE: ‘Rosenthal roept Egyptische ambassadeur op matje’, wanneer gaat Kortenhoeven om bommen op Caïro roepen?

84 gedachten over “Pechtold solidair met PVV geteisem – fatsoenlijke Nederlanders hebben ’t nakijken”

 1. Tja, wie met pek omgaat wordt er mee besmeurd. Nederlandse politici beseffen blijkbaar nog steeds niet wat voor indruk Nederland maakt met die lui aan het bewind.

 2. Je kunt je gewoon nergens vertonen met een PVV’er; nog een reden voor een cordon sanitaire.

 3. Dat De Roon wordt geweigerd is een teken dat het nieuwe regime net zo barbaars is als het oude? Hoezo, is die De Roon enig fysiek geweld aangedaan? Is hij in de kerkers gegooid? Ik bepaal ook zelf wie ik in mijn huis laat, mag een land dat dan niet doen?
  En Pechtold, leuk hoor lekker parlementarier spelen met normale mensen, maar wanneer ga je beseffen dat die PVV’ers dat niet zijn? Is gewoon schorem.

 4. als een imam in het buitenland iets heeft gezegd wat de PVV niet bevalt dan schreeuwt de PVV jihad en brand als de beste man naar Nederland wil komen

  samen uit samen thuis is zo 1966, Pechtold moet de partij maar omdopen in SUST66

  als de PVV maar voldoende mensen schoffeert zijn we nergens meer welkom

  en zo heeft de PVV heel Nederland gegijzeld

 5. http://kafka.antenna.nl/?p=208

  misschien moet Peggold dit artikeltje eerst maar eens lezen voordat hij dergelijk uitschot in bescherming neemt

  De Roon had beter naar zijn vader moeten luisteren

  waarschijnlijk komt hij binnenkort ook met een oplossing voor de problemen in Griekenland, iets met kolonels ofzo

 6. Dus er niets gezegd worden over het feit hoe de christenen behandeld worden in Egypte?
  Kerken worden in brand gestoken., mensen opgejaagd en vermoord etc.
  Echter zodra de linkse kerk de naam PVV hoort, schiet het massaal in de werkloze steigbeugels !

 7. Nee, Pechtold heeft wel degelijk gelijk.
  Het kan niet zo zijn dat een (vertegenwoordiger van) ander land bepaald wie wel of niet lid mag zijn van een delegatie die op (werk)bezoek komt.
  Hoewel Egypte t.a.v. van Roon volkomen gelijk heeft als ze hem liever niet zien, gaat het niet aan om hem te weigeren. Immers Van Roon is een onderdeel van… en voor “ons” kan het juist van belang zijn om hém er wel bij te hebben, bijvoorbeeld om er achter te komen of dit onfris mannetje mogelijk van standpunt veranderd. Het is dus iets anders dan toen Wilders door Engeland werd geweigerd. (Iets waar Wilders overigens reuze plezier aan heeft gehad, temeer omdat het hem weer meer stemmen opleverde.)
  Wilders heeft kort gelden geweigerd om eens te gaan kijken in een paar ontwikkelingslanden, om zelf te kunnen zien van hoeveel belang ontwikkelingshulp is.
  Vanuit zijn standpunt bezien was dat terecht. Hij wist dat hij op z’n bek zou gaan als hij het zelf kon zien en dan had hij weer niks om de smeerlapperijen van de linkse elite die al zelfverrijkend op kosten van de hardwerkende Nederlander arme mensen in andere landen te helpen terwijl die heus wel zelf de broek kunnen ophouden als je ze maar af en toe laat zien wie er de baas is.
  Hij heeft dat geleerd van Arend Jan Boekesteyn. Die is er namelijk wél ingetrapt. In Afrika werden er 13 locaties bezocht. Van 12 ervan was hij het er wel mee eens dat er hulp nodig was. Je kont het aan z’n beteuterde gezichtje zien. Maar op 1 plek zat iemand waarvan je wel kon merken dat het met die gozer niet al te koosjer zat. Je had het gezicht van Arend Jan moeten zien opklaren. Zelf tijdens de hele vliegtocht terug juichte hij dolblij dat je kon zien hoe corrupt die gasten waren en dat er geen cent naar ontwikkelingsgebieden mocht.

  TIP: maak gebruik van onze handige generieke opzegbrief.

  Ik zou graag zien dat Krapuul heel even een andere opzegbrief plaatst die ter beschikking staat voor alle Kamerleden en die al bijna geheel is ingevuld. Deze luidt als volgt:

  Geachte (naam van geachte)

  Hoewel wij ons zeer goed kunnen verplaatsen in uw standpunt om de heer van Roon de toegang tot uw mooie land te ontzeggen wegens zijn niet al te frisse opvattingen en eens te meer omdat hij lid is van een partij die zelf juist de etnische zuivering van een miljoen moslims in Nederland en 17 tot 50 miljoen in Europa voorstaat, staan wij op het standpunt dat wij zelf bepalen wie wij deel neemt aan onze delegatie. Immers wij zijn meer in staat in te zien hoe het van belang is om lieden als Van Roon de wind uit de zeilen te nemen. Met uw afwijzing van Van Roon geeft u hem en z’n mede partijleden de gelegenheid om nog meer smerigs te verkondigen en dus nog meer kans om te discrimineren en mensen uit te sluiten. U doet ons land daarmee (ongewild uiteraard) schade toe die ook voor uw land gevolgen kan hebben.
  Wij verzoeken u in het vervolg eerst te overleggen en ……….

