Man in coma door VVD beleid

Uit de tips (dank Gert Kok):

Methode Rutte: inbreker ferme tik verkopen
http://www.depers.nl/binnenland/195003/Geweld-tegen-inbreker-mag.html

Resultaat: man in coma
http://www.depers.nl/binnenland/608796/Arrestaties-na-aanhouden-dief.html

Rechts Nederland likt hier zijn vingers bij af.
 
Update: ’Stoere VVD-taal lokt agressie uit’ – Telegraf
 

 

48 gedachten over “Man in coma door VVD beleid”

 1. De reacties kun je natuurlijk al raden: eigen schuld, risico van het vak, moet je maar van andermans spullen afblijven, omgekeerde wet, schuld van de politie / overheid die noot een vinger uitsteekt, goede zaak, burgerplicht, zelfverdediging, noodweer, “noodweer reces” (wazda?), slachtoffer wordt hier altijd dader, ze hadden hem in een sloot moeten dumpen, als je de wet overtreedt verlies je alle rechten, bloemen voor deze helden, ze zouden een standbeeld en een lintje moeten krijgen!

  Dus:

  granaatwerper besteld: check
  verdekt opgesteld bij kruispunt: check
  wachten op automobilist die door rood rijdt: check
  LINTJE!!! :mrgreen:

 2. En de geitensokken van extreemlinkse D66-rechters! En de massa-immigratie van criminele islamitische asielzoekers die allemaal gratis een plasma-TV krijgen!

 3. Tja, moet zo’n inbreker ook maar wèrken voor zijn kost. Was vast zo’n zwartjoekel met een soa op zijn knoepert die ook nog onze mokkels versiert van onze zuurverdiende centen.

 4. De links getinte reacties zijn weer in het voordeel van de crimineel. Zielige jeugd, geen kansen en dat soort excuses. Inbreken is gewoon fout. Niet zeuren dat je dan gewond kunt raken.

 5. @ : pvv-er

  Wat zijn mensen als jij en die andere pvv-ers toch eigenlijk lelijke, akelige mensen.
  Kunnen jullie niet ergens een hol vinden en daar met elkaar lekker lelijk zitten zijn? Ik hoef niet eens te horen en te weten wat daar allemaal is gebeurd.

 6. Nou zeg, een kraakie in een sportkantine, wat ligt daar, een paar snickers en wat pakkies sigaretten of zo…..als je daar voor door 4 man in coma getremd mag worden.
  OK het is irritant, verzekering bellen, nieuw ruitje en wat papiertjes invullen, niet leuk.

  Maareh wat moet er dan wel niet met zo’n vastgoedpief gebeuren, die laatst een schikking trof voor 70 miljoen? Als je de lijn doortrekt hadden ze zelfs in de middeleeuwen nog geen gepaste straf hiervoor kunnen bedenken.
  Of eh de raad van bestuur van een zorgverzekeraar die een operatie te duur vindt waarna er 5 mensen overlijden?? Tja wat moet je daarmee? Vierendelen in kokend water?

 7. @13: Jan:

  [ Maareh wat moet er dan wel niet met zo’n vastgoedpief gebeuren, die laatst een schikking trof voor 70 miljoen? Als je de lijn doortrekt hadden ze zelfs in de middeleeuwen nog geen gepaste straf hiervoor kunnen bedenken.
  Of eh de raad van bestuur van een zorgverzekeraar die een operatie te duur vindt waarna er 5 mensen overlijden?? Tja wat moet je daarmee? Vierendelen in kokend water? ]

  Precies Jan. Punt is natuurlijk dat zij dat zelf zijn, namelijk de VVD-ers die al dat gefraudeer en projecten regelen met gigageld naar eigen zakken. Maar ja, maak dat eens duidelijk aan een overtuigd pvv-er, zal niet meevallen, trappen naar beneden en likken naar boven, is ook hun taak in het politieke spectrum, dat is door de eeuwen heen nooit anders geweest.

