Kinderen kastijden onderdeel joods-christelijke cultuur

Dat je voor hysterische religieuze fanatici niet naar de grotten in Afghanistan hoeft maar gewoon in Nederland kan blijven toont dit bericht aan. Dominee A. Vlietstra van de Hersteld Hervormde Kerk in Katwijk wil dat “zondige kinderen” (wat is dat? TV kijken? Bordje niet leeg eten?) “scherp gekastijd” worden. Dus niet corrigerend tikje. Nee gewoon vette lijfstraffen. Er staat namelijk in een boekje uit 1700 dat dit een goed idee is. Ik heb nog geen piswoest persberichtje van PVV of twietje van Geert gezien dus ik neem aan dat die het ook prima vinden. Waarom begin ik over PVV? Nou als dit een imam zou zijn geweest hadden we ze wel gehoord, en hoe. Raar dat ik dit moet uitleggen eigenlijk. Maar goed; PVV heeft deze kamervragen dus níet gesteld, waarvan akte.

18 gedachten over “Kinderen kastijden onderdeel joods-christelijke cultuur”

 1. Er is maar 1 woord voor : idioot.
  Dit doet me weer denken aan vroeger.
  Ik zat op de 4 de klas lagere school, en had grote moeite met breuken.
  Als de meisjes dit niet begrepen interesseerde de leraar niet, maar jongens moesten het leren.
  In de pauze moesten we met een man of 4 nablijven, en dan zette hij breuken op het bord.
  En dan moest je de breuken oplossen.
  Zei je niks of verkeerd antwoord kreeg je een flinke klap voor je kop.
  Zo heeft men mij breuken geleerd.

 2. Deze dominee word veel onrecht aangedaan in de artikelen die vandaag over zijn uitspraken verschijnen. Seculier Nederland likt zich de vingers af. Heerlijk!!!! We kunnen weer galspuwen.
  Ieder die goede wil toont door eens eerlijk na te gaan wat Dominee nu werkelijk geschreven heeft, en in welke context, die zal tot de ontdekking komen dat dit allemaal een storm is in een glas water.
  Bah! wat een walgelijke mentaliteit onder de zogenaamde vrijgevochten seculieren!

 3. Ik denk dat PVV/Wilders nog niet reageren want ze overleggen eerst op welke manier zullen ze voor zijn uitzetting vragen en of de benoeming “haatpaleis” toepasselijk is voor een kerk.
  Het vergt enige tijd en het is niet zo makkelijk om van alles meteen roepen zoals het geval met de moslims is.

 4. @2
  „Een zware misdaad en gruwel moet niet zacht worden bestraft.” Hoe is dit uit context gehaald? Wat moet ik mij hierbij voorstellen? Gaat het om iets strafrechtelijks of om slapen met handen onder de dekens?

 5. Van Heutenberg Schreef:

  Deze dominee word veel onrecht aangedaan in de artikelen die vandaag over zijn uitspraken verschijnen. Seculier Nederland likt zich de vingers af. Heerlijk!!!! We kunnen weer galspuwen.
  Ieder die goede wil toont door eens eerlijk na te gaan wat Dominee nu werkelijk geschreven heeft, en in welke context, die zal tot de ontdekking komen dat dit allemaal een storm is in een glas water.
  Bah! wat een walgelijke mentaliteit onder de zogenaamde vrijgevochten seculieren!

  Misschien kun je inplaats van brallen zèlf eens uitleggen wat Dominee dan werkelijk heeft gepreekt?
  Ik wil weten wat dominee wel mag zeggen waar stemmingmakerij dat bij imams verbiedt en elk woord op een weegschaaltje wordt afgewogen. Niet dat ik zelf mohamedaans ben overigens, maar mijn humanistisch principe zegt me dat opwinding over godsdienst met gelijke maten moet worden gemeten.
  Johannes 8:7: `Die van Ulieden zonder zonde is, werpe den eersten steen’., zo leerde ònze Dominee me vroeger op Catechisatie.

 6. Ik zou toch vaker, en voor het eerst van m’n leven, naar de kerk moeten gaan, de Hersteld Hervormde nog wel. Zou zo’n eerwaarde dominantie mij eens als ouder tegenkomen. ‘Kweet niet hoe mijn dochters zijn opgevoed want was er niet bij, maar de eerste de beste die ze een klap zou hebben gegeven waar ik weet van had zou van mij een gedegen pak slaag hebben gekregen. Daar heb ik geen Kamervragen voor nodig. Wel voor het feit van mijn afwezigheid bij de opvoeding van mijn kinderen. Zij zijn allebei voorbeeldig, ook voor deze kinderverkrachter met dominees-bevoegdheid, in het onderwijs en de verpleging. Mag ik hopen dat zijn kinderen door die van mij worden opgevoed, en hijzelf eens de zachte verpleeghanden op een ziekbed mag ondervinden wanneer godsstraf hem heeft getroffen? Mag ik hopen dat ie kanker krijgt in dezelfde mate als hij de kinderen van de ouders van zijn kerk geen keuze wil laten in wat hen doet doen wat zij doen. Hopelijk geheel tegen zijn regels in!

 7. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10921504/___Slaan_zondig_kind_geen_advies___.html?sn=binnenland

  de Hersteld Hervormde Kerk klinkt als een rectificatie…

  het document in kwestie: http://www.geenstijl.nl/archives/images/pdfbr11.html

  om te voorkomen dat dwalende geesten de verkeerde conclusies trekken zou ik de dominee adviseren om voortaan wat duidelijker te zijn dan “niet uit de tijd” en “zelfs zeer lezenswaardig”, voor je het weet inspireer je een Breivik en moet je achteraf je handen in onschuld wassen

 8. Zo die baby weet waaraan zij zich te houden heeft, en op haar 6e verjaardag gaat de dominee los als hij godswoord verwoord met advizering van kastijding van het monstertje dat doet wat het doet in al haar onschuld. Laat die eerwaarde dominantie vooral dàt er eerst laten uitslaan. Zodat de volgende achterbaksche mensch worde herboren in gezagstrouw aan het bijbelsche scheldwoord; Gij zijt zondig, kind! http://www.google.nl/search?gcx=c&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=Jacobus+Koelman+1978+Utrecht gètvèrdèmme; Ongeveer 67.500 resultaten (0,36 seconden)

  Het feit dat dit allemaal op het internet staat bewijst dat deze oproep tot kindermishandeling en verkrachting van een kinderziel in tegenstelling tot wat die dominee nu beweert juist héél erg leeft in de joods-christelijke demagogie en hersenspoeling van Nederlandse burgers in spé.

  Ik heb met zulk geteisem niet meer de minste consideratie. Dat is nog eens andere billekoek hè meneer de dominee. Jouw kerk moet verboden worden net als ieder andere instelling die haar leden voorhoudt dat kinderen iets aangedaan mag worden. “Opdat men Zijner heiligheid deelachtig worde”. Het staat er godverdomme toch!

 9. Hihi van de joods-christelijke meester op school kreeg je met de liniaal op je vingers,van je buur een draai om je oor,van je pappie een oorvijg en van sinterklaas krijg je hem met een staf en een roe,leuk hoor deze pedagogische lessen.

 10. Als je het document doorleest gaat het zoals m.i. altijd over het reli Egocentrisme , vermeende verbindingen met een omnipotente goden of profeten , maakt niet uit uit welke geschriften lijfstraffen te halen zijn om macht over de volgelingen mee uit te oefenen.
  En in geval het kind.

  #2 Ik kan geen pfd copy paste doen maar deze dominee beweert dat het niet hem slechts om het aansporen van ouders om liefdevolle lijf straffen conform de geschriften uit te voeren.
  Het blijft volstrekt onduidelijk wat deze zonden zouden zijn;mocht kind een vaas gebroken hebben zou irritati over matirele goederen geen aanleiding mogen zijn.
  Ik vind dit zo verschrikkelijk ,denk aan de kinder telefoon inzake mishandeling die ook nog de afstraffing van ene god staat te wachten.

  Kinder mishandeling, angst en de liefde voor gods kind volgens deze dominee verkeerd begrepen:

  Onze Heere vereren
  Zijn kinderen eren
  Uw kind kastijden
  Zijn Onze pijnen
  Het kind nu stil
  Gelijk gods wil
  Het kind begroef
  Ons dienaars droef

  @2

  Das Weisse Band als reli liefdevol, en daarom zo treffend verfilmd, bindt des Heeres handjes onder meer aan de bedspijlen vast , revisited

 11. Tja, waar zouden die oorlogen toch vandaan komen, 2000 jaar christendom, uit naam van G`D vallen ze weer een land aan, bezetten er een plegen genocide etc. Het wordt er met de paplepel ingeslagen!

 12. Vlak trouwens die joden en moslims niet uit, die kunnen er ook wat van, kinderen slaan, vandaar die fundi’s

 13. Theo Gerris Schreef:

  Zei je niks of verkeerd antwoord kreeg je een flinke klap voor je kop.
  Zo heeft men mij breuken geleerd.

  Het werkte dus wel!

 14. mary Schreef:

  Vlak trouwens die joden en moslims niet uit, die kunnen er ook wat van, kinderen slaan,

  Jazeker, maar in het geval van moslims is dat het zoveelste bewijs dat ze boel aan het islamiseren zijn en dus dienen te vertrekken.

 15. “Wie zijn kinderen lief heeft kastijdt hen” staat ergens in de Bijbel.
  Dat sluit zondige kindertjes dus niet uit. Je kunt best zondige kindertjes liefhebben. Jezus, zelfs de grootste zondaar die ooit heeft geleefd, had de mensen lief en wordt ook erg lief gevonden.
  Wij zijn een tijdje “asielhuis” geweest. We hadden op een bepaald moment een (Chinese) moeder met haar zoontje en dochtertje (6 en 4 jaar) in huis. Er was wat onmin met de erg Christelijk vader. Kan gebeuren.
  In elk gezin is wel eens wat.
  Toen we het jongetje in bad wilde stoppen, weigerde hij.
  Na enig aandringen ging hij uiteindelijk toch.
  Ongelofelijk wat moet die vader dat jongetje lief hebben gehad. Hij zat vol blauwe, zelfs zwarte plekken.
  Vermoedelijk wilde hij niet in bad omdat hij bang was dat z’n zusje jaloers zou zijn.
  We weten natuurlijk niet of het door slagen is gekomen. Immers als je verkering hebt wil je elkaar nog wel eens een stevige zuigzoen geven. Dan krijg je ook zo’n blauwe plek.
  Het jochie kan wel overladen zijn geweest met zuigzoenen. Je weet zoiets niet.
  En het kan best. Jaren later hoorden we dat het meisje op 18 jarige leeftijd in verwachtin was van haar 4e halfbroertje of zusje.
  Pappa was de gelukkige aanstaande pappa.

 16. Theo Gerris Schreef:

  14
  Henk Veldman
  En later wou men dat ik wiskunde leraar werd.

  Einstein scheen ook niks van wiskunde te snappen en dat is ook wel gebleken want hij beweerde dat hij 12 uur per nacht sliep en dat kan helemaal niet want een nacht duurt nooit 12 uur. ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Nacht )
  Daar helpt geen E=mc2 theorie ook maar één moedertjelief aan.

Reacties zijn gesloten.