  Uiteraard in het Arabisch want als bekend weigeren allochtonen zelfs als ze in hun eigen land wonen met een dubbel paspoort Nederlands te spreken en dan krijg je dit:

  عزيزي (اسم الأونرابل)
  عزيزي (اسم للسيدات و) على الرغم من أن نتحرك جيدا في الموقف الخاص بك إلى السيد فإن هو لمنع الوصول إلى بلدكم الجميل نظراً لعدم جداً-الطازجة وجهات نظرها ومرة أخرى لأنه عضو في الحزب هو التطهير العرقي من مليون مسلم في هولندا وأوروبا في 17 إلى 50 مليون، ونحن في موقف يمكننا السيطرة على الذين يشاركون في وفدنا. على كل حال نحن أكثر قادراً على رؤية كيف أنها هامة للشعب كما هو فإن اتخاذ ريح الاشرعة. يمكنك مع الخاص بك رفض له ولحزبه زميل هو فإن يتيح للأعضاء الفرصة للناس حتى أكثر القبيح إعلان ولذلك لا يزال أكثر عرضه للتمييز ولاستبعاد. لديك بلدنا الضرر (عن غير قصد طبعا) أن بلدكم قد يكون لها تأثير. أننا نطلب منكم أن التشاور الأولى وفي المستقبل……….، ونحن في موقف يمكننا السيطرة على الذين يشاركون في وفدنا. على كل حال نحن أكثر قادراً على رؤية كيف أنها هامة للشعب كما هو فإن اتخاذ ريح الاشرعة. يمكنك مع الخاص بك رفض له ولحزبه زميل هو فإن يتيح للأعضاء الفرصة للناس حتى أكثر القبيح إعلان ولذلك لا يزال أكثر عرضه للتمييز ولاستبعاد. لديك بلدنا الضرر (عن غير قصد طبعا) أن بلدكم قد يكون لها تأثير. أننا نطلب منكم أن التشاور الأولى وفي المستقبل……….

 8. Rachel Schreef:

  Dus er niets gezegd worden over het feit hoe de christenen behandeld worden in Egypte?
  Kerken worden in brand gestoken., mensen opgejaagd en vermoord etc.
  Echter zodra de linkse kerk de naam PVV hoort, schiet het massaal in de werkloze steigbeugels !

  Rachel, je weet dat moslims als ze weigeren af te zien van hun verderfelijke ideologie uit Nederland dienen te vertrekken volgens de Geestelijk Leider Wilders. Dat zijn er dus een miljoen alleen al in Nederland.
  In Egypte het hebben we het over 95.000 Christenen die NIET hoeven te vertrekken, alleen een handjevol net zulke zieke en bekrompen gasten als Wilders zijn daar voorstander van.
  O ja in Nederland worden géén kerken door moslims in de fik gestoken maar wel moskeeën door, nee, niet Christenen, maar aanbidders van de Here Wilders.
  Dat mag jij niet weten en dat wil je ook niet weten want anders heb je geen kutsmoes om mensen die je niks hebben gedaan (weer) te vervolgen, maar zo is het toch precies Rachel?

 9. Egypte een fatsoenlijk land?
  Riiiight: http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12476771
  En dat door mannen die beweren met de beste bedoelingen (meer vrijheid, meer democratie, meer gelijkheid) een nieuwe staat te willen opbouwen.

  Een vriendin van me ging vorige jaar met een groepsreis naar Egypte en is tweemaal aangerand. Gewoon waar de groep bij was, overdag, in het openbaar. Lekker fatsoenlijk.

  De Kopten kunnen erover meepraten: zij worden al decennialang als tweederangsburgers behandeld, zoveel mogelijk weggepest (al 80.000 vluchtelingen sinds april dit jaar) en als ze niet goed oppassen, ongestraft mishandeld en vermoord.

 10. Ach de kopthen worden massaal verdreven, de meisjes ontvoerd en tot de islam gedwongen. De plaasmoorden zijn een verzinsel en dat sinds 1929 het cristelijk leven van 34 pro naar 0.2 is gedecimeerd mag allemaal van linkse lulletjes, Als het maar geen PVV er is die er iets van zegt. Dat links een hersentumor heeft ontwikkeld wist ik, maar het nu ook uitschijt, das nieuw. Links en de islam das spuitstont afgestemd om elkaar te bevrediging in een poep orgie

 11. Jottem Schreef:

  Een vriendin van me ging vorige jaar met een groepsreis naar Egypte en is tweemaal aangerand. Gewoon waar de groep bij was, overdag, in het openbaar. Lekker fatsoenlijk

  Ja, da’s waar. Hier in Nederland worden ze niet in het openbaar verkracht. Da’s het mooie van Nederland.
  1 op de 6 vrouwen heeft wel eens te maken gehad met aanranding of verkrachting maar gelukkig gebeurd dat niet in het openbaar.
  Nu hebben wel tenminste een smoes om naar andere landen te wijzen als we niks anders hebben om te discrimineren.

  Hoe lijkt het je om een soort wensenlijstje te maken waarin staat wie en waarom je mensen mag discrimineren zodat je gewoon met een een simpele cijfer en lettercombinatie kan aanwijzen waarom het prima is om mensen de grond in te trappen.

 12. jvdheuvel Schreef:

  @16 jij bent toch reageerder nummer 10?

  Ik heb bewondering voor het feit dat je zo snel kan lezen en me onmiddellijk al als afgevaardigde wil hebben. 😛

 13. @Bull jouw PVV vriendjes willen tientallen miljoenen moslims etnisch zuiveren uit Europa dus wat maakt jou dat nou? Een breivikliefhebbende Mladic fan.

 14. Henk Veldman Schreef:

  jvdheuvel Schreef:
  @16 jij bent toch reageerder nummer 10?
  Ik heb bewondering voor het feit dat je zo snel kan lezen en me onmiddellijk al als afgevaardigde wil hebben.

