Straatterreur blijkt mythe

De Leidse criminologe Monique Koemans concludeert in haar promotie-onderzoek dat de explosief toegenomen berichtgeving over straatoverlast in de media, en de reacties daarop van de politiek, niet op feiten gebaseerd zijn:

Koemans analyseerde de mediaberichten van de laatste twintig jaar, waarin het aantal artikelen over asociaal gedrag op straat explosief is gegroeid. Volgens de wetenschapper zijn de problemen echter niet fors toegenomen en voelen bewoners zich niet geterroriseerd.
(…)
In Nederland wordt in de discussie over straatoverlast vaak verwezen naar problemen met jonge (Marokkaanse) immigranten. Koemans maakte een vergelijking met de situatie in Engeland. In dat land speelt het migratiedebat nauwelijks een rol bij de aanpak van straatterreur.
(…)
Gezien de uitkomsten van het onderzoek ligt invoering van hardere maatregelen niet voor de hand, aldus de wetenschapper.

Kortom, Fortuyn was een hysterische relnicht, Wilders is een racistische haatpruik en een groot deel van de rest der politici opportunistisch meehuilende lafbekken. Maar die conclusie stond niet in het onderzoek, dat is slechts mijn mening.

6 gedachten over “Straatterreur blijkt mythe”

 1. ” Kortom, Fortuyn was een hysterische relnicht, Wilders is een racistische haatpruik en een groot deel van de rest der politici opportunistisch meehuilende lafbekken. Maar die conclusie stond niet in het onderzoek, dat is slechts mijn mening.’

  Mijne ook, Laurent.

  Hieruit heb ik de meest belangrijke conclusie voor het omgaan met de huidige politiek en maatschappij getrokken: Een rechts persoon liegt (dat ie barst) waar jij bij staat.

  Eigenlijk zou men zich moeten afvragen of ze ooit een waarheid hebben kunnen vertellen.
  (Worden ze meteen ziek ervan, naar alle waarschijnlijkheid) 🙂

  Dan weet je hoe je vervolgens ermee moet omgaan.

 2. [ Fortuyn was een hysterische relnicht, ]

  Objection Eerwaarde. Is Wilders een haatzaaier, of een hetero haatzaaier?

 3. Zie je wel, daar heb je weer zo’n tut die van onze belastingcenten een onderzoekje doet waarvan we allemaal wel weten wat de uitkomst is.
  Maar ondertussen vergeet ze wel er bij te vermelden dat juist waar wij Wilders-stemmers wonen de mensen in de buurt zich het meest onveilig voelen.

Reacties zijn gesloten.