Schieten bij Occupy-ontruimingen is geen geweld?

In de VS zijn er al doden gevallen en afgelopen nacht was er de ontruiming van het Zuccottipark in New York. De politie schoot in Oakland gericht met rubber kogels zoals je hier kan zien.

De ontruiming afgelopen nacht is volgens, de burgemeester van New York, Bloomberg zonder geweld verlopen. Midden in de nacht met honderden agenten een kamp overvallen, tenten afbreken en verbieden om deze nog op te mogen bouwen, alle eigendommen in vuilniswagens smijten en 200 mensen arresteren; allemaal heel vriendelijk inderdaad.

Terreur van de banken, politiek, politie en de vuilnisophalers bestaat niet blijkbaar, waarbij ik van de laatsten het echt helemaal niet begrijp, zij hebben juist belang bij deze opstanden. Wat is dat toch waardoor het gewone volk zich telkens weer laat gebruiken door de smeerlappen die aan de macht zijn?

Inmiddels heeft een rechter vandaag besloten dat de Occupiers gewoon terug mogen mét hun tenten, maar de burgemeester zegt van niks te weten en gaat deze beslissing sowieso aanvechten.

1 gedachte over “Schieten bij Occupy-ontruimingen is geen geweld?”

  1. Vóór het kapitalistisch systeem in Amerika wordt bijgesteld of vóórdat men aan dat falend systeem een discussie wenst te wijden zullen er meer doden vallen dan nu in Syrië onder het bewind van de dictator Bashar al-Assad of in China onder het communistisch bewind en die strijd zou de komende zomer best eens los kunnen gaan barsten.

    Het aantal tentenkampen waar mensen bivakkeren die hun huis zijn uitgezet overtreft in de USA trouwens vele malen dat der Occupy Beweging maar vanwege het feit dat mensen uit de eerste groep zich -vaak uit schaamte- buiten de stad ophouden worden ze voorlopig met rust gelaten.

    Amerika is immers al lang geen democratie meer maar een oligarchie waar belangengroepen de president en senatoren in hun broekzak hebben zitten…

Reacties zijn gesloten.