Politie pakt 4 staatsgevaarlijke t-shirtdragers op met mening

Het moet niet gekker worden. 4 onverlaten durfden zomaar rond te lopen met een t-shirt met “Zwartepiet is racisme” erop. Dit kan natuurlijk niet. Logisch dat de politie ze direct in de smiezen had en ze direct een strenge waarschuwing gaf. Echter na een tijdje bleek dat ze nog steeds bleven rondlopen met hun terroristische t-shirt en ze aldoende “nog steeds een platform zochten voor hun mening”. Nou en toen heeft de politie ze maar opgepakt en in het cachot gegooid. Kudo’s voor de politie dus. En iedereen maar klagen dat misdaad niet wordt opgelost. Mensen die een platform zoeken voor een mening die moeten we hier niet. Ik zeg: op water en brood die smerige (waarschijnlijk ongewassen) t-shirtdragers en sleutel weggooien.

Update: we hebben beeld.

44 gedachten over “Politie pakt 4 staatsgevaarlijke t-shirtdragers op met mening”

 1. Tja, dat ga je krijgen als je vmbo-ertjes in een pakje gaat hijsen en macht geeft. Let maar op, gaat nog veel leuker worden als Brigadier Snuf en Commissaris Bullebas de particuliere bewakingsindustrie ook macht gaat geven. Die mongolen verpesten je leven nu al op menige luchthaven maar dat gaat dus nog erger worden. En wat betreft het voorval: vrouw van een collega van mij staat op het station Gorinchem te praten met een aantal met haar bekende collega´s van haar vriend. Tegelijkertijd wordt er met 70 man geüniformeerde machtsmiddelen op twee benen een totale controle gehouden op vervoersbewijzen en andere zaken. Ze staat een beetje bij de trein te geinen met de collega´s maar opeens staat daar iets in burger voor haar neus met een pasje: waarom staat ze alles op te ruien? U staat hier op te ruien, mevrouw, dat zien we duidelijk! Nee mevrouw, wij CONSTATEREN dat u op staat te ruien. etc. Het heeft nog veel moeite gekost van haar en de collega´s van haar vriend om een en ander uit te leggen.
  Van die dingen! Voor de duidelijkheid: hetzelfde politiekorps van bovenstaand voorval.
  God heeft meelij met mij en dit arme volk……

 2. Wat een ongehoorde sukkels zijn die agentjes. Dat T-shirt was niet zo’n probleem lijkt me. Maar die politieactie, dat vinden die kindertjes op de achtergrond leuk.

 3. Racisme moet je waar mogelijk bestrijden. Maar het roetzwarte van schoorsteenvegertjes (ja, die waren er vroeger) racisme noemen is stupide.
  Dat er onder de zwarte pieten ook zijn die het niet snappen en menen met een nep-Surinaams accent te moeten praten is al even dom.
  Zo je al actie moet voeren op een kinderfeestje zou het dragen van een tee met het opschrift “Zwarte Piet is kinderarbeid” iets zijn geweest, maar daarvoor is het 500 jaar te laat.

 4. Martijn-konijn,
  Om even op jouw te reageren, hoe komt het dat de zwarte pieten kroes/krullend haar hebben en enorm dikke rode lippen? oh die worden niet beïnvloed door het roet hè? En hoe zit het met deze leus dan: “Ook al ben ik zwart als roet ik meen het toch wel goed” ?

 5. Ik ben zo vrij de zwartenpieten discussie off topic te verklaren. Het eigenlijke onderwerp is 4 t-shirtdragertjes gemold door politie. Willen we dit met zijn allen?

 6. Dat ze demonstreren tegen zwarte piet moeten ze helemaal zelf weten (gebeurd alleen elk jaar, veranderd niks) maar waarom moet het precies dan wanneer er kleine kindertjes bij zijn die daar helemaal niks van begrijpen??? Dan vraag je toch ook een heel klein beetje om problemen (bijvoorbeeld van een ouder die daar niet van is gediend) Niet dat ik dat politie optreden goedkeur, maar ze hadden ook een ander moment kunnen kiezen voor deze actie. Beiden fout is mijn bescheiden mening…

 7. @10 JvdH

  Dit zijn dictatoriale praktijken, mensen die een Tshirtje aan hebben met een tekstje, stelletje idioten om zo tekeer te gaan.

 8. Abdul Alhazred Schreef:

  Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. &#9836

  Zo zie je maar weer dat ook mensen die een beetje klein van stuk zijn knechten kunnen hebben.

 9. …want we zitten al’maal even recht en we springen zo blij want er zingen geen foute zwarte knechten bij. 😯

 10. Marjorie Schreef:

  maar waarom moet het precies dan wanneer er kleine kindertjes bij zijn die daar helemaal niks van begrijpen???

  in het geval ze het ( kunnen) lezen kunnen. waarschijnlijk zien ze het nog niet eens;

  Marjorie Schreef:

  Dan vraag je toch ook een heel klein beetje om problemen (bijvoorbeeld van een ouder die daar niet van is gediend

  Dus niet het tere kinderzieltje is het probleem maar het tere zieltje van een ouder??
  En het tere zieltje van de politie.

 11. <Marjorie Schreef:

  Dat ze demonstreren tegen zwarte piet moeten ze helemaal zelf weten (gebeurd alleen elk jaar, veranderd niks) maar waarom moet het precies dan wanneer er kleine kindertjes bij zijn die daar helemaal niks van begrijpen???

  Pardon? Sinds wanneer moeten kleine kindertjes iets begrijpen van Sinterklaas op zich? Een haatbaard in een Roomse pij, wanneer moeten jouw kleine kindertjes snappen dat Piet een koloniale knecht is die zijn zwarte ziel heeft verraden aan de meesters van het imperialisme?

 12. Abdul Alhazred Schreef:

  Een haatbaard in een Roomse pij

  Aha, nu snap ik dat er soms helemaal verkeerd geïnterpreteerd wordt.
  Bij “De zak van Sinterklaas” kreeg ik al allemaal nogal vieze beelden, maar het moet dus eigenlijk zijn “DIE zak! van ’n Sinterklaas”…. En het is ook inderdaad een klootzak. Ik vraag me ook af of hij die zwarte pieten die hij heeft ook doorspeelt aan iemand anders. Hij moet toch op één of andere manier aan z’n centen komen en zo’n zwart jongetje is zeker niet te versmaden. Je ziet hoe gretig die politieagenten dat ene ventje met hun vieren namen.

 13. martijn-konijn Schreef:

  Racisme moet je waar mogelijk bestrijden. Maar het roetzwarte van schoorsteenvegertjes (ja, die waren er vroeger) racisme noemen is stupide.
  Dat er onder de zwarte pieten ook zijn die het niet snappen en menen met een nep-Surinaams accent te moeten praten is al even dom.
  Zo je al actie moet voeren op een kinderfeestje zou het dragen van een tee met het opschrift “Zwarte Piet is kinderarbeid” iets zijn geweest, maar daarvoor is het 500 jaar te laat.

  Zwarte piet is een MOOR , ook hun kleding is Moors , vanwege de zwarte pieten en niet vanwege Sinterklaas is Spanje de plaats van afkomst geworden .. En waar komen Mooren vandaan , wel toendertijd nog uit zuid -Spanje , maar nu dus uit MOOR-rocco en MOOR-etanië .. Inderdaad MOOR-rocco waar de bevolking veel donkerder is dan de gemiddelde Nederlander denkt , Het feit is dat wat wij hier meestal “Marrokanen” noemen afkomstig zijn uit het RIF gebergte en omstreken , waar de bevolking genetisch een mix is van Europeanen , Spaanse Joden en wat Berbers .. Dat de PVV dat feest nog toestaat , Turken (de Sint ) en Marokkanen ( de pieten ) dat moet wel sluipende islamitisering zijn ..

 14. Oeps JvdH , Je oftopic verklaring niet gelezen voor ik reageerde ..

  ach ACAB ( All Cops Are Bastards ) T Shirts mochten ook al niet .. Wat dat betreft is de vrijheid van meningsuiting in de USA wel wat beter geregeld , hoewel daar de tokkies je weer op je bek slaan voor het dragen van “verkeerde “T Shirts ….

 15. waarom wordt er steeds geschermd met de kinderen? ja het is een kinderfeest en sinterklaas mag of moet zelfs een kinderfeest blijven maar het racistische element in zwarte piet is geintroduceerd door een volwassen man en wordt massaal in stand gehouden door de volwassen nederlandse staat, de volwassen nederlandse bedrijven en de massa volwassen nederlanders.

  kinderen hebben niet eens door wat de boodschap op het t shirt was, als ze de tshirts uberhaupt hebben opgemerkt. het maakt dat de volwassenen zich erover na gaan denken en zich vervolgens ongemakkelijk gaan voelen. nothing wrong with that. maar een andere mening op een t shirt verkondigen wordt door de politie, en sommige commenters hier afgedaan als een schande. tot zover freedom of speech in het tolerante nederland.

 16. Wat een eng kinderfeest,een zwaar Christelijke boze brommende paus die kleine kinderen bang maakt en ze beoordeelt of ze lief of stout zijn geweest uit zijn grote enge boek des oordeels.
  De PVV is een enorm voorstander van de uitdraging van dit “kinderfeest”waarbij een Christelijke boze paus met slavenknechten door de straten marcheert om te laten zien dat de blanke christelijke paus gewoon zwarte slaven mag hebben en iedereen moet dat zo eren.

  De kinderen worden beloond met goedkoop snoep als zij bij de enge grote boze paus op schoot komen zitten…..jaja, of als ze dat niet doenm en stout zijn moeten ze in de zak en krijgen ze met de roe…eng hoor

 17. Dat er politiemacht,en undercover agenten met boze blik en met donkere zonnebrillen dit propagandafestijn vededigen onder bevel van de PVV is heel bizar…welk soort ouder wil nu met hun kinderen zo iets bijwonen op straat….

 18. Ik begrijp het wel. Politie agenten zijn goed getrainde boevenvangers. Als je dan de hele middag naast zo’n verkleede baardaap met zwart geverfde adhd-pubers moet lopen dan wil en wel eventjes laten zien wat je in je mars hebt.

 19. Abdul Alhazred schreef: Pardon? Sinds wanneer moeten kleine kindertjes iets begrijpen van Sinterklaas op zich? Een haatbaard in een Roomse pij, wanneer moeten jouw kleine kindertjes snappen dat Piet een koloniale knecht is die zijn zwarte ziel heeft verraden aan de meesters van het imperialisme?

  Kom, hou een op! Het is een kinderfeest en een traditie in Nederland waar totaal geen kwaad achter verscholen zit. Gaan we hier nu een issue van maken? Laat dat feest gewoon een feest want anders kunnen we alles ter discussie stellen. We moeten ons concentreren op het ware probleem van deze draad, het optreden van politie/justitie tegen iemand met een andere mening. Als ik het goed zag was er een agent die een aantal keren knietjes geeft aan de arrestant, vroeg mij af of dat uberhaupt wel mag?

 20. Volgens mij hebben een aantal mensen hier vroeger de roe gehad, sjongejonge wat een reacties:-)))

  Ik heb trouwens geen kleine kindertjes, wel kleine neefjes en nichtjes en ja, ik vind het wel schattig om ze helemaal heppiedepeppie te zien als sint/piet in het land is, shoot me! Om te stellen dat kinderen niks doorhebben van een demonstratie is natuurlijk onzin, ze zien alles, ook die overdreven arrestatie overigens! En om nou de Sinterklaasviering een PVV feest te noemen?!?! Het is een KINDERFEEST!

  Maar de frustraties hier zitten heeeel diep, dus het heeft niet veel zin om nog verder hierover in discussie te gaan. Ik ga lekker ontbijten.

 21. @ Marjorie:
  Nou marjorie,kinderfeest welk kinderfeest?
  juist die volwassenen die persee dit volksnationalistisch propagandamarcheerderij in stand willen houden,zien het al een feest.
  Hoe kan een enge Boze bazige paus met zon grote staf nu leuk zijn?terwijl alle kids bang zijn van zon vent…jaja met wat strooigoed de kindertjes mak maken en dan waarschuwen vooral niet stout zijn maar zoet op de schoot van de paus te blijven zitten,erom heen wat springende slaven in morenpakjes die de kinderen in de zak gooien als ze niet gewillig naar de paus luisteren…pas op hoor.

  En dan verplichting door de straten marcheren en het verplichten tot viering van dit feest door de PVV die dit item als agendapunt in de tweede kamer zette??????? nou lekker kinder feest nee dankje daar behoed ik men kinders voor.

  en vooral vaak dat publiek dat daar staat die volwassenen die dan allochtonen boos aankijken zovan dit is Ons pauselijke kerkfeest voor de kinderen… nee deze achterhaalde griezelige propaganda is geen kinderfeest meer nachtmerrie,die zoveel genegeerd wordt

 22. Dan toch liever de kestman die is altijd gezellig vrolijk en is er voor iedereen,en neemt niemand mee naar zijn donkere kerkers in de zak en is niet vergezeld van slaven..toch net iets anders

 23. Micha Verhoef Schreef:

  We moeten ons concentreren op het ware probleem van deze draad, het optreden van politie/justitie tegen iemand met een andere mening. Als ik het goed zag was er een agent die een aantal keren knietjes geeft aan de arrestant, vroeg mij af of dat uberhaupt wel mag?

  Inderdaad. Het filmpje is schokkend, niet om de tekst op de kleding maar hoe de politie te werk gaat tegen een simpele tekst op een kledingstuk dat een mening representeert.

  Buiten proporties! Schandalig! Schokkend. Angstwekkend, dit doet het ergste vrezen, de politiestaat is er dus al!! Nooitgedacht dat hier in Nederland burgerrechten zo letterlijk met voeten worden getreden. Dit zijn beelden die je wel eens vanuit USA of China ziet maar in geen enkel Europees beschaafd land is de politie zo opgefokt en ongecontroleerd dwangmatig aggressief om een futiliteit als hier.

  Het roept de vraag op of het politie-apparaat niks nuttigers te doen heeft. Inbrekers pakken bijvoorbeeld,
  of achter de echte criminelen aan zitten.
  Sinds dit de kabinet zie je steeds meer dat agenten doorslaan om een vlag, een spandoek, een tekst.
  En de rechtsbijstand word financieel geknipt en geschoren, dus heeft de vrije burger steeds minder
  middelen tegen tegen dit fascistische gedrag.
  De publieke opinie interesseert burgerrechten niet, de reacties in de Telegraaf zijn ronduit walgelijk, alsof de mensen in die T-shirts de zwaarste misdadigers waren.
  Dit gaat inderdaad nog erger worden als Opstelten aanvulling van private geüniformeerde veiligheidsdiensten mogelijk maakt. Dan zijn we compleet terug in 1940.
  Het geweldsmonopolie van de Staat verdient het meest compacte verzet van de burger.

 24. Onder de richtlijn voor zwaardere straffen zullen straks alle t-shirten verboden worden.
  Bij het niet nakomen volgt onmiddellijke arrestatie en eindeloze gevangenisstraf. 🙂

 25. Het leukste deel is: ‘Een woordvoerster van de politie wilde niets kwijt over de aard van het protest. ”

  Niks in dienst van het volk. Hetzelfde gebeurde toen in de DDR met aanleiding dragen van bijvoorbeeld een kledingstuk als jeans. Zou tegen de gevestigde orde zijn – verklaarden toen de DDR ambtenaren. (in dienst van het volk).

  Snel in de boeien!!!

 26. @38: Laurent:

  [ In de VS zou je gearresteerd worden als je de Zwarte Piet uit probeerde te hangen…]

  Dat zou dan net zo achterlijk zijn.

 27. Amerikanen zijn vaak nog erger geschokt dan van een tepel op TV als ze in november / begin december mensen in Nederland met “blackface” op straat zien. (In een theater kan eventueel nog wel als er ruim van te voren voor wordt gewaarschuwd.)

  TIP: als ze je er op aanspreken, begin dan voorál niet over “roet in de schoorsteen” want dat wordt nog moeilijker dan “gedoogpartij” uitleggen. De meeste Amerikanen hebben namelijk al tientallen jaren training achter de rug om uit te vissen wat je écht bedoelt omdat dat altijd iets anders is dan wat je zegt (daarom snappen ze niks van Hollanders :mrgreen:) en zullen er meteen van maken dat je te laf bent om toe te geven dat je niks van negers moet hebben en een stel racisten in de regering hebt zitten.

 28. Curaçao ziedend.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3033622/2011/11/15/Curacao-ziedend-Racistische-agent-vernederde-betogers-tegen-Zwarte-Piet.dhtml

  […]

  Osepa zegt dat hij ‘verontrust en met gevoel van boosheid’ naar het filmpje heeft gekeken. “Een skinhead-achtige kaalgeschoren agent, samen met andere collega’s, heeft gemeend de pacifistische Quincy Gario te moeten aanhouden.” Volgens de minister handelde de politie vanuit ‘een diepgewortelde motief dat herleidbaar is tot racisme’. Osepa: “Het fundamentele recht van burgers op vrijheid van meningsuiting en het erkend recht tot vergaderen en betoging dient te worden gerespecteerd. De overheid moet hiervoor garant staan. De mishandeling van Quincy Gario is een klap in het ongeschminkte gezicht van onze zwarte kunstenaars.”

  […]

  etcetera.

 29. Curacao is ziedend

  is ziedend erger dan woedend?

  zo ja dan zal de PVV voortaan ook wel in de overtreffende trap vervallen…

 30. @ 42) De term “ziedend”is in dit geval afkomstig van de redactie van Trouw.
  Kunt u mij a.u.b. uitleggen wat het verband is tussen enerzijds de reactie van Sheltry Osepa en anderzijds de PVV?

 31. Nou, Dordrecht staat er gekleurd op – en Amsterdam trouwens ook. St. Doorbraak schrijft: Keiharde politierepressie na kritiek op Zwarte Piet-racisme (http://www.doorbraak.eu/?p=7977). Het filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=q-Wf89f0I0M) spreekt voor zich – geen wonder dat Curacao op z’n achterste benen staat. Doorbraak zelf voert al enige jaren actie tegen dit fenomeen. Dit jaar bv. houden ze het evenement Zwart van Roet: http://www.doorbraak.eu/?p=8012.

Reacties zijn gesloten.