  Iemand moet het doen en Pechtold blijft liever op zijn luie politiek correcte reet zitten.

 15. bull Schreef:

  Links en de islam das spuitstont afgestemd om elkaar te bevrediging in een poep orgie

  Spijtig dat je zo reageert. Het is niet onderbouwd, en het is niet netjes.

 16. Rachel Schreef:

  Dus er niets gezegd worden over het feit hoe de christenen behandeld worden in Egypte?
  Kerken worden in brand gestoken., mensen opgejaagd en vermoord etc.
  Echter zodra de linkse kerk de naam PVV hoort, schiet het massaal in de werkloze steigbeugels !

  Wat een rare opmerking. Vooral de laatste zin. Wat heeft de factor arbeid met je betoog te maken? Je kretologie over Egypte is ongenuanceerd en ietwat onbehouwen. Kun je die met feiten onderbouwen? Volgens is mij het een vredelievend land en klopt je visie niet. En ik hoop dat het de door de Israëliërs in `67 veroverde gebieden terugkrijgt. Egypte verdient dat.

 17. jvdheuvel Schreef:

  Henk Veldman Schreef:
  jvdheuvel Schreef:
  @16 jij bent toch reageerder nummer 10?
  Ik heb bewondering voor het feit dat je zo snel kan lezen en me onmiddellijk al als afgevaardigde wil hebben.

  Iemand moet het doen en Pechtold blijft liever op zijn luie politiek correcte reet zitten.

  Nee ik vind dat Pechtold (voor zover hij recht van spreken heeft)in ieder geval in dit geval gelijk heeft.
  Het gaat gewoon niet aan dat iemand in een ander land bepaalt wie wel of niet wie wel of niet tot een delegatie behoort. Immers in dit geval kun je (voor jezelf) nog snappen dat Van Roon de toegang wordt geweigerd, maar het kan net zo goed een ander zijn (jij of ik bijvoorbeeld? 😛 )
  Realiseer je dat deze ontmoetingen geacht worden in beider belang te zijn. “Wij” bepalen op welke manier het voor ons van belang is. We gaan echt niet naar Egypte om het arme volk daar te helpen. We hopen alleen dat we er aan kunnen bijdragen door meer samen te werken en wat dan ook.
  Pechtold heeft een signaal gegeven: “Denk erom, wij bepalen wat goed voor ONS is, bemoei je er niet mee”.
  Stel je maar eens voor als men er wél naar toe was gegaan. Wie zou dan als grote winnaar uit de bus komen (en dat gebeurt waarschijnlijk nu ook al) Inderdaad, Wilders en z’n valse vrienden.
  Het is heel lastig om in te schatten wat er verder zal gebeuren. He is te hopen dat het een eenmalige tik is van de Kamer richting Egypte.
  Bedenk als men wel was gegaan dat mogelijk kan leiden tot wéér een reactie van Egypte bij een volgende keer. En dan eentje waar we mogelijk niks van snappen.
  M.a.w. koste wat kost moet je voorkomen dat een ander land voor ons gaat bepalen wat wij mogen en moeten.

 18. Pechtold zal best gelijk hebben, maar het belangrijkere punt is dat we een pleeveevee figuur slaan in allerlei landen met lieden als De Roon, die zich wel degelijk onnodig kwetsend hebben uitgelaten. Stel je voor dat meneer X (m/v) uit land Y zich zo over Nederland zou uitlaten en daarna op bezoek wenst te komen om hier in de watjes gelegd te worden. Dan is het misschien heel politiek correct om te zeggen “welkom, we gaan eens lekker eten en dan laten we u eens precies zien hoe het hier is”, maar Egypte heeft die politieke correctheid niet. Dat is verfrissend. Zouden meer mensen moeten doen.

 19. Pechtold solidair met PVV geteisem – fatsoenlijke Nederlanders hebben ‘t nakijken…. Dit zegt alles over dit forum. Mijns inziens gaat het hier alleen en uitsluitend om het uiten van frustraties aangaande de PVV en Geert Wilders in het bijzonder. Misschien is het een idee om je af te vragen waarom dit allemaal zo gekomen is en wat er dan misschien aan gedaan zou kunnen worden i.p.v. al diegenen te veroordelen die anders denken dan de “fatsoenlijke nederlanders”. Stel dat die anders denkenden echt onnozel zijn… zou het dan helpen ze continue te veroordelen? Ik denk zomaar van niet.

 20. Kees Klip Schreef:

  Stel dat die anders denkenden echt onnozel zijn… zou het dan helpen ze continue te veroordelen? Ik denk zomaar van niet.

  Dan moet je ergens gaan internetten waar ze dat niet doen want hier doen we dat al sinds juni 2009 en er zijn nog geen plannen om dat te veranderen.

 21. Kees Klip Schreef:

  Pechtold solidair met PVV geteisem – fatsoenlijke Nederlanders hebben ‘t nakijken…. Dit zegt alles over dit forum. Mijns inziens gaat het hier alleen en uitsluitend om het uiten van frustraties aangaande de PVV en Geert Wilders in het bijzonder. Misschien is het een idee om je af te vragen waarom dit allemaal zo gekomen is……. blabla, bral.

  Klachten over meningsuiting en moderatie op dit blog worden niet in behandeling genomen. 🙂

 22. Rachel schreef:

  Dus er niets gezegd worden over het feit hoe de christenen behandeld worden in Egypte?
  Kerken worden in brand gestoken., mensen opgejaagd en vermoord etc.
  Echter zodra de linkse kerk de naam PVV hoort, schiet het massaal in de werkloze steigbeugels !

