Hoe is het met de ‘pardonners’ uit 2007?

In 2007 heeft het toenmalige kabinet de hand over het hart gestreken en ruim 28.000 asielzoekers via een ‘pardonregeling’ een verblijfsvergunning gegeven. 40% daarvan heeft nu werk. Voornamelijk de jongeren. Misschien komt dat omdat die hier naar school mochten en zo konden werken en integreren. De ouderen moesten in een kamp wachten, elke dag, de hele dag, maar wachten. Mochten niet werken. Mochten niet integreren. Volgens mij werkt dat niet, voor niemand. Zeker niet voor mensen met trauma’s.

Even wat cijfers voor de xenofobische moslimhaters weer gaan krijsen, in generaal pardon van 2007 zaten de volgende drie grote groepen:
ruim 9.000 mensen uit de voormalig Sovjet Unie en voormalig Joegoslavië (ca 1/3)
ruim 2.000 mensen uit Afghanistan (8%)
bijna 2.000 mensen uit China (7%)

3 gedachten over “Hoe is het met de ‘pardonners’ uit 2007?”

  1. Gezien de omstandigheden vind ik die 40% nog best wel netjes, al zullen de Wilders-adventisten er wel weer (zonder verdere onderbouwing) van maken dat 60% “dus” van een uitkering leeft. 😐

  2. Ik zou ook liever weten of de mensen een beetje goed leven kunnen hebben na alle miserie, omdat zo’n onderzoek weer gaat over werk enzo, totaal niet belangrijk of ze nou werk of en uitkering hebben, het gaat goffurdikkeme altijd maar over geld.

    Vluchtelingen Werk Nederland vind ik een lamzakkige boel, altijd meedenkend met de pollutiek.

  3. De leeftijd waarop mensen hier gekomen is in feite de dominante factor.
    Niet echt verbazingwekkend.

Reacties zijn gesloten.