VVD jaagt VVD-stemmers in het buitenland tegen zich in het harnas

Dinsdag 22 november  hebben VVD, CDA, PVV, SGP – onze prachtcoalitie met gedogerts – besloten dat alle expats in het buitenland bij verkrijging van een buitenlands paspoort, het Nederlandse in moeten leveren. Dat gaat de VVD stemmen kosten en terecht!

Ik ben zo benieuwd of die Turkse mevrouw van de PVV haar Turkse paspoort al heeft ingeleverd en heeft mevrouw Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner haar Zweedse paspoort al ingeleverd? Of staan deze mensen boven de wet? Zoals tegenwoordig wel vaker gebeurt met dit kabinet.

 

9 gedachten over “VVD jaagt VVD-stemmers in het buitenland tegen zich in het harnas”

 1. Het artikel in VK gelezen. Viel mij toch iets op namelijk:

  “Dat er een gevoelige snaar is geraakt is duidelijk. Dat heeft twee hoofdoorzaken; een emotionele en een praktische. Ten eerste blijven Nederlanders gevoelsmatig altijd Nederlander, waar ze ook wonen, hoelang ze er ook wonen. Om hen actief uit te sluiten van het Nederlanderschap, simpelweg omdat ze een andere nationaliteit (niet: identiteit!) hebben aangenomen, is een regelrechte en onwillekeurige belediging van de regering jegens haar eigen bevolking.”

  Het heeft een beetje de schijn van dat een bepaalde groep Nederlanders (we weten allemaal welke groep dit is) wel eisen dat “buitenlanders” hier in Nederland MOETEN assimileren maar zelf als “buitenlander” ergens anders alle vrijheid moeten/mogen hebben om een Nederlander te zijn en te blijven!
  VVD/CDA/PVV/SGP hypocriet tot op het bot! Alleen eigen vrijheid is van belang. Vrijheden van iedereen die “anders” is telt gewoon niet en als ze niet luisteren.. hoppa.. veranderen we gewoon de wetten!
  Zou bijna Godwinnen maar doe het niet! 😀

 2. Voor je AOW bouw je per jaar 2% op en voor het inleveren van je paspoort 100% af. Dat lijkt een leuk bedragje winst voor de schatkist, maar geen aanstaande vergrijzer gaat natuurlijk nog naar het buitenland op zo’n manier. Dus lang leve de vergrijzing in eigen land, en de dubbele paspoorthouders dan maar importeren voor de verzorging van onze oudjes, die dan maar in eigen land blijven.

 3. Ik heb al zo vaak mensen met een dubbele paspoort doodgeschoten.
  Het lullige is dat je soms als je ze fouilleert soms maar één in de zak hebben en dan voel je je natuurlijk beroerd.
  Maar als je dan huiszoeking doet blijken ze stiekem het andere paspoort in een laatje te hebben verstopt.
  Levensgevaarlijk.
  Het punt is namelijk dat je vaak denkt te maken te hebben met een Nederlanders maar in werkelijkheid heb je te maken met een moslim die je stiekem probeert te islamiseren en we weten allemaal dat dan de rapen gaar zijn. Want ze zijn zelfs in staat om je te dwingen 2 paspoorten te nemen.

 4. Sjuul van Dissel Schreef:

  Voor je AOW bouw je per jaar 2% op en voor het inleveren van je paspoort 100% af.

  De AOW die je krijgt heeft niets te maken met je nationaliteit maar alleen met de vraag hoeveel jaar je in Nederland hebt gewoond tussen je 15 en je 65ste.

  Verder kun je ook naar het buitenland gaan en je Nederlandse nationaliteit houden.

 5. @Jos het ligt met die AOW van Nederlanders in het buitenland toch wat genuanceerder, kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Je bent niet 100%, maar wel een onevenredig groot percentage kwijt.

 6. @7) Je kunt wel degelijk 100% kwijtraken, zelfs met maar 1 paspoort (NL) en wonend in Nederland.
  Er wordt MAXIMAAL 2% per jaar opgebouwd, over de jaren dat je tussen je 15e en 65ste in Nederland woont. Als je een deel van die jaren ergens anders woonde, moet je ook nog aantonen dat je in NL “geworteld” bent. Anders loop je de kans helemaal niets te krijgen!
  Voorbeeld: mijn man en ik zijn op 19-jarige leeftijd in NL komen wonen, en hebben op ons 49 -50ste anderhalf jaar op Aruba gewoond, zijn daarna weer teruggekomen in NL. Met mijn simpele verstand meende ik dat wij 5,5 jaar “tekort kwamen”en dus 89% AOW zouden krijgen. Uiteindelijk is er 88% toegekend, maar dat heeft heel wat voeten in aarde gehad:
  Wij moesten in persoon verschijnen op het hoofdkantoor van de SVB met bewijsstukken als koopakten van de huizen die wij vanaf ons 19e hebben bewoond ( een huis kopen is volgens de SVB een bewijs van “worteling” (volgens mij is het alleen een bewijs dat je het geld voor de aanbetaling had, voldoende inkomen om de hypotheek te betalen gevoegd bij het gegeven dat je voor een huurwoning jarenlang op een wachtlijst moest staan)
  Wij moesten bewijzen dat we bij vertrek naar Aruba een bankrekening en inboedelgoederen in Nederland achterlieten, want dat “bewijst”dat je van plan bent terug te komen en veel meer van zulke onzinnige zaken.
  Uiteindelijk heb ik het pleit gewonnen door er iets nog onzinnigers bij te halen: Mijn man heeft in zijn kinderjaren ( maar voor je 15e telt niet) ook 8 jaar in Nl gewoond toen zijn ouders hier studeerden. Op zijn 8e is hij bij het schaatsen door het ijs gezakt: ik heb gedreigd de jeugdvrienden die hem destijds uit het wak hebben gehaald, als getuige mee te nemen. Dat was bewijs van “worteling”. Er is blijkbaar niets zo Nederlands als schaatsen en dan door het ijs zakken!

Reacties zijn gesloten.