  Mens, ga inburgeren! De eerste de beste allochtoon weet hoe men stijgbeugels schrijft!

 23. jvdheuvel Schreef:

  @25 je praat poep ik ben uitgediscussieerd.

  Wat maak je me nou……?
  Jij (en anderen) hebben (als SP-ers) wel eens uitgelaten over de soms onplezierige manier waarop binnen de SP discussie wordt gevoerd. (en hoewel ik dat nog niet eerder heb gezegd, ik was het met je eens; ik ken de SP een beetje.
  Nu kap jij een “discussie” af die je niet eens hebt gevoerd.
  Je hebt niks tegen mijn mening ingebracht, me nergens op aangevallen behalve dan dat ik poep praat…
  Dat valt me in alle oprechtheid zwaar van je tegen en zo ken ik je eigenlijk ook niet…..

 24. Links Schreef:

  Mens, ga inburgeren! De eerste de beste allochtoon weet hoe men stijgbeugels schrijft!

  😛 😛 😛

 25. @34 Ik zeg alleen dat ik vind dat je onzin praat voor onderbouwing verwijs ik naar maar mijn artikel en ik heb geen zin in discussie. Misschien heeft iemand anders er wel zin in, ik niet.

 26. @25: Henk Veldman:

  [ knipperdeknip ]

  Weet je, eigenlijk dacht ik: Eindelijk eens iemand(en) die : NEEN durft te zeggen tegen die lui zoals de PVV.
  Dat is eigenlijk waaraan het ontbrak tegen de nazi’s, en om het dichter bij huis te houden bij sommige mensen die hier in het land zich gingen verzetten tegen hun de smerige ideologie en praktijken.
  Daar is lef voor nodig en dat ontbreekt er maar al te vaak aan, ook toen kibbelde men lekker door over strategie en politek enzomeer, terwijl de slachtoffers werden afgemaakt.
  Hetzelfde zie je nu hier gebeuren: al electoralerende zie je politeke partijen hun standpunten bepalen over het al dan niet meewerken en mee- of tegenstemmen met de PVV.
  Uiteindelijk gaat het niet om de stemmen, maar om wat je wel of niet fatsoenlijk acht. Zou iedere partij die afweging maken was de PVV al lang terug in het hok.
  Ik vind dat Egypte het volste recht heeft om mensen die vol valsigheid proberen een slaatje te slaan uit hun bezoek te weren, uit welke hoek die weigering ook geëntameerd is.
  Pechtold en de andere partijen zijn LAF. Ze durven geen NEEN te zeggen tegen het gif van de PVV, en ik ben blij dat Egypte dat voor ons doet/moet doen, want van dit NL-volk hoef je geen dapperheid te verwachten, dat is al veel vaker gebleken.

 27. jvdheuvel Schreef:

  @34 Ik zeg alleen dat ik vind dat je onzin praat voor onderbouwing verwijs ik naar maar mijn artikel en ik heb geen zin in discussie. Misschien heeft iemand anders er wel zin in, ik niet.

  Ik heb gereageerd op je artikel, waarvan ik heb aangenomen dat je die tevens plaats als een discussieonderwerp.
  Ik vind niet dat jij “onzin” zat te kletsen met je “discussiestuk”, maar dat ik het (dit keer) niet met je eens ben.
  Als je van mening bent dat ik “onzin” en “poep” praat dan hoor je dat te beargumenteren, temeer ook omdat ik een hele tris argumenten heb aangevoerd waarom ik het niet met je eens ben.
  Wat je nu doet, doet een beetje denken aan een Kamerlid met de initialen G.W. Die gaat ook altijd discussie uit de weg.

 28. LeRoiDanse Schreef:

  @25: Henk Veldman:
  [ knipperdeknip ]
  Weet je, eigenlijk dacht ik: Eindelijk eens iemand(en) die : NEEN durft te zeggen tegen die lui zoals de PVV.
  Dat is eigenlijk waaraan het ontbrak tegen de nazi’s, en om het dichter bij huis te houden bij sommige mensen die hier in het land zich gingen verzetten tegen hun de smerige ideologie en praktijken.
  Daar is lef voor nodig en dat ontbreekt er maar al te vaak aan, ook toen kibbelde men lekker door over strategie en politek enzomeer, terwijl de slachtoffers werden afgemaakt.
  Hetzelfde zie je nu hier gebeuren: al electoralerende zie je politeke partijen hun standpunten bepalen over het al dan niet meewerken en mee- of tegenstemmen met de PVV.
  Uiteindelijk gaat het niet om de stemmen, maar om wat je wel of niet fatsoenlijk acht. Zou iedere partij die afweging maken was de PVV al lang terug in het hok.
  Ik vind dat Egypte het volste recht heeft om mensen die vol valsigheid proberen een slaatje te slaan uit hun bezoek te weren, uit welke hoek die weigering ook geëntameerd is.
  Pechtold en de andere partijen zijn LAF. Ze durven geen NEEN te zeggen tegen het gif van de PVV, en ik ben blij dat Egypte dat voor ons doet/moet doen, want van dit NL-volk hoef je geen dapperheid te verwachten, dat is al veel vaker gebleken.

