Gerdi Verbeet wil meer laag opgeleide kamerleden

Anders voelen de lager opgeleiden zich niet voldoende vertegenwoordigd, volgens Verbeet. Hm, ik weet het niet. Je ziet waar dat in de VS met Reagan en Bush jr. toe geleid heeft, als mensen politici gaan kiezen die niet al teveel slimmer zijn dan zijzelf omdat ze ze anders niet vertrouwen. En natuurlijk hebben wij zelf al de intellectuelen van de PVV, de laagst opgeleide fractie in de Tweede Kamer, onder leiding van Havo-gediplomeerde Geert Wilders.
Ons systeem heet niet voor niets een vertegenwoordigende democratie, waar je vertegenwoordigers kiest waarvan je hoopt dat ze meer deskundigheid hebben over allerlei zaken dan jijzelf. Anders kun je wel gewoon per referendum gaan regeren.

13 gedachten over “Gerdi Verbeet wil meer laag opgeleide kamerleden”

 1. “Gerdi Verbeet wil meer laag opgeleide kamerleden.”

  Tuurlijk meid, daar heb je de PVV in de 2e kamer voor, toch? En nu de CDA ook.
  Begrijpelijk dat als gevolg hiervan men speeches en documenten ook in de verschillende streekdialecten zou kunnen samenstellen.

  Dan stromen weer de journalisten van de hele wereld naar onze 2e kamer toe!

 2. Zullen we een PVV2 erbij halen dan?en een PVV3 en dan de kamerleden selecteren uit volendam,den haag oh oh cherso,en dan in de tweede kamer honden toelaten en een dartbord neerhangen plus een patatkraam

 3. Laurent, je noemt precies waar het sinds jaar en dag om gaat in Nederland. Ooit hadden de oude Grieken democratie uitgevonden zodat het volk vertegenwoordigers konden kiezen die daarvoor geleerd hadden. In Nederland is het de wereld op zn kop. “Vertegenwoordigers” kijken wat het “Volk” (Whateverthefuck dat nou ook moge zijn) wilt en stemmen hun mening daarop in. Dan is het niet gek dat een minkukel als Dion Graus in de kamer zit.

 4. Het mens Verbeet had in haar onmetelijke wijsheid ook kunnen zeggen dat het niveau van opleiding in dit landje zó laag geworden is dat het hoog tijd wordt om eens méér aan onderwijs te gaan doen. Maar nee, het Volk is dom, dus de Tweede Kamer moet ook dom zijn, liefst nog dommer en al doende wordt alles dom.

 5. Kevin Schreef:

  Zullen we een PVV2 erbij halen dan?en een PVV3 en dan de kamerleden selecteren uit volendam,den haag oh oh cherso,en dan in de tweede kamer honden toelaten en een dartbord neerhangen plus een patatkraam

  Ik dacht dat met de intrede van PVV dit al gebeurd was. Lekker patat-majo bij de onderbreking.

 6. dat de PVV fractie bovengemiddeld veel criminele antecedenten heeft is natuurlijk alleen maar te respecteren want hierdoor is het parlement als geheel een betere afspiegeling van de samenleving…

 7. tja, ze zal wel enige verbondenheid voelen…ze was zelf ook geen hoogvlieger

  Verbeet doorliep het gymnasium in Amsterdam en studeerde vervolgens sociale geografie maar rondde deze studie af. Ze slaagde later wel voor de middelbare opleiding (MO)-A Nederlandse Taal- en Letterkunde.

 8. Ik la me niet vangen in mainstream denktrend’s, ondanks mijn hogere technische opleiding aan de 50-er-jaren LTS, de o zo verguiztde Ambachtschool. Levenservaring zat, maar ik neem aan niet die levenservaring die Gerdi Verbeet op het oog heeft. Het zijn namelijk ervaringen die in een leven zijn opgedaan die voornamelijk ontstonden door de politiek van haar partij, of die nou meeregeerde of in de oppositie zat. Met een eenmens partij doorstoten naar het Minister-President-schap dat lijkt mij voor mij wel een goed idee. :mrgreen:

 9. “Ons systeem heet niet voor niets vertegenwoordigende democratie, waar je vertegenwoordigers kiest waarvan je hoopt dat ze meer deskundigheid hebben over allerlei zaken dan jijzelf.”

  En vanuit de gedachte van een representatieve vertegenwoordiging zouden de kandidaten uit alle lagen van de bevolking moeten komen, zodat ze samen weten wat overal speelt (en opdat kiezers zich met hen kunnen identificeren en vice versa). Da’s toch niet zo raar gedacht?

  Het schijnt dat het er in tijden niet zo belabberd heeft voorgestaan wat dat betreft: voor de oorlog waren laagopgeleiden beter vertegenwoordigd in het parlement en waren arbeiders ook veel meer (partij)politiek actief. Dat is wat men de kloof tussen hoog- en laagopgeleiden noemt – al valt op die hypothese nog wel een hoop af te dingen. Maar destijds in de discussie was het wel weer tekenend hoe afkerig de gevestigde partijen zijn van het opnemen en naar voren schuiven van laagopgeleiden.

  Volgens die Mark Bovens, die de term diplomademocratie gemunt heeft, was er op dat moment (zo’n 3 jaar geleden) slechts 1 kamerlid als laagopgeleid aan te merken: de toen nog onbekende Emile Roemer. Die heeft mavo, havo en basisschool-pabo gedaan.

 10. Ik vind de reacties hier stuitend, laagopgeleid zijn betekent niet automatisch dat je achter Wilders ideëen staat, het betekent evenmin dat een persoon dom, asociaal of anderszijds onkundig is.

  Er zijn een hoop laagopgeleiden in ons land die wel degelijk een gezond stel hersenen hebben die niet zouden misstaan in onze regering. Ik wil geachte bevooroordeelde reageerders er ook op wijzen dat het gros van de hoogbegaafden laagopgeleid zijn omdat de nederlandse maatschappij gemaakt is voor en door de middelmatigen… wat me ook brengt bij mijn grootste probleem van onze regering, die wordt namelijk bevolkt door visieloze, middelmatige mensen die nog niet eens in staat zouden zijn leiding te geven aan een klein groepje mensen, laat staan een heel land, het feit dat ze wel een opleiding genoten hebben maakt ze niet minder incompetent.

Reacties zijn gesloten.