Denen vervangen mensen door camera’s aan de grens

En Nederland gaat, net als Denemarken, ook camera’s gebruiken aan alle grensovergangen. Vroeg ik me toch af of dat allemaal wel oké was. Ik vind van niet. Maar de Europese Commissie heeft zich er al over gebogen en het CPB vindt het helemaal geen goed plan.
Iedere platte pet kan straks zien waar welke auto geweest is, want langs de snelwegen komen ook steeds meer camera’s. 1984 van Orwell komt steeds dichter bij. Heel eng!

4 gedachten over “Denen vervangen mensen door camera’s aan de grens”

  1. De nieuwere digitale snelheidscamera’s registreren ook al een paar jaar alle kentekens die passeren. Die gaan allemaal dagelijks naar een centrale database zodat je gereden route met een druk op de knop gereconstrueerd kan worden.

  2. DUur geintje gezien het aantal grensovergangen die we hebben, net als in Nederland trouwens. Helemaal die achterweggetjes die je hier (en waarschijnlijk ook in Nederland) hebt. Als elk kut zandweggetje en landweggetje een dure camera moet dan is het wel een dure aangelegenheid.

  3. Mensen vervangen door camera’s Dehnus. Er staan nergens mensen aan de grensovergang, dus bij vervanging kost het niks.
    Camera’s aan de grenzen is geen bezuiniging op personeel, het is geen vervangen van personeel, het zou een volmaakt nieuwe controle zijn. En wel een waar ik ook niet op zit te wachten.

  4. Bij Denemarken stonden er dankzij de Deense PVV wel weer mensen bij de grensovergangen. Geheel tegen de afspraken in. En drie keer raden wie er altijd aangehouden werden en alles uit moesten pakken?

Reacties zijn gesloten.