Nederland heeft heel lang geleden de grenzen al uit handen gegeven

Nederland heeft in de Schengenverdragen samen met andere landen afspraken gemaakt aangaande grenzen. Nu zit Nederland ineens te piepen dat ze dat toch niet zo bedoeld hadden en de macht niet uit handen willen geven. Had je tijdens het maken van die afspraken op moeten letten, ja! Ook zou het voor wat minder gezichtsverlies zorgen als betrokkenen eens zorgden dat ze op de hoogte zijn van de bestaande afspraken.

Hoe komt het toch dat landen afspraken maken met andere landen en dan net doen of die afspraken niet bestaan. Oftewel, dat ze heel verbaasd zijn als ook maar iemand ze er aan herinnert? Zo ook met het verdrag van Schengen van 2008. Nederland gaat niet meer over zijn eigen grenzen, zelf besloten. Niet zeuren dan onder druk van een of andere belachelijke pipo met geblondeerd haar.

Heeft iedereen in dit kabinet, de Tweede Kamer, de Eerste Kamer of op de ministeries zo’n slecht geheugen? Zitten ze niet op de te letten bij het afspraken maken? Doen ze hun huiswerk niet als ze maatregelen nemen die tegen bestaande afspraken ingaan?
Ik weet het niet, wat ik wel weet is dat het mij iedere keer weer verbaast hoe slecht men op de hoogte is van de bestaande afspraken binnen Eu-verband (ook ten aanzien van de de mensen- en burgerrechten gaan ze regelmatig in tegen de EVRM). Als ik mijn werk zo slecht zou doen, stond ik al lang op straat.
Ons land wordt er door geregeerd en door gecontroleerd, van onze belastingcenten helpen ze de boel naar de knoppen.
Arm Nederland en arm Europa.