Waar gaat een dakloze een eigen bijdrage van 200,– van betalen?

Per 1 januari 2012 zal er bezuinigd gaan worden op de geestelijke gezondheidszorg. De zwakkeren in de samenleving zullen als eerste de rekening gaan betalen. Daklozen zullen weer als de verwarde mensen op straat herkend gaan worden. Want ook daklozen moeten een eigen bijdrage van 200,– gaan betalen bij opname.

Als dit kabinet nog even zo doorgaat zullen er vast nog meer daklozen gaan komen. Mensen die het zich gewoon niet kunnen veroorloven om nog in een huis in Nederland te wonen. Het kabinet zal daar vast de schouders over ophalen en roepen dat armoede een keuze is. Dat verwardheid en angsten ook een keuze zijn. Moet je ze maar niet hebben en maar gaan werken. Of emigreren. Hier blijven is ook een keuze.

7 gedachten over “Waar gaat een dakloze een eigen bijdrage van 200,– van betalen?”

  1. wellicht zal bij het volgende CDA congres besloten worden dat toekomstige gevallen wat menswaardiger behandeld zullen moeten worden…

  2. Ist man böse dan möcht man entlösen … voorbereiding van een dusdanige hinder dat het volk rijp word voor definitieve “oplossingen” per slot van rekening is de laatste genetische wied-beurt al weer 65 jaar geleden …

  3. Zodra een zwerver wordt opgenomen is de wet werk en bijstand van toepassing. De gemeente moet dan wettelijk verplicht uitkering en kosten voor haar rekening nemen. Voor de betrokken client (zwerver) geldt dan de zakgeldregeling.

  4. @6: Wat een zwetsverhaal! Van welke site heb jij dit rammelende complotverhaal eigenlijk geknipt en geplakt?

    Van echt o-ver-al, zo te zien 🙂 (red.)

Reacties zijn gesloten.