18 gedachten over “Peiling: einde gedoogwrak in zicht”

 1. Pech gehad. Ze hebben heel dom op de verkeerde gestemd.
  Hij zal zijn blonde kruin fijn afkammen en de volgelingen vertellen dat de buitenlanders, moslims ons allemaal verpesten.
  Daarna gaan de zaken gewoon door zoals elke dag tot nu toe.

 2. Sommige mensen denken nog steeds dat het financieringstekort en de kosten van de vergrijzing verdwijnen als je verkiezingen organiseert.

 3. @Jos, zou het iets met bezoedelen van de huidige politiek door extreem-rechts te maken hebben?

 4. @nexus m.
  Nederland heeft net als de rest van Europa 20 jaar boven zijn stand geleefd. En ooit zal de tering dus weer naar de nering gezet moeten worden, net als in een huishouden. Bezuinigen is niet leuk en daar kan 2/3 deel tegen zijn en nieuwe verkiezingen willen, bezuinigd zal er links- om rechtsom toch moeten worden. Zo niet dan worden vanzelf het nieuwe Griekenland.

 5. Electoraal gezien zal Wilders er garen bij spinnen als er nieuwe verkiezingen zou komen.
  Dus maar eventjes nog niet doen.

 6. Henk Veldman Schreef:

  Electoraal gezien zal Wilders er garen bij spinnen als er nieuwe verkiezingen zou komen.
  Dus maar eventjes nog niet doen.

  Dat maakt niet uit als b.v het CDA zou beslissen niet meer verder te gaan met de PVV. Maar daar kun je nooit van op aan met die partij natuurlijk.

 7. Henk Veldman Schreef:

  Electoraal gezien zal Wilders er garen bij spinnen als er nieuwe verkiezingen zou komen.
  Dus maar eventjes nog niet doen.

  Bedoel je dat we gevangenen zijn?

 8. Jos Schreef:

  Bezuinigen is niet leuk en daar kan 2/3 deel tegen zijn en nieuwe verkiezingen willen, bezuinigd zal er links- om rechtsom toch moeten worden. Zo niet dan worden …

  Waar je op gaat bezuinigen is een kwestie van keuze, toch?

 9. @5 en @ tuip

  Het zijn de peilingen van de Hond maar.
  Wat mij opvalt is dat na het verlies van vorige week; het voorstel om terugkeer van de gulden te onderzoeken toch veel afhakers nog niet zijn teruggekomen.

 10. nexus m. Schreef:

  Henk Veldman Schreef:
  Electoraal gezien zal Wilders er garen bij spinnen als er nieuwe verkiezingen zou komen.
  Dus maar eventjes nog niet doen.

  Bedoel je dat we gevangenen zijn?

  Op dit moment wel, ja.
  Het is nu eenmaal zo dat Wilders wel degelijk in de winst zit en dat hij mogelijk de (een na )grootste partij kan worden.
  Dat hij in een regering komt is niet zeker, maar dat maakt niet uit. Hij heeft straks nog mee te brallen. Hij kan dus straks nog meer mensen voorliegen om meer zetels te verkrijgen.
  Want mensen trappen er wel degelijk in.

 11. Wedden dat na het onderzoek van de PVV over terugkeer naar de gulden de uitkomst zal zijn “veel te duur “!
  Wedden dat als gevolg van deze uitkomst de PVV gaat zeggen “we moeten wel instemmen met bezuinigingen, terug naar de gulden kan niet “?
  Wedden dat Henk en Ingrid deze wijsheid als zoete koek gaan slikken?
  Wedden dat Wilders dus niet de stekker eruit trekt bij nieuwe bezuinigingen?

 12. Tis toch bizar dat er schepsels in nederland echt wonen die geloven dat Geert de guldentjes even weer terugbrengt,terwijl een elite macht zon vijftig jaar bezig is een Europa te bewerkstelligen die op beurt weer een nwo moet worden met een pinpas/chip munteenheid?

  hoe kan geertje uit venlo dit nu even allemaal doen? gulden terug eisen.dat er werkelijk mensen in nederland wonen die denken dat dit kan???? reken maar dat geleerde mensen zich de tering hierom lachen zeg ohhh zou me doodschamen als ik zo was dat ik alles geloofde van geert,zooooo dom,maar geef ze eens de kost al die labiele mensen

 13. Jos Schreef:

  Sommige mensen denken nog steeds dat het financieringstekort en de kosten van de vergrijzing verdwijnen als je verkiezingen organiseert.

  Laten verdwijnen kan de kiezer deze onderwerpen niet maar deze van de politieke agenda afvoeren kunnen ze wel degelijk, althans voorlopig.

  Zie wat er gebeurt met de hypotheekrenteaftrek.

  Er is geen financieel- of politiek deskundige meer te vinden die deze aftrek verantwoord vindt maar tóch is het tot non-issue verklaart door het huidige bruine kabinet en hoewel het onderwerp geregeld tot grote koppen in de kranten leidt weet elke kiezer dat zolang Rutte/Wilders aan de macht is er niet aan deze rijkenbelasting getornd zal worden.

  Wanneer er op enige moment meer hypotheeklastdragers zijn dan huurders zullen de eerste gaan bepalen wie er regeert omdat ik geloof dat het vooral dit hypotheek-gegeven is dat kiezers momenteel zéér ter harte gaat en hét onderwerp dat bepaalt welke partij men gaat stemmen.

  Afschaffen ervan leidt tot grotere angst dan de -deels- gehypte angst voor allochtone Nederlanders…

 14. Ik vind dat Geert Wilders onberekenbaar is.
  Kijk maar eens , hoe hij na de verkiezingen de pensioenleeftijd opgaf.

 15. nexus m. Schreef:

  Waar je op gaat bezuinigen is een kwestie van keuze, toch?

  Zeker, maar de marges zijn klein omdat je ook rekening moet houden met de economische consequenties. Wat voorbeelden:

  1) Als je de HRA in een keer afschaft (los van de vraag of dat niet tot juridische claims gaat leiden) stort binnen een uur de huizenmarkt in, zijn de banken (met name ING en Rabobank) failliet en daarmee ook de NL-staat. Als je de HRA geleidelijk afbouwt kan dat wel, maar dan levert het op korte termijn weinig op.

  2) Hetzelfde geldt voor de AOW naar 67, als je dat in een keer doet heb je er het volgend jaar 450.000 werklozen bij, want er zijn niet 1-2-3 banen voor al die extra mensen, zeker niet als er een recessie komt. Als je de AOW-leeftijd geleidelijk verhoogt kan dat wel, maar ja dan levert het op korte termijn weinig op.

  3) Het verlagen van de overheidsinvesteringen kan wel, maar leidt al snel tot fors tot meer werkloosheid doordat de hoeveelheid werk dan ook vermindert. Kortom dat levert ook niet zo veel op.

  Fors bezuinigen in de zorg en op subsidies lijkt daarom nog het meest effectief. Vooral bezuinigen op de zorg (die 70 miljard per jaar kost, 4000 euro per hoofd van de bevolking) kan op korte termijn zeer effectief zijn om een paar procent al enorme bedragen oplevert. Op subsidies bezuinigen kan ook op korte effectief zijn mits je de juiste zaken uitkiest.

  Verder kun je denken aan het verlagen van uitkeringen van bijv 70% naar 60%. Dat kan wel op korte termijn wat geld opleveren, maar geen kapitalen.

  Voor belastingen verhogen zijn weinig mogelijkheden, omdat Nederland nog steeds erg hoog zit vergeleken met elders. Kortom een risico van kapitaalvlucht.

 16. 17
  Jos
  Ik ga u voorbeelden geven waar u waarschijnlijk niet blij mee bent.
  Hoogste belastingtarief naar 70%.
  Hypotheekrenteaftrek bij hypotheken boven 500.000 onmiddelijk afschaffen.
  Geen militaire missies.
  Geen JSF.
  Minder naar Europa.

Reacties zijn gesloten.