  Ik denk dat ik het niet goed duidelijk heb gemaakt.
  Ik ben het met de volle 100% eens met Egypte waar het de MENING over De Roon betreft, maar Egypte handelt onjuist met haar sanctie. De Roon is geen misdadiger (nou ja, officieel niet. Ik vind hem, nog meer nadat ik http://kafka.antenna.nl/?p=208 gelezen heb één van de grootste griezels die we in Nederland kennen)
  Ik heb ook aangegeven in m’n zogenaamde “voorbeeldbrief” dat “Nederland” alle begrip heeft voor de opvattingen die Egypte heeft jegens De Roon maar dat wij niet kunnen toestaan dat Egypte zich bemoeit met onze bestuurlijke organisatie.
  Nu kun je natuurlijk opwerpen dat Egypte dat ook (formeel) niet doet, omdat het immers “onze” keuze is hoe we erop reageren. Maar stel eens dat het om iemand gaat die (in onze ogen) wel rechtschapen is, maar Egypte ziet die persoon toch niet zitten? Dan voel je dat onmiddellijk wél als inmenging aan en zal je het waarschijnlijk heel terecht vinden dat een hele delegatie wordt teruggetrokken.

  Samengevat:
  Pechtold (Nederland) heeft gelijk waar het de terugtrekking van de delegatie betrof maar had het beter moeten formuleren.
  Het gaat namelijk niet om De Roon, maar om de bemoeienis van Egypte met onze zaken.

  Wat we echter ook hadden kunnen doen, en ik denk dat Van den Heuvel en jij daarop doelen is aan de PVV heel duidelijk maken hoe fout ze bezig zijn en hoe Egypte gelijk heeft met haar weigering De Roon toe te laten.
  Maar je kunt wel op je vingers natellen dat de winnaar (weer) Wilders en de PVV zijn. Ze zullen weer een argument hebben om te wijzen op de slechtheid van moslims en hoe ze zich bemoeien met onze zaken en hoe de linkse elite zich weer door de verderfelijke gasten zich laten leiden en…. en… enzovoort enzohetzelfde…. Dat gebeurt nu al, maar (misschien) mede dankzij Pechtold een beetje minder.

 29. jvdheuvel Schreef:

  God begin jij ook al. Nou ik ga toch lekker niet met je in discussie.

  Ik snap dat wel een beetje, maar je moet toch toegeven dat het verstandiger van je was geweest als je je toch niet in de discussie wil mengen dat je me niet had moeten afkatten met het feit dat ik “poep” zit te zeggen en je verder buiten de discussie te stellen.
  Beter gezegd, had gewoon niks gezegd.

 30. @40: Henk Veldman:

  […]

  { Ik heb ook aangegeven in m’n zogenaamde “voorbeeldbrief” dat “Nederland” alle begrip heeft voor de opvattingen die Egypte heeft jegens De Roon maar dat wij niet kunnen toestaan dat Egypte zich bemoeit met onze bestuurlijke organisatie ].

  Voor mij heeft Egypte het recht om de deur open of dicht te doen voor wie ze willen, c’est simple comme bonjour. Alle redeneringen ervoor of erachter doen er voor mij in feite niet toe.

  [ Maar stel eens dat het om iemand gaat die (in onze ogen) wel rechtschapen is, maar Egypte ziet die persoon toch niet zitten? Dan voel je dat onmiddellijk wél als inmenging aan en zal je het waarschijnlijk heel terecht vinden dat een hele delegatie wordt teruggetrokken.]

  Op dat moment zou ik ook van mij kasteeltoren gaan roepen ja. Maar als dan en dan dit zou en zus en zo Henk, ik word er inmiddels zo moe van, dit is bijna politiek, en daart heb ik eigenlijk steeds méér mijn bekomst van.

  [ Wat we echter ook hadden kunnen doen, en ik denk dat Van den Heuvel en jij daarop doelen is aan de PVV heel duidelijk maken hoe fout ze bezig zijn en hoe Egypte gelijk heeft met haar weigering De Roon toe te laten.]

  Ik weet niet wat JvdH bedoelt, doet er in ons gesprek ook niet toe Henk. Maar geloof je nou echt dat het enige kans van slagen heeft de PVV duidelijk te maken hoe fout deze bezig is? Je kan nog makkelijker de Niagara watervallen de andere kant op proberen te sturen denk ik 🙂

 31. LeRoiDanse Schreef:

  Sorry voor alle tiepfouten, maar zo’n touchscreen is niks.

  Lig je in het ziekenhuis? Tenminste ik had dat probleem toen. Het is overigens “Tiebvaudu”

 32. DarkSkywise Schreef:

  jvdheuvel Schreef:
  God begin jij ook al.
  God heeft een Krapuul-account?

  Heb je gemerkt dat van den Heuvel God tutoyeert?

 33. @49: Henk:

  [ Lig je in het ziekenhuis?]

  Niet dat ik weet, maar ik ben wel vaker de kluts kwijt 🙂

 34. LeRoiDanse Schreef:

  @40: Henk Veldman:

  Voor mij heeft Egypte het recht om de deur open of dicht te doen voor wie ze willen, c’est simple comme bonjour. Alle redeneringen ervoor of erachter doen er voor mij in feite niet toe.

  Ja, ze hebben het recht om deuren open of dicht te doen, maar ze hebben uiteraard niet het recht om dat bij ons te doen.
  Nogmaals, ik ben het van harte eens met de motivatie om die engerd buiten de deur te zetten, maar juridisch kan het niet, omdat hij geen strafbaar feit heeft gepleegd en niet gezocht wordt.

  Op dat moment zou ik ook van mij kasteeltoren gaan roepen ja. Maar als dan en dan dit zou en zus en zo Henk, ik word er inmiddels zo moe van, dit is bijna politiek, en daart heb ik eigenlijk steeds méér mijn bekomst van.

  Ja, dat kan ik me voorstellen, maar dit IS politiek en Pechtold IS een politcus.
  Het gaat niet om jou en mij maar om de politiek tussen twee landen.
  Overigens bedenk ook dat Pechtold één van zeer weinigen is die al vanaf het begin zonder (meestal) politiek correct te zijn Wilders de mantel heeft uitgeveegd.
  Wilders heeft er zelf nog aan gerefereerd tijdens de Algemene Beschouwingen waar hij speciaal Pechtold noemde en vervolgens jankte dat de hele Kamer de boom in kon.

