Wedstrijd blaffen maar niet bijten tussen CDA en PVV

“Laat Bleker ‘zijn streep maar trekken’, dan blijven er van de tien zetels nog een stuk of vier over. Voor iedere miljard ontwikkelingshulp eentje”, twitterde Wilders zondag. Hiermee verwees hij naar de laatste peiling van Maurice de Hond, waarin het CDA op tien zetels staat.

Altijd maar dreigen en nooit doen. Hij heeft al zo vaak gezegd dat dit kabinet het moeilijk gaat krijgen als ze…

Nou volgens mij lachen ze zich allemaal een kriek en Geert vierkant uit. Wat moet Geert als dit kabinet valt? Dan is er geen meerderheid te bedenken die nog met Geertje wil spelen. Het CDA gereduceerd tot minimaal en alleen met de VVD gaat het niet lukken. Dus Geert als je verstandig bent, hou je je een beetje gedeisd.

Want er is geen enkele andere partij buiten het CDA of de VVD die zo klootzakkerig onbeschoft is dat ze met de PVV willen samenwerken.

Maxime Verhagen (foto: Combiner)
Vandaag roept Maxime Verhagen op zijn beurt Wilders overigens op verantwoordelijkheid te nemen.

Verhagen vindt de opstelling van Wilders niet passen bij “hoe we deze politieke samenwerking vorm hebben gegeven”. Er schiet mij iets te binnen over Ab Klink en een orgel.

“Je moet je de vraag stellen: hoe creatief kun je zelf zijn om een bijdrage te leveren aan het herstel van de Nederlandse economie en het behoud van banen en inkomsten voor de toekomst.”, gaat Verhagen verder. Ik weet niet wat die man gebruikt, maar sinds wanneer denkt hij dat Wilders zich dat soort vragen stelt?

Bovendien vindt Verhagen dat Wilders moet beseffen dat “de tijd van makkelijke bezuinigingen” voorbij is en roept hem op ook zijn verantwoordelijkheid te nemen voor moeilijke besluiten. Ja, juist daarom zit Wilders nu niet in de regering en jij wel, Verhagen. Veel plezier met je tien zetels na de volgende verkiezingen. Oh wacht, daarom zal er wel weer helemaal niks gebeuren.

 

3 gedachten over “Wedstrijd blaffen maar niet bijten tussen CDA en PVV”

  1. Dit is hem juist: ” Ik weet niet wat die man gebruikt, maar sinds wanneer denkt hij dat Wilders zich dat soort vragen stelt?”

    Hij is gewoon de onderzeeër van VVD.

Reacties zijn gesloten.