 8. #12
  Wat vindt je van de slachtoffers van overvallen en inbraken? Bejaarde vrouwen die verkracht, gemolesteerd, mishandeld worden. Winkelpersoneel dat mishandeld, neergeschoten wordt. Zolang de dader maar beschermd wordt. Lelijke en akelige mensen die dat allemaal maar OK vinden.

 9. 15
  PVV er

  Er is niemand die dat ok vind.
  Het gaat over de manier van aanpak.
  Waar ligt de grens van het toelaatbare.
  Ik ben van mening, dat iemand zich mag verdedigen.
  Maar hoe en de hoeveelheid geweld die er wordt toegepast zijn doorslag gevend voor mij, of het aanvaardbaar is.
  Die grens ligt bij iedereen anders.

 10. @15: pvv-ertje

  Ik heb nooit gezegd dat ik dat OK vind. Er zijn andere manieren denkbaar om mensen die dit soort dingen doen aan te pakken.
  Maar de pvv kent alleen de taal van het geweld, IS het geweld zelf. Maar ik denk dat ik dat niet aan jou duidelijk kan maken, wist je trouwens dat er een sexuele lust in zit asl je gewelddadig wil zijn?

 11. PVV’er Schreef:

  #12
  Wat vindt je van de slachtoffers van overvallen en inbraken? Bejaarde vrouwen die verkracht, gemolesteerd, mishandeld worden. Winkelpersoneel dat mishandeld, neergeschoten wordt. Zolang de dader maar beschermd wordt. Lelijke en akelige mensen die dat allemaal maar OK vinden.

  Dit valt bij mij in de categorie achterlijk gelul. Welke bejaarde vrouw wordt niet verkracht als er ergens anders een inbreker in coma geslagen wordt? Waar zie jij hier mensen die het ok vinden dat bejaarde vrouwen verkracht worden? Je lult maar wat. Je bent niet goed snik.

 12. #18
  Mensen die voor geweld gebruiken tegen inbrekers en overvallers zijn zijn geen “lelijke en akelige” mensen. Dat deze persoon in coma ligt heeft hij vooralsnog aan zichzelf te danken en niet aan de VVD. Deze inbreker kreeg een verkeerde klap. Kan gebeuren. En hou je waarde oordeel voortaan maar voor je. Ad hominem is hier immers verboden, hou je daar dus aan.

 13. Dat soort mensen zijn gewoon achterlijke sadisten. Beetje lopen brallen over hoe tof het is dat er iemand in coma ligt. Moet ik daar respect voor hebben dacht het niet.

 14. PVV’er Schreef:

  Deze inbreker kreeg een verkeerde klap.

  (…)

  Dat (…) heeft hij vooralsnog aan zichzelf te danken

  Hij gaf zichzelf een klap? 😛

  Toch wel eigenaardig dat alle berichten spreken van “zwaargewond” of “geen nadere mededelingen” en jij weet dat het om één verkeerde klap gaat. Was je er soms bij?

 15. Keira Schreef:

  Wat een domme man is die PVV’er. In Nederland hebben we politie en rechtbanken om eigenrichting zoals dit te voorkomen.

  Nou Keira, zeg dat wel. Het figuur is gewoon gegoebbelsd & gebreivikt tot in zijn onderbuik.

 16. Op Elsevier (waar anders?) gaat de Wildersaanhang inmiddels goed los en moeten alle “straatrovers, tasjesdieven, zakkenrollers, inbrekers, winkeldieven, winkelovervallers en ander tuig” per omgaande in coma worden geslagen, want de politie doet tóch nooit iets.

  Ook wordt er schande gesproken van het feit dat de inbreker nog niet is gearresteerd, wat maar weer bewijst dat alle daders van misdrijven (behalve het total loss meppen van bovengenoemde categorieën) worden beschermd door D66 en de PvdA!

  Kennelijk is het vluchtrisico van comapatiënten groter dan algemeen wordt aangenomen…

 17. Keira Schreef:

  Emoties krijgen de overhand en dan slaan mensen gewoon iemand half dood.

