Geert Wilders: kabinet speelt met vuur! *proest*

Ach Geert roept weer eens iets! Iedere keer denken we; ‘Ja!’, hij gaat de stekker er uit trekken! Maar nee hoor, Geert gaat gewoon weer morrend in het gareel. Maakt wel veel lawaai maar doet niks. Nu ook weer over de bezuinigingen, Geert vindt dat de ontwikkelingshulp maar gewoon afgeschaft moet worden. Staatssecretaris Ben Knapen heeft vandaag laten weten dat daar niets aan verandert. Er is al op bezuinigd en het blijft 0,7 % van het BNP. Kortom, Ben trekt gewoon een lange neus naar Geert. En wat kan Geert doen?  Helemaal niks! Want als hij de stekker er uit trekt, is het gedaan met zijn invloed in Den Haag. Hij krijgt nooit meer zo’n kans als nu.
Bovendien liet premier Rutte weten dat die toon van Wilders wel wat minder hoog kan.

24 gedachten over “Geert Wilders: kabinet speelt met vuur! *proest*”

 1. Ach… het is een Fighterbrand.. hij laat het kabinet vallen als de PVV en de VVD beiden dik op winst staan in de peiling. Zodat ze straks een Kabinet PVVD kunnen vormen (lees VVD alleen heerschapij) met wat gedoogsteun van het CDA hooguit.

 2. Ben Knapen haalde zijn schouders op en neemt hem niet meer serieus. der Hund belt und die Karavane zieht weiter.

 3. Toch een akelige zaak dat we geld blijven pompen in corrupte regime’s on der het mom van ontwikkelings hulp terwijl een deel van de eigen bevolking zelfs de zorgpremie niet kan betalen

  Het artikel is duidelijk met een rode hand geschreven

  Een expatriate die het een en ander gezien heeft in ontwikkelings landen.

 4. @5 buccaneer Ontwikkelingshulp gaat niet naar regeringen of regimes maar naar projecten. Op de uitvoering is vaak heel wat aan te merken, dat weet ik ook, als expat. Maar vertel maar eens hoe het beter kan. Daar heb ik wel een paar suggesties voor. U ook, Buccaneer?
  Ik vind het artikel eigenlijk te weinig kritisch naar VVDer Ben Knapen toe. Zonder in “rode” vooroordelen te vervallen, is meer kritiek op Knapen en zijn baas Rosenthal nodig en wenselijk.

 5. Bezuinigingstip

  Beste Geert en Markje en Verhagen,

  Ik weet nog een geweldig zinvolle tip om te zorgen dat er vele tientallen miljoenen Euri’s in de schatkist blijven..
  Ons Geertje is namelijk weer een Boekje aan het schrijven over het grote moslim gevaar en hij wil zijn braakbal uitspugen in Amerika om zo schijnbaar wereldwijd zijn persgeilheid te ventileren…

  De gevolgen in Nederland:
  Alle ambassadeurs moeten alle moslim leiders uit gaan leggen dat Geert een gedoger is (onbekend begrip in de buitenlanden) en geen coalitiepartner.Dus de Nederlandse regering kan er niks aan doen!

  Bij belangrijke landen moet Rosental of zelfs Rutte himself persoonlijk uitleg geven wat vele vliegtuigtickets kost.
  Alle bedrijven in elk moslimland ter wereld die zaken doen met Nederland leggen hun handel stil en daarom stuurt de regering van te voren ook ambassademedewerkers naar hen toe om dit ook weer uit te leggen.

  Na de boekpresentatie moeten alle ambassades ,medewerkers,politici en andere aan Wilders gerelateerde Vips persoonlijk beveiligd worden en dus ook vervoerd worden in nieuw aan te kopen gepantserde auto’s,
  .
  Alle kerken,kranten , bedrijven en personen die nu al te rechts overkomen en bezoek vrezen van een boze moslim moeten zelf de tent en hun personeel extra beveiligen wat veel geld kost en bij bedrijven de winst verlagen en ook hun belastingen aan het rijk te betalen veel lager uitvalt.

  Vele burgers en Medewerkers van Ambassades en bedrijven moeten geëvacueerd worden als de dreiging te groot wordt en er zullen ook reisverboden naar deze boze landen ingesteld worden.

  Dus laat Geertje zijn prulletje (ook een verzameling van nieuwsknipsels net als in zijn filmpje) snel achter de rododendrons pleuren,scheelt weer veel doekies!

 6. Nederland geeft van iedere Euro 7centen aan de allerarmsten op deze wereld. Als Geert hier op wil
  bezuiningen dan moet hy niet vreemd op kyken als deze mensen het komen halen.

 7. Buccaneer Schreef:

  Toch een akelige zaak dat we geld blijven pompen in corrupte regime’s on der het mom van ontwikkelings hulp terwijl een deel van de eigen bevolking zelfs de zorgpremie niet kan betalen

  En dankzij wie kan de bevolking de zorgpremie niet betalen , Mede dankzij al die “hervormingen ” waar Geert in zijn VVD tijd zonder enige gedachte aan de Plebs waar hij nu zijn kiezers vandaan haalt VÓÓR stemde …

 8. jocghum Schreef:

  Nederland geeft van iedere Euro 7centen aan de allerarmsten op deze wereld. Als Geert hier op wil
  bezuiningen dan moet hy niet vreemd op kyken als deze mensen het komen halen.

