Spanje gered door Rechtse politiek

Je zou toch zeggen dat met een jeugdwerkloosheid van ruim 40% en een in elkaar gestorte onroerendgoedmarkt de Spanjaarden inmiddels in de gaten hebben gekregen hoe ze zijn bedonderd door de Grootgraaiers.

Maar nee hoor, de Spanjaarden kozen afgelopen zondag juist weer en masse een rechtse partij, de Partido Popular (de Partij voor het Volk) die veel prachtigs belooft voor gewone mensen. Jaja, het zal wel weer. Deze regering kan lekker alles erdoor drammen, want heeft nu zelfs een meerderheid, ze zullen ook wel weer hechte banden hebben met Goldman Sachs zoals in Griekenland, Italië en bij de ECB.

Het volk voelt zich – terecht – weer eens bedrogen door de sociaal-democraten van Zapatero, maar waarom dan nóg rechtser wordt gestemd is me onduidelijk, lemmingen zijn we, tis zonde dat ik het zeg.

10 gedachten over “Spanje gered door Rechtse politiek”

 1. Wat je vergeet te vermelden is dat de PP de partij van de Franco-nostalgie is. Dat maakt het zo mogelijk nog treuriger. Gelukkig is er een eerbiedwaardige anarchistische traditie in Spanje. Laat ons hopen dat die herleeft. Verkiezingen zijn voor dommeriken.

 2. Maar er zijn nog 2 hoekjes in het land waar ze nog steeds niks van de PP willen weten: Baskenland en Catalonië. Een stapje dichterbij de onafhankelijkheid van beide autonome regio’s?

 3. Ik vind dit weinig verrassend.
  Mensen zien dat de socialisten geen antwoord hadden op de ellende.
  Dan ga je uit pure wanhoop maar ergens anders op stemmen.
  Maar het zal de Spanjaarden niet helpen.
  De rente voor een 3 of 6 maands lening liggen al boven 5%.
  Nog hoger als de Grieken.

 4. Overigens is het “goede nieuws” dat PxC slechts 0,24% van de stemmen heeft gehaald ………

 5. Tja, Zapatero heeft ook wel een enorme troep nagelaten. Overigens zal het nog niet meevallen om de jeugdwerkloosheid aan te pakken, het gemiddelde opleidingsniveau in Spanje is vrijwel het laagste van alle Europese landen.

 6. Theo Gerris Schreef:

  Maar het zal de Spanjaarden niet helpen.
  De rente voor een 3 of 6 maands lening liggen al boven 5%.

  De hogere rente geldt alleen voor nieuwe leningen. Een paar maanden hoge rente is niet rampzalig omdat het de gemiddelde rente over de hele staatsschuld pas echt gaat beinvloeden als de rente langere tijd hoog blijft. Als de begroting snel sluitend wordt gemaakt is de schade niet erg groot.

 7. In Spanje leven geen lemmings. Die leven op toendra”s. En verder is het een grote leugen, waarschijnlijk geïnspireerd door de Amerikaanse kouweoorlogs PR retoriek, dat lemmingen zich zodanig gedragen als nu wordt verondersteld.
  “‘The 1958 Disney documentary into lemmings that won the academy award. Footage of lemmings jumping off cliffs was later found out to be faked. Edited version just showing the fake footage.. very funny although maybe not for the lemmings”‘ White Wilderness, 3.30 min. http://www.youtube.com/watch?v=xMZlr5Gf9yY
  Walt Disney zal wel meer leugens in kinderbreintjes hebben geinstalleerd. Als die kind’s groot zijn is hun hele volwassen brein van de trojaanse paarden vergeven. J. vd Heuvel, doe er iets an [antivirusprogramma?], want op Krapuul wil ik geen leugens lezen! 😀
  Maar niemand hoeft zich ervoor te schamen. Bij mij thuis vroegahh geloofden we het ook, ondanks onze 50-er jaren stalinistische opvoeding. Pol Pot zou er zijn vingers bij hebben afgelikt ware het niet dat die zijn killing field’s nog moest uitvinden. Zo zie je maar hoe de, in dit geval filmische, leugen zijn weg vind in de politiek.

 8. @Sjuul: De zogeheten gekraagde lemming (Dicrostonyx groenlandicus) pleegt niet collectief zelfmoord. Door een samenspel van roofdieren kan het aantal lemmingen enorm stijgen of dalen. (Heb ik een keertje bij wijze van beeldspraak-met-onderschrift in een blog gebruikt. Kon me er wel mee identificeren.)

Reacties zijn gesloten.