  Maar geloof je nou echt dat het enige kans van slagen heeft de PVV duidelijk te maken hoe fout deze bezig is?

  Nee, maar je kunt wel hopen (en ik weet dat het heel soms ook nog lukt ook) om PVV-stemmers tenminste tot nadenken te brengen.
  De PVV-leden zelf lukt uiteraard nooit.
  Ik wéét dat “men” best vaak let op wat er op Krapuul en bijvoorbeeld Joop.nl gezegd wordt. Google maar eens over een tijdje naar hetgeen jezelf hebt gezegd en zie maar eens hoe (soms) hoewel je of Krapuul niet genoemd wordt toch mensen je negatief of positief citeren. “Negatief” is uiteraard veel leuker. Tenminste als het met enige onderbouwing gebeurd. Daar leer je immers van.
  Aan mensen die het met je eens zijn heb je niks aan.

 35. My real name is Martin (Maarten Jan) Hijmans. I’ve been covering the ME since 1977 and have been a correspondent in Cairo. I started my ‘Abu Pessoptimist’ blog in January 2009 out of anger during the onslaught in Gaza. The other one, The Pessoptmist, is meant to be a sister version in English. (En voor de Nederlandstaligen: ik wilde in november 2009 een tweede blog in het Engels beginnen en ontdekte te laat dat als je één account hebt, een profiel dan meteen ook voor allbei de blogs geldt. Vandaar dat het nu ineens in het Engels is… So sorry.)

  zie verder zijn site

 36. Duivenmelker Schreef:

  Laten we vooral vergeten hoe het huidig bewind daar omgaat met kopten.
  Dit was de aanleiding van bloody sunday in egypte.
  Van Roon heeft niets te veel gezegd over dat regiem.

  Ken jij Kopten? Of baseer jij je informatie op de Telegraaf nieuwsbulk? Valt me op dat rechts krijsvolk zonder kennis van zaken meteen bruine scheten nabauwt, zoals nu ook weer over Iran. Kopten spel je overigens met een Hoofdletter.
  En reaguurder Bull, nr. 15: ken jij `kopthen’? is jouw spelling.
  Napapagaaitokkies, leer eerst schrijven, kom dan mutsen. 😥

 37. @59 lees eerst voor dat je schreeuwd.
  Aina is dus geen telegraaf.
  Mischien in jou ogen wel, maar dat is dan weer een ander onderwerp.

 38. @57 We zijn wel gewend dat PVV’ers het niet zo nauw met de geschiedenis nemen. Bosma is hem tenslotte eigenhandig aan het herschrijven. Maar ‘Bloody Sunday’ misbruiken voor iets anders is wel erg dom. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloody_Sunday_(1972)
  Even gewoon de geschiedenis zelf onthouden, dan hoef je niet op de vervalsers van de PVV te steunen.

 39. Duivenmelker Schreef:

  @59 lees eerst voor dat je schreeuwd.
  Aina is dus geen telegraaf.
  Mischien in jou ogen wel, maar dat is dan weer een ander onderwerp.

  Je moet je niet zo druk maken met je koppiepeestgedrag. De lezer maakt hier zelf wel zijn bron uit.
  En leer het woord `schreeuwen’ en `telegraaf’ eerst fatsoenlijk spèllen voordat je je hier dwangmatig komt blèren. Boeit mij het wat wie Aina is? `k Heb wel wat nuttigers te doen dan het uit te vogelen. Leg het eerst maar uit of blijf anders in je riool.

 40. Keira Schreef:

  @57 We zijn wel gewend dat PVV’ers het niet zo nauw met de geschiedenis nemen. Bosma is hem tenslotte eigenhandig aan het herschrijven. Maar ‘Bloody Sunday’ misbruiken voor iets anders is wel erg dom. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloody_Sunday_(1972)
  Even gewoon de geschiedenis zelf onthouden, dan hoef je niet op de vervalsers van de PVV te steunen.

  Maar we hebben er wel een leuk liedje aan over gehouden: http://is.gd/Zz5Deo
  (Terzijde: Iedere keer als een discussie gaat over Vietnam, VS en China zie ik het plaatje voor me van Nixon en Mao in hun nakie: http://is.gd/BOdKPK )

 41. Aina..is assyrisch nieuws
  De krant voor de Kopten van de Kopten dus.
  Mischien dat je je er eerst eens in moet verdiepen voor dat je hier alles af doet als onzin.

 42. Keira..het is het woord dat de egyptische bloggers er aan hebben gegeven,
  De bloggers die nu allemaal moeten voorkomen voor een militair tribunaal.
  Van de week is er een internationale protest dag, opgezet door egyptische bloggers..tegen dit soort onmenselijke praktijken.
  Btw..de meesten ervan zijn moslims.

 43. @64

  Assyrisch, dat is dus voor de kopten ?

  Man, je hebt er de ballen verstand van, ga toch weg met je geblaat.

 44. Duivenmelker Schreef:

  Keira..het is het woord dat de egyptische bloggers er aan hebben gegeven,

  Fascinerend. Hebben die Egyptische bloggers ook gezegd dat Pechtold moest wegblijven want daar gaat dit topic namelijk over.

 45. Henk Veldman Schreef:

  De Roon is geen misdadiger (nou ja, officieel niet.