  Ook een goed punt, ja.

 9. Ach alweer, Wilders steekt het vuurtje aan maar komt vervolgens weer met water omdat hij bang is voor de gevolgen en wijst dan weer naar de PvdA dat die het kabinet in stand houdt. Wilders was, is en blijft ongeloofwaardig

 10. Jullie kunnen er lacherig over doen, maar hij heeft wel degelijk een punt.

  Het is prima om geld te geven aan mensen die het nodig hebben in arme landen. Maar het is algemeen bekend dat veel geld daar eindigt in een bodemloze put door graaiende ambtenaren aldaar.

  Dan is het beter om het geld hier te besteden. Er is in ons land ook armoede.

  Laten de regeringen in ontwikkelingslanden maar met concrete plannen komen en er zelf voor zorgen dat er geen corruptie is.
  Ik ben niet van plan om geld te geven aan een corrupte ambtenaar, terwijl het geld bestemd zou zijn voor de armen.

  Het is ons geld.

 11. #15 witte duif:

  Niet alleen “ons geld” is van de banken, maar ook wij zijn hun eigendom.

 12. Beste Witte duif

  Het gaat niet over banken, maar over dat Geert Wilders het niet eens is met de hoogte van het bedrag (0.7 % van het BNP) dat ons land jaarlijks afdraagt aan ontwikkelingshulp.

 13. Joop Schreef:

  Een hoop geld. Mag je best kritisch over zijn waar je het aan uitgeeft.

  Nog maar kort geleden gaven we 7 miljard aan ontwikkelingssamenwerking uit, nu nog maar zo’n 4,5. Er is dus al stevig gesnoeid, al weten we niet precies op welke wijze. Geert gaat het niet om het getal achter de komma, die wil gewoon nul komma niks. Je kan willen dat het geld beter wordt besteed of dat het aan de binnenlandse armoede ten goede komt, maar dit gaat om een nieuwe bezuinigingsronde. Het gaat dus inderdaad regelrecht naar de banken.

 14. Joop Schreef:

  Een hoop geld. Mag je best kritisch over zijn waar je het aan uitgeeft.

  Jazeker en dat doen we dus ook.
  Maar Wilders wil het verbieden en dat is toch heel wat anders dan “kritisch” zijn.
  En het is ook niet zozeer dat Wilders die centjes niet wil uitgeven maar hij wil dat hij bepaald waar jou en mijn centjes naar toe gaan en zo niet dan………?

 15. @19

  zolang de PVV wil dat wij meebetalen aan een hogesnelheidslijn in Israël, nota bene deels door bezet gebied, lijkt het mij dat die partij de prioriteiten niet helemaal op orde heeft

  maar misschien zou ik dat beter begrijpen als ik jood was

  een stem op de PVV staat wat mij betreft gelijk met een brevet van geestelijk onvermogen en preventief TBS om de latente Breiviks er alvast uit te filteren

 16. kaaskop Schreef:

  maar misschien zou ik dat beter begrijpen als ik jood was

  Ik ben “jood” en ik weet bijna zeker dat als ik in Israël zou wonen dat ik me dood zou ergeren aan “mijn” regering die nog steeds niet in staat is om de “terreur” van de Palestijnen neer te slaan, maar aangezien ik in Nederland woon kan ik helemaal met Mosje Dahjan meegaan die zei dat als hij Palestijn zou zijn hij precies zou doen wat de Palestijnen doen, namelijk je verzetten tegen je bezetter, maar voegde hij er aan toe, als de Palestijnen verstandig zouden zijn zouden ze maken dat ze wegkwamen omdat ze vroeg of laat toch zullen verliezen.
  Ik ben bang dat Dahjan ook hierin gelijk zal krijgen, maar desondanks zal ik er alles aan doen om een “Palestijn” te zijn. Misschien onverstandig, maar in ieder geval niks om je voor te schamen. Iets wat ik als “jood” wel doe/zou doen waar ter wereld ik ook zou wonen.

 17. @22

  het was slechts een verwijzing naar de sneer aan het adres van Uri door Raymond “knokploeg en NSBers totdat het niet meer mocht van papa” de Roon

  het is jammer dat het andere joodse geluid zo overschreeuwd wordt

  nu de kaarten in het Midden Oosten opnieuw geschud worden is het te hopen dat er een nieuw evenwicht onstaat waarbij de houding van Israël ten opzichte van de buren niet bepaald wordt door militaire overmacht en politieke/financiële spelletjes achter de schermen met de VS maar door goed nabuurschap gebaseerd op wederkerigheid

  bepaalde universele karaktertrekken van de mens stemmen mij echter niet vrolijk voor de toekomst

Reacties zijn gesloten.