Eerste kamer lust bijstandsplannen vingerlikgedoogwrak niet

Eerste Kamer stuurt vingerlikkers opnieuw terug naar tekentafel:

Een meerderheid van de Eerste Kamer, waaronder regeringspartijen VVD en CDA, vraagt om aanpassing van de kabinetsplannen voor een strengere bijstand.

Zo pleiten VVD en CDA voor het ontzien van volwassen jongeren die net begonnen zijn met werken en inwonen bij hun ouders met een bijstandsuitkering. (Stentor)

Update: onze VVD “democraat” De Krom veegt er vooralsnog zijn reet mee af.

7 gedachten over “Eerste kamer lust bijstandsplannen vingerlikgedoogwrak niet”

 1. Gezinnen met met meerder uitkeringen hebben meer te besteden als een gezin met een werkende. Het wordt tijd dat de bijstand weer een vangnet wordt in plaats van een hangmat.

 2. Gezinnen met met meerdere uitkeringen hebben meer te besteden als een gezin met een werkende. Het wordt tijd dat de bijstand weer een vangnet wordt in plaats van een hangmat.

 3. Wat een onzin Ron. Stel een echtpaar met een meerderjarig werkend kind. Pa krijgt minstens 100% van het minimumloon en het kind ook. = 200% . Waren ze alledrie in een uitkering Dan krijgen pa en ma samen 100% en het kind 60% = 160% . Maar de meeste werkenden krijgen meer dan die 100%, want bijna iedereen krijgt een cao loon. wat al gauw meer is dan 115% van het minimumloon. Wanneer iemand minder krijgt dan ie volgens de afspraken hoort te krijgen moet ie daar iets aan doen. Bv naar de rechter (met hulp van de vakbond). Dat is de eigen verantwoordelijkheid. .

 4. Het is terecht dat de eerste kamer nog vragen heeft over deze wet. Nog afgezien van de inhoud rammelt het stuk juridisch van alle kanten. Maar deze regering heeft nergens een boodschap aan. Dramt gewoon alles door waar ze haar zinnen op heeft gezet.
  De verontrusting van regeringspartijen cda en vvd in de 1e kamer betekent toch iets denk ik.
  De wet moet op 1 januari al ingaan, maar hij is nog niet aangenomen.

 5. “Het zou eenvoudiger zijn om onderscheid te maken op basis van leeftijd dan te toetsen op inkomen.” schrijft de Stentor. Dat is zacht uitgedrukt: het is onuitvoerbaar (google maar ’s op ‘huishoudentoets’) o.a. volgens de bonzen van de sociale diensten: http://www.divosa.nl/actueel/weblog/waarschuwing-de-huishoudenstoets-wordt-een-chaos – en die moeten ermee gaan werken. Maar ja wat doen ze dan, dan wordt het bij wijze van ridderlijk gebaar een half jaar uitgesteld….

  De Krom legt zelfs internationale verdragen naast zich neer (http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/kabinet-lapt-kritiek-iao-aan-zijn-laars/), dus waarom niet de bezwaren van de 1e Kamer.

 6. Als twee mensen samen hebben gewerkt en zy worden allebei werkloos dan hebben ze recht op WW
  Hoelang de WW duurt hangt van je arbeids verleden af, maar een feit is dat hy eenmaal eindigt.
  Sociale-zaken geeft nooit aan alle twee een uitkering maar zy krygen dan het minium,
  Het minium is net zo veel dan wat 2mensen ontvangen op hun 65 verjaardag (AOW)
  Het zou zeer onrechtvaardig zyn als de zoon of de dochter die werkt voor hun ouders zouden moeten
  zorgen””want daar komt het dan wel opneer””

Reacties zijn gesloten.