Belgen beter geïntegreerd dan Nederlanders

Kijk zo doen ze dat in België, Gewoon een mini-moskeetje in je internationaal bedrijf inrichten, in plaats van met je lompe Hollandse klompen overal doorheen te klossen en gelijk beginnen te schreeuwen. Gewoon een beetje aanpassen en schuiven, niet zo hard praten als de gemiddelde Hollander en je hebt er een hoop klanten bij. Bovendien hebben die Belgen ook al anderhalf jaar geen regering, wat een aanzienlijk pluspunt is ten opzichte van onze situatie.

6 gedachten over “Belgen beter geïntegreerd dan Nederlanders”

 1. Ja, ik denk ook wel eens dat ze het daar beter door hebben dan wij, met onze grote bekken. Maar ja, zo was de VOC mentaliteit he? Grote bek en flink van je afbijten en dan kon je alles gedaan krijgen. Maar die nep-VOC’ers van nu zijn vergeten dat we niet zoveel meer voorstellen en dat je met beleefdheid en voorkomendheid een heel stuk verder komt. Zeker in een land als China, dat toch erg in opkomst is.

 2. Wat een timing. Gisteren is bekend gemaakt dat maar liefst 30% van de belgen het heel normaal en begrijpelijk vind dat er bij sollicitaties op afkomst gediscrimineerd word.
  Een bedrijf met een eigen moskee maakt nog geen zomer, in veel bedrijven worden de moslims gewoon geweerd en iedereen vind dat prima.

 3. GJ_ Schreef:

  Wat een timing. Gisteren is bekend gemaakt dat maar liefst 30% van de belgen het heel normaal en begrijpelijk vind dat er bij sollicitaties op afkomst gediscrimineerd word.

  Is dat nieuws? Onder Hitler vond ruim 80% van de bevolking het normaal dat joodse mensen als minderwaardig werden beschouwd en mochten toch in kampementen ondergebracht worden.

  Het was toen de laatste trend. Van de harde schreeuwers.

  Net als nu.

 4. Ik heb net een paar dage in Belgie rond Brussel verkeerd.
  Ik zag daar meisjes onder de7 jaar met zwarte hoofddoek tot onder hun nek gedrapeerd of opgehangen .

  Ik wil alleen maar zeggen dat gehallujah over neerlandse hoofddoek moslima .s als gidsland wel eens beetje bekrompen zou kunnen zijn…

  #4 Het zal wel toeval zijn nexus , maar in de trein terug vonden luidruchtige neerlands marokkaanse meisje in het bijzijn van oudere gehoofddoekje vrouw dat er veel joden in antwerpen waren .. ik had nog op willen staan.. maar deed het niet… …

Reacties zijn gesloten.