  De standpunt van Henk komt mij helder over – we zijn veel beter dat de Noren. Als de Noren naar ons hadden geluisterd hadden ze als een man achter Breivik gaan staan, tegen de verrekte buitenlanders die van alles nog willen doen of weigeren te doen.

  De Noren, zijn blijkens minder da ons en daarom hebben ze dus achtergelaten om solidair met Breivik en zijn handlangers te zijn en nog erger – hebben ze de gegevens van vermoedelijke Breivik contacten aan Europol overgedragen, met alle consequenties voor zijn PVV aanbieders.

  Ik zou het niet weten waarom WIJ solidair met mensen zouden moeten zijn, hoewel etnisch zuivere PVV Nederlanders, die bewijzen hebben geleverd dat ze met de blanke terrorist Breivik sympathiseren, waar Breivik zelf getuigd heeft dat hij door Wilders/PVV geïnspireerd is geweest.

  Lijkt me voor de hand liggend dat dit zal vaker gaan gebeuren.

  Een ware democratie dient elke maatregel te zoeken om zich van die terroristen clubje te gaan distanceren, evenwel dit de verrekte buitenlanders steeds meer zullen gaan doen.

  Solidariteit wel, maar niet met terroristen en hun ideologen, apologeten en handlangers.

 46. nexus m. Schreef:

  Lijkt me voor de hand liggend dat dit zal vaker gaan gebeuren.

  Ja, waarschijnlijk wel, maar het zal meerdere keren moeten gebeuren wil men de PVV-aanhang eindelijk tot inzicht zien komen.
  Bedenk dat bij het “Breivik”-incidentje Wilders zelfs kans heeft gezien om er electorale winst uit te halen.
  Hij kreeg het namelijk klaar om de opvattingen van Breivik als “gestoord” te betitelen, terwijl die nota bene 1:1 overeenkomen met z’n eigen ideeën. Ideeën dus waar de achterban juichend achter staat.

  Het idiote is dat je bijna gaat hopen dat er weer iets gaat gebeuren waarvan je hoopt dat het nooit weer zal gebeuren.

 47. nexus m. Schreef:

  Ik zou het niet weten waarom WIJ solidair met mensen zouden moeten zijn, hoewel etnisch zuivere PVV Nederlanders,

  Je ebnt wel erg negatief hoor over de PVV-ers.
  Bedenk dat iedereen zijn eigen gaven hebben waar die best trots op mag zijn.
  Er zijn mensen die hoogtevrees hebben en andere weer niet. Of niet goed tegen bloed zien kunnen.
  Zo hebben de meeste mensen een afkeer van geweld en onrecht.
  PVV-ers hebben daar geen enkele moeite mee.
  Dat is een gave hoor!

 48. Henk Veldman Schreef:

  nexus m. Schreef:
  Ik zou het niet weten waarom WIJ solidair met mensen zouden moeten zijn, hoewel etnisch zuivere PVV Nederlanders,
  Je ebnt wel erg negatief hoor over de PVV-ers.
  Bedenk dat iedereen zijn eigen gaven hebben waar die best trots op mag zijn.
  Er zijn mensen die hoogtevrees hebben en andere weer niet. Of niet goed tegen bloed zien kunnen.
  Zo hebben de meeste mensen een afkeer van geweld en onrecht.
  PVV-ers hebben daar geen enkele moeite mee.
  Dat is een gave hoor!

  Mee eens Henk.
  Het wezenlijke probleem is niet Wilders – die gewoon een sluwe profiteur is in een bestaande situatie.
  Hij weet waar precies de onderbuik van zijn kiezers is.

  Dat die groep door collaboratie zo ver het heeft geschopt is de verkeerde in de huidige Nederlandse politiek.

  Tevens is dit het antwoord op de veel gestelde vraag tijdens de proces van Neurenberg: ” Hoe is het gekomen dat de hele volk blindelings achter de Leider is gaan aanlopen, zonder vragen te stellen?”

  Het antwoord ligt tegenwoordig in de 2e kamer.

 49. Ik begrijp de misplaatste solidariteit van de andere partijen met de PVV niet zo goed. De PVV brengt zich in het buitenland overal zelf in de problemen, dan moeten ze die ook maar zelf oplossen.

 50. Rachel Schreef:

  PVV hoort, schiet het

  Rachel Schreef:

  Dus er niets gezegd worden over het feit hoe de christenen behandeld worden in Egypte?
  Kerken worden in brand gestoken., mensen opgejaagd en vermoord etc.
  Echter zodra de linkse kerk de naam PVV hoort, schiet het massaal in de werkloze steigbeugels !

  Kijk eerst eens hoe islamieten in Nederland worden behandeld alvorens naar andere landen te wijzen.

 51. nexus m. Schreef:

  Tevens is dit het antwoord op de veel gestelde vraag tijdens de proces van Neurenberg: ” Hoe is het gekomen dat de hele volk blindelings achter de Leider is gaan aanlopen, zonder vragen te stellen?”

  Het antwoord ligt tegenwoordig in de 2e kamer.

  Deels in de 2e Kamer.
  Bedenk dat “het volk” wel degelijk (een beetje) bedrogen wil worden.
  Men luistert graag naar een leider die beloftes doet ook al weet men dat er weinig of niets waargemaakt kan worden. Maar… vertrouw geen politicus die “eerlijk” is. Iedereen weet dat dat praktisch onmogelijk is, dus moet hij wel een sluwere leugenaar zijn dan die je in de regel ziet.
  In Duitsland zat er echter iets anders achter dan wat we nu kennen.
  Men was er al eeuwenlang van overtuigd dat het met de joden niet koosjer zat, dus wat Hitler c.s. deden was slechts een voortzetting van iets wat men al vanaf de geboorte a.h.w. had geleerd.
  Bedenk dat Hitler ook geprobeerd heeft de Joden zonder ze te doden uit Duitsland en Europa te krijgen.
  Wilders is ook iemand die tegen geweld is. Dus doet hij bij de moslims wat eerder Hitler heeft geprobeerd met de Joden. Maar net als de Joden weigeren de moslims op z’n eis in te gaan. Dus….? (Mogelijk dat Wilders en z’n aanbidders daar een antwoord hebben.)

  Er is echter één verschil met toen. Waar je het bij de Duitsers (en ook in andere landen) kunt verdedigen/verexcuseren omdat in zekere zin een vorm van indoctrinatie al eeuwenlang a.h.w. cultuurbepaald was én omdat men nu eenmaal niet de mogelijkheid had om zélf op (geschiedkundig) onderzoek te gaan (alles kwam van horen zeggen) gaat dat voor deze tijd niet op. Via internet kunnen wel alle informatie over uit de hele wereld en over duizenden jaren krijgen en dus altijd controleren wat iemand zegt.
  En dát maakt Wilders/PVV + aanhang vele malen verwerpelijker dan Hitler/nazi’s ooit zijn geweest. Zij wisten niet of vonden niet van zichzelf dat ze hufters waren. Wilders c.s. weten én heel goed hoe het met Hitler c.s. zat en toch flikken ze dezelfde laffe en kwaadaardige truuks als destijds.

 52. Is er eigenlijk een fact-check gedaan wat betreft die 95000 christenen waarvan raymond zegt dat ze verdreven zijn? Als dit cijfer onverhoopt klopt, heeft wij wel een punt.

 53. Aenima Schreef:

  Is er eigenlijk een fact-check gedaan wat betreft die 95000 christenen waarvan raymond zegt dat ze verdreven zijn? Als dit cijfer onverhoopt klopt, heeft wij wel een punt.

  Ze zijn niet verdreven, maar wel gevlucht. Anders gezegd, het was hun eigen keuze.
  Neemt niet weg dat ze bepaald niet netjes behandeld zijn, maar zoals je mogelijk ook in de verslaggeving hebt kunnen zien is de overgrote meerderheid in Egypte fel tegen de manier waarop ze behandel werden, ook dus door het leger. Zie o.m. http://is.gd/X1c5ok
  De Roon zelf heeft er geen probleem mee als bijvoorbeeld in Israël of Nederland moslims eenzelfde behandeling krijgen als de Kopten in Egypte.
  Maar dat is logisch. Want we weten allemaal dat moslims wel degelijk op de wereldheerschappij uit zijn en dat ze bovenaan de criminele ladder staan en bovendien de oorzaak zijn van bijna alle oorlogen in de wereld en in feite de schuld waren van de Jodenvervolging en Holocaust.

 54. dus als de moslims uit nederland zouden vluchten omdat het klimaat hier te rot wordt, is er niks aan de hand, zolang het maar hun eigen keuze is?

 55. Aenima Schreef:

  dus als de moslims uit nederland zouden vluchten omdat het klimaat hier te rot wordt, is er niks aan de hand, zolang het maar hun eigen keuze is?

  Wie zegt dat dan? Ik zie alleen heer Veldman zeggen dat de Roon dat prima vindt, een veronderstelling natuurlijk, maar ik denk dat we er van uit kunnen gaan dat die niet ver van de waarheid is: de pvv probeert hetzelfde hier te bereiken, en wil nog verder gaan dan dat, met harde deportaties.

 56. nexus m. Schreef:

  Henk Veldman Schreef:
  Men was er al eeuwenlang van overtuigd dat het met de moslims niet halal zat,
  Wat is het verschil met Duitsland van toen?

  Ik kan het citaat eventjes niet vinden, maar inderdaad is er praktisch geen verschil met de motivatie waarop nu de moslims worden behandeld als destijds de Joden.
  Het enige verschil is mogelijk dat moslims de wereldheerschappij waarschijnlijk met Iraans atoomgeweld willen afdwingen terwijl de Joden toen nog geen atoombom had. Nu wel. Gelukkig maar. Maar het is niet te hopen dat ze die tegen Iran inzetten. Irak kreeg wel wapens op hun kop nadat gebleken was dat ze die toch niet hadden en het staat ook wel vast dat Iran ook geen atoomwapens heeft, maar dit wil niet zeggen dat je die hen dan ook maar moet schenken ondanks het succes wat men had met bij Irak.
  Maar mocht het toch zover komen dat Iran conventionele wapens vanuit de lucht aangevoerd krijgt, dan moet er wel op staan wie de maker is geweest (VS of Israël) maar ook degene die steun heeft verleend bij de totstandkoming van de leverantie, dus God Himself. Het gaat niet aan dat moslims steeds gratis reclame krijgen voor hun God omdat er immers altijd gesproken wordt over “Islamitische” wapens en dat Israël en de VS alle eer naar zichzelf trekken en niet er even bij zetten dat het of Joodse of Christelijke bommen zijn.
  Het is gewoon een beleefdheid jegens God. Hij is immers de enige die hen steunt? (Nou ja Wilders in Nederland natuurlijk want die heeft net als God ó’k de Joden tot zijn uitverkoren volk gemaakt)

  (Terzijde Er wordt beweert dat de reden dat Duitsland geen atoombom had, terwijl de techniek allang bekend was, was gelegen in het feit dat de grondslagen om z’n ding te bouwen van Einstein kwam. En die was een Jood. )

 57. Henk, ik raak in de waar van je verhaal en begin te denken dat Einstein GOD is.

  Het was geen citaat maar een aanmoediging voor een verhaal. In jouw vertrouwde stijl.

Reacties zijn gesloten.