Wientjes: Wilders premier? Over my dead body!

Leuk een interview met Bernard Wientjes, voorman van werkgeversorganisatie VNO-NCW, in de Volkskrant. Ten eerste natuurlijk vanwege die geinige quote. Ten tweede omdat het een leuke illustratie is voor die zielige huilertjes die altijd maar die schmutzige websites en dito reageerderspaneeltjes volkalken met larie dat “massa-immigratie van links” komt. (Zie Telegraaf want VK artikel is kennelijk niet online)

20 gedachten over “Wientjes: Wilders premier? Over my dead body!”

 1. Als Wientjes de deuren van het land wil openzetten dan begint hij maar eerst met de mensen op te vangen in zijn tal van landhuizen en bungalows, deze volgevroten landverkoper heeft lak aan de Nederlanders en ziet ons land als een grote slavenmarkt alwaar hij zijn waren kan verkopen aan de hoogste bieder of dit geld nu bloedgeld of zwart geld is dat deert hem niet .. alles in dit land moet wijken voor zijn grijpgrage inhalige handen. Gelukkig zijn er veel Nederlanders die deze Wientjes doorhebben alleen de naieve Nederlander die denkt dat open grenzen welvaart zal brengen zijn makkelijke om te praten door deze oplichter.

 2. Jan Flipsen Schreef:

  Als Wientjes de deuren van het land wil openzetten dan begint hij maar eerst met de mensen op te vangen in zijn tal van landhuizen en bungalows, deze volgevroten landverkoper heeft lak aan de Nederlanders en ziet ons land als een grote slavenmarkt alwaar hij zijn waren kan verkopen aan de hoogste bieder of dit geld nu bloedgeld of zwart geld is dat deert hem niet .. alles in dit land moet wijken voor zijn grijpgrage inhalige handen. Gelukkig zijn er veel Nederlanders die deze Wientjes doorhebben alleen de naieve Nederlander die denkt dat open grenzen welvaart zal brengen zijn makkelijke om te praten door deze oplichter.

  Je gevoelens begrijp ik wel. Je zou voor je redenering met hetzelfde succes de naam Wilders kunnen gebruiken ipv de naam Wientjes. Allemaal VVD.

  Volgens mij heb je niet door dat afgezien van alles Wientjes zegt iets wat 100% waar is: “Nederland in z’n eentje is dan helemaal kansloos.” Eindpunt.

  Misschien moeten we met z’n allen gaan denken hoe we dit kunnen voorkomen?

 3. Jan Flipsen Schreef:

  Gelukkig zijn er veel Nederlanders die deze Wientjes doorhebben alleen de naieve Nederlander die denkt dat open grenzen welvaart zal brengen zijn makkelijke om te praten door deze oplichter.

  Nederland produceert behalve wat komkommers en tomaten zelf nauwelijks nog iets, fabrieken zijn er vrijwel niet meer. In feite zijn we gewoon voor 90% afhankelijk van de buitenlandse handel alleen hebben die slimme Nederlanders van jou dat nog niet door.

 4. Dus Wientjes wil tegen de wil van het Nederlandse volk dat Nederland als land niet meer zelfstandig mag bestaan en niets meer te zeggen heeft over haar eigen territorium? Dit hoogverraad is terug te vinden in het wetboek vanstrafrecht. Oppakken die verrader net als Balkenende andere eurofielen en de D666 kliek!

  artikel 93 WvS: De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

 5. Toch zit er iets ondemocraties in Wientjes uitspraak.
  Iedereen moet de premier aanvaarden die het volk verkiest.

 6. Theo Gerris Schreef:

  Toch zit er iets ondemocraties in Wientjes uitspraak.
  Iedereen moet de premier aanvaarden die het volk verkiest.

  De premier wordt niet gekozen, het is slechts een afspraak dat de grootste coalitiepartij de premier levert. maar Ook al wordt de PVV de grootste partij, dan kan het nog steeds dat ze niet in de regering komen omdat niet voldoende andere partijen dat zien zitten, zoals dat Joop den Uyl ook gebeurd is.

 7. Het CDA wou nu al niet dat de PVV officieel in de regering kwam, en die kans lijkt me er voor een volgende verkiezing niet groter op geworden.

 8. 11
  Laurent

  Hoe onwaarschijnlijk ook.
  Als Wilders de meerderheid haalt tijdens democratische verkiezingen, hoort iedereen zich daarbij neer te leggen, hoezeer je het daarmee ook oneens bent.

 9. @13 Ja ok, als hij de meerderheid haalt. Maar geen enkele partij haalt hier ooit een absolute meerderheid en de PVV al helemaal niet. Ik denk ook niet dat Wientjes het over dat scenario had. En als dat wel gebeurt zit ik toch binnen no time in België hoor, dan is dit mijn land niet meer.

 10. @14: Laurent:

  Of het zoveel uit zal maken in België te gaan wonen betwijfel ik. De hele wereld is inmiddels in de greep van Goldman Sachs en andere bankiers. Ik hoop dat iedereen eens wakker wordt en het eenvoudigweg niet meer pikt, maar ik vrees dat dat niet gebeurt, althans niet op tijd.
  Blijf maar lekker hier, we hebben iedereen “van goede wil” hard nodig de eerste jaren.

 11. Hansjepansje Schreef:

  @ nexus m.:
  zie mijn comment verrader…
  #6
  Hansjepansje
  12 nov 2011 – 7:14 pm

  Zie het boek voor de psychiatrie.
  Neem ook wat kalmerends, helpt goed.

 12. LeRoiDanse Schreef:

  @14: Laurent:
  Of het zoveel uit zal maken in België te gaan wonen betwijfel ik. De hele wereld is inmiddels in de greep van Goldman Sachs en andere bankiers. Ik hoop dat iedereen eens wakker wordt en het eenvoudigweg niet meer pikt, maar ik vrees dat dat niet gebeurt, althans niet op tijd.
  Blijf maar lekker hier, we hebben iedereen “van goede wil” hard nodig de eerste jaren.

  Nee, maar ik had het erover als de PVV een absolute meerderheid zou krijgen. Bankiers is een ding, maar Wilders en inteeltgekken als Bosma en Graus aan de absolute macht nog iets heel anders.

 13. @17:

  [ Nee, maar ik had het erover als de PVV een absolute meerderheid zou krijgen ]

  Ook dán blijf je, en gaan we ze gewoon wegjagen de Noordzee in.

 14. Jos Schreef:

  Nederland produceert behalve wat komkommers en tomaten zelf nauwelijks nog iets, fabrieken zijn er vrijwel niet meer…

  Oei, slecht nieuws dus. Heb je daar ook cijfers bij? En een bron natuurlijk?

Reacties zijn gesloten.