Crisis in de schoentjes van Henk & Ingrid

Sinterklaas heeft minder te besteden dit jaar. En dat komt door die vermaledijde crisis. Wanneer gaan Henk & Ingrid nu eindelijk eens beseffen dat die crisis is veroorzaakt door de mensen die op dit moment met houtjes en touwtjes een kabinet in leven proberen te houden? Vrije marktwerking is voor zowel VVD als PVV een natte droom waar ze elke nacht meerdere keren van wakker worden. Diezelfde vrije marktwerking die de hele economie naar de kloten heeft geholpen omdat er altijd grootgraaiers zijn die mogen spelen met andermans geld en er zelf geen schade van ondervinden. Dat is volgens rechts ‘vrije markteconomie’, ik verlies en jij betaalt.

6 gedachten over “Crisis in de schoentjes van Henk & Ingrid”

 1. De marktwerking heeft inderdaad de lagere en middeninkomens hard getroffen.
  En ik denk , dat dit nog verder gaat.
  Maar toch een vraagje.
  Ik heb altijd gedacht dat de PVV en SP ongeveer hetzelfde sociaal economisch programma hