11 gedachten over “‘Vergeet Engels, leer Duits!’”

 1. Dat zei ook altijd mijn lerares Duits.

  ” We hebben een uit oorsprong Duits cultuur, maar we kijken steeds naar het Westen, ipv naar het Oosten, zei ze. Hoe is het mogelijk?”

 2. nexus m. Schreef:

  Dat zei ook altijd mijn lerares Duits.
  ” We hebben een uit oorsprong Duits cultuur, maar we kijken steeds naar het Westen, ipv naar het Oosten, zei ze. Hoe is het mogelijk?”

  Volgens mij is dat een onderdeel van de opleiding Duits , leren de geschiedenis te Negeren …

 3. Duits is ook een mooie taal, net zo mooi als Deens, Oud Nederlands, Ost Fries (Waar ik Grönnegs ook ondervoeg), WestFries (Waar ik Fries in Fryslan ook onder voeg), Saksisch, Zweeds, Noors, NyNorsk, Icelands :). Zijn allemaal hele mooie talen zeker in Folk Liederen en Folk metal :). Hoor maar eens echte Groninger of Friese Folk :). Of een Zweedse Folk metal :). Of zelfs oud Nederlandse folk liedjes (kunnen ook uit Vlaanderen komen).

  Dan is het gewoon een hele mooie taal, Een taal groep (Noord, West en NoordWest Germaans) waar het Engels trouwens ook bij hoort (Oud Engels is ook heel mooi).

  Fins (Niet een Germaanse taal) is trouwens ook een hele mooie maar vooral opgewekt klinkende en grappige klinkende taal :).

  Dus Thomas ben het zeker met je eens dat mensen ook Duits moeten leren, Maar Engels toch zeker ook. Sterker nog.. geef Kinderen de kans om Zweeds/Deens/Noors/etc te leren inplaats van Frans :). Meer vrijheden in taalkeuzes… komt de ontwikkeling van talen alleen maar ten goede in Noord en NoordWest Europa :).

 4. http://www.youtube.com/watch?v=0LgUFU5YDCE Voorbeeldje van een Vlaams liedje wat Oud Nederlands is :). Zelfs veel zweden verstaan dit als ze wat oud Zweeds kennen :). En zo zijn er heel veel voorbeelden te vinden van mooi Nederlands. Huidig Nederlands is een ramp en een bastaard kind van Frankisch (Brabants/Limburgs) en Noordelijk Germaans als Friese talen en Saksisch… wat het tegenwoordig tot een lelijk taaltje maakt. Niet dat echt Limburgs lelijk is, maar dan moet het wel ECHT Limburgs zijn en niet een onheilig verbond zoals Nederlands is geworden ;).

 5. En NEE! Brabo Muziek (Niet Brabantse Muziek maar Brabo Wilders stemmers) hoort daar niet bij, ik walg zo gauw ik het altijd terugkerende ritmeboxje van die Piraten top 100 deuntjes hoor. Of het nu uit Volendam komt of uit Limburg…. of uit Friesland via een Geestelijk gehandicapte Fries….. Nee dank je.
  (Wat echt Ernstig is omdat zowel in Friesland en Groningen genoeg lokale nummers worden geschreven elk jaar die kwalitatief VEEL beter zijn. ECHT veel beter dan die Internet sensatie).

 6. Het rare is, ik ging er altijd van uit dat ik hoegenaamd geen Duits sprak – een stelling die ruimschoots werd onderbouwd door rapportcijfers in driekwartsmaat (1, 2, 3, 1, 2, 3, etc).

  Wanneer ik echter meer dan een halve dag in Berlijn was i.v.m. met de Love Parade ging het plotseling moeiteloos, waarschijnlijk omdat we allemaal duits bier dronken ofzo. :mrgreen: (Eenmaal weer thuis lukte het ook totaal niet meer.)

 7. De Duitse taal vind ik altijd geschikt om mee te Godwinnen tegen extreempopulisten die hier komen trollen.

 8. Leer Duits ipv Engels. Engelsen en Amerikanen hebben meer humor dan Duitsers, maar in Duitsland is de benzine goedkoper dan in Nederland. Misschien is het beter om beide te leren.

Reacties zijn gesloten.