Je bent een sukkel als je belasting betaalt ….. of toch niet?

De bewoners uit de zuidelijke Europese landen worden maar al te vaak als lui afgeschilderd en dat is in de nieuwe crisis een maar al te ‘leuk’ tijdverdrijf.

Dat de geruchten en de desinformatie succes hebben bewees een notaris, waar ik moest zijn voor een akte. Dit is toch iemand waarvan je denkt dat hij wat meer informatie tot zich neemt dan de doorsnee Henk & Ingrid. Maar nee hoor, de man kwam ook met de fabel op tafel dat dei Grieken het toch wel makkelijke hadden om met 51 jaar met pensioen te kunnen gaan. Geen wonden etc. Die heb ik dus even uit de droom geholpen, maar volgens mij vond hij het andere verhaal veel spannender.

Maar Louise Fresco schrijft een mooi stukje over hoe de bewoners van de Zuid-Europese landen tegen belasting betalen aankijken en als ik zie wat er mee gedaan wordt, dan zou ik misschien ook wel zo denken. Dus wie kunnen we dan iets verwijten?

Specifiek over Italië gaat dit stuk, word een mens niet vrolijk van. Genotzucht gaat voor zelfdiscipline in een wel heel extreme vorm.

3 gedachten over “Je bent een sukkel als je belasting betaalt ….. of toch niet?”

 1. Er zijn grote verschillen tussen de Noordelijke regio’s en de Zuidelijke, ook van Europa, zoals overal op Aarde. Die meestal negatief worden belicht. En daarbij speelt de bevolkingsdichtheid ook nog een belangrijke rol. Bijvoorbeeld in het Noorden kan een inwoner in Seberië tot zelfs boven de Noordpoolcirkel [de Zuidpoolcirkel ligt in zee] zelfstandig zich een bestaan onderhouden, wat in bijvoorbeeld Nederland niet [meer] kan. Dat is een, twee is dan dus het verschil tussen de sub-Tropen en de gematigde streken, bijvoorbeeld tussen Noord en Zuid van de EU zoals ik al stelde. In het Noorden moet ‘sWinters de schoorsteen roken plus dat er om de seizoen gebonden voedingsmiddelen te telen kassen moeten zijn, die ook moeten worden verwarmd. Terwijl toch in het Zuiden als de grond vruchtbaar is al die dingen niet nodig zijn. Komt nog bij dat Nederland voor een groot deel onder de zeespiegel ligt wat ook de nodige investering en onderhoud van een overheid vergt die door de gezamelijke inwoners moeten worden gedragen. Lees net dat Louise Fresco doctor in de landbouwkunde is, dus je zou toch denken dat daar ook haar hart ligt om te laten spreken over die regio verschillen. Het is niet verwonderlijk dat die regio verschillen hebben geleidt tot ontwikkelings verschillen. De boosdoener is echter dat we allemaal van twee walletjes willen eten. In het Noorden willen we dezelfde klimatologische luxe genieten als in het Zuiden, wat enorme hoeveelheden energie opslurp plus de navenante organisatie van de economie en het bestuur van het land. In het Zuiden willen -we- [vreemd om dit te zeggen maar is in feite juist] dezelfde organisatiegraad van de economie en het bestuur als de inwoners in het Noorden. Dus die laatsten moeten dan ook [leren] belasting betalen. En het Noorden moet [leren] minder profiteren van de gelijkwaardige ontwikkelingsverschillen.

 2. Sjuul van Dissel Schreef:

  Er zijn grote verschillen tussen de Noordelijke regio’s en de Zuidelijke, ook van Europa, zoals overal op Aarde.

  Nou, maakt niet zoveel uit hoor, mits je maar tot het zogenaamde Westen| behoort.
  Zo heeft Australië vorige week in Darwin een militaire basis vrijgegeven aan de de USA met het oog op verdedediging van manoeuvres vanuit China.

 3. @ Abdul Alhazred:

  Officieel betaal ik ook belasting van m’n bijstandje maar als ik het plus en min dan ben ik een van die weigeraars die sinds hij tot de ontdekking kwam dat zijn zuurverdiende belastingafdracht voor een groot deel totaal verkeerd wordt besteed. Maar wat je aangeeft is natuurlijk wel een probleem van de Amerikanen. Die het helaas ook tot mijn/ons probleem maken maar niet door belasting te betalen. Strikt genomen is Australië een Zuidelijk land maar als je zoals ik doe de Noordelijke en Zuidelijke halfronden spiegelt is het ook zo’n land als ons ‘Noordelijke’ Westen. Evenals China overigens. Waarmee nog maar weer eens wordt aangetoond dat kolonisators geen onderscheid maken op welk land of waar zij koloniseren. Ik weet zeker dat ik wordt gekoloniseerd, en jij wordt dat ook.

Reacties zijn gesloten.