  Aangezien de man gereanimeerd moest worden, was hij kennelijk nog wel iets meer dan half dood. 😐

 18. DarkSkywise Schreef:

  Op Elsevier (waar anders?) gaat de Wildersaanhang inmiddels goed los en moeten alle “straatrovers, tasjesdieven, zakkenrollers, inbrekers, winkeldieven, winkelovervallers en ander tuig” per omgaande in coma worden geslagen, want de politie doet tóch nooit iets.
  Ook wordt er schande gesproken van het feit dat de inbreker nog niet is gearresteerd, wat maar weer bewijst dat alle daders van misdrijven (behalve het total loss meppen van bovengenoemde categorieën) worden beschermd door D66 en de PvdA!
  Kennelijk is het vluchtrisico van comapatiënten groter dan algemeen wordt aangenomen.

  Goed gezegd plak een keer 3 van dit soort reacties aan elkaar en we hebben een blog.

 19. Helaas mag ik van de dokter maar 10 minuten per week bij de Helsevier-reakties kijken.

  Schijnt nogal slecht voor de gezondheid te zijn. 😛

  .
  Over Elsevier gesproken, ik heb net ontdekt op welk plekje er af en toe rioollucht de badkamer binnenkwam. Konden andere bruine problemen ook maar zo gemakkelijk met een paar meter duct-tape worden opgelost. 😉

 20. Ik ben links, en vrouw, maar als iemand aan mijn tas komt geef ik diegene een mep. Ben ik dan Breivik? Dacht het echt niet. Wat een extremisten zijn jullie toch. PVV’er zegt niets verkeerds, geweld tegen diegene die jouw iets aanwil doen is gewoon toegestaan. Keira, als jij voor mijn ogen verkracht wordt bel ik de politie, maar ik help je niet. Dat doet de rechter dan maar nadat je in het ziekenhuis ligt. Wat een domme extreem-linkse trut ben je toch.

 21. Huppeldepup Schreef:

  als iemand aan mijn tas komt geef ik diegene een mep. Ben ik dan Breivik?

  Is het verschil tussen iemand een mep geven die aan je tas zit en het met z’n vieren opwachten en in coma slaan van een 50-jarige kantinedief dan echt zó moeilijk? 😐

  Keira, als jij voor mijn ogen verkracht wordt bel ik de politie, maar ik help je niet.

  Als jij zonder direct gevaar voor jezelf in staat was geweest te helpen (bijvoorbeeld met je tas slaan) en je doet dat niet, ben je toch echt “nalatig” – met name omdat je van te voren duidelijk hebt gemaakt dat je onder geen enkele voorwaarde zult helpen, in welk geval het wel eens op “medeplichtig” zou kunnen uitdraaien. (Inderdaad, exact zoals die 3 mannen die niet zouden hebben geslagen en alleen maar “toekeken”.)

  Ik ben links

  Ik ben 5 meter lang en helemaal bedekt met oranje bont. 🙂

 22. Wat pvv’er en huppeldetrut niet snappen is dat proportioneel verdedigen van jezelf en je spullen niet verkeerd is. In de hier genoemde gevallen is er niks proportioneels aan het gebruikte geweld. Hier zijn de daders gewoon alvast op de stoel van de rechter gaan zitten, hebben de dief schuldig verklaart en veroordeeld tot een brute middeleeuwse straf.

  Omgekeerd kan ik dat ook wel willen. Ik kan vermoeden dat pvv’er een overtreding begaat als hij discrimineert, op de stoel van de rechter gaan zitten en hem veroordelen tot een paar ferme klappen tot ie in coma ligt.

  Verschil tussen pvv’er en mij is dat hij dat kennelijk prima vind en ik niet. Als ik hier in huis een inbreker tegenkom zal hij dat vast niet leuk gaan vinden. Ik ben bijna altijd groter en lelijker dan die inbreker. Maar hem onomkeerbaar letsel toebrengen is niet mijn ding. De gemiddelde pvv’er heeft te kennen gegeven dat ze hier geen probleem mee hebben. Daarmee zijn ze voor mij gedegradeerd tot primitieve untermenschen.

 23. En dan de enquete ernaast:

  Eigen rechter spelen moet zwaar bestraft worden.
  Oneens: 2954 (56%)
  Eens: 2309 (44%)

  😐

 24. Natuurlijk mag een rechter zich niet door de publieke opinie laten beïnvloeden, maar ik verwacht dat de rechter weinig oren naar de “omstandigheden” van de dader zal hebben.

  Zelf vindt hij trouwens dat hij “geen enkele strafbare handeling heeft gepleegd”. 😐

 25. De rechter zal natuurlijk in het voordeel van de inbreker rechtspreken. Dit is Nederland.
  Overigens blijkt dat de inbreker een hartaanval kreeg tijdens het hele voorval.

 26. Het laatste is bekend gevolg van uiterst geweld.
  Poging tot doodslag.

  Net als de hele PVV voor Nederland.

 27. @40

  er is nog een verschil tussen de advocaat van de verdachte die stelt en onomstotelijk bewijs dat er sprake is van een hartstilstand

  enige nuance is echter op z’n plaats voor het geval er geen causaal verband is

 28. Bottomline als je met 4 man een inbreker bij je bedrijf aantreft dan heb je 2 of 3 man om hem staande te houden en 1 om de politie te bellen. Kan ik me ook nog voorstellen dat er in een soort van schrikreactie misschien nog een blauw plekje hier of daar ontstaat.

  Ik kan me echt niks bij die verkneukelende “eigen schuld dikke bult” reacties voorstellen, het dievengilde is al zo oud als de tijden dus met dit soort acties zal je het niet doen stoppen dan blijven puur en alleen wraakgevoelens over en daar hebben we een paar eeuwen geleden afspraken over gemaakt toen we ontwaakten uit de donkere middeleeuwen.
  Dat heeft niks met links of rechts te maken dat is beschaving.

 29. DDS snapt een artikel in het Parool niet helemaal en claimt dat de inbraakverdachte al eerder hartproblemen had. Oh, klopt dat niet? Rectificatie? OK, maar dan natuurlijk zo onopvallend mogelijk en de rest van het artikel in volle glorie laten staan: http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/11/hartstilstand-ook-schuld-van-rutte-zeker

  De advocaat van 1 van de verdachten die het gisteren over een hartinfarct had, heeft zijn verklaring weer ingetrokken; het was een hartstilstand: http://www.parool.nl/parool/nl/7/MISDAAD/article/detail/3034240/2011/11/15/Inbreker-in-coma-had-hartprobleem.dhtml

 30. Stel, inbreker is bij je binnen, je dochter van 11 moet naar de wc, hij ziet haar schrikt en slaat haar in coma.
  Hoe zien jullie dat dan?
  Voor mij heel simpel, iemand die zich zonder uitgenodigd te zijn in mijn huis bevind schop ik dood. En dat is niet de schuld van Rutte want zou ik voor zijn opmerking ook gedaan hebben.

  P.S. verder ben ik heel normaal zal nooit zomaar gaan vechten ben beleefd, ik leef en laat leven, heet geen Henk. Maar ik heb grenzen.

 31. oom Schreef:

  Stel, inbreker is bij je binnen, je dochter van 11 moet naar de wc, hij ziet haar schrikt en slaat haar in coma.

  We kopen niks voor `stel dat….’ verhaaltjes. Ga daar maar mee leuren bij de bruine pers.
  oom Schreef:

  Voor mij heel simpel, iemand die zich zonder uitgenodigd te zijn in mijn huis bevind schop ik dood.

  Jij hebt geen huis, dat is van de bank of van de huurbaas. Ik hoop dat die je `jouw’ huis uitzetten. Exit. ➡

 32. oom Schreef:

  Hoe zien jullie dat dan?

  Als een totaal onvergelijkbaar geval. Een kruimeldief die iets probeert te jatten uit een bedrijfskantine kun je niet vergelijken met een inbraak in je eigen huis waarbij bovendien al een slachtoffer is gevallen.

Reacties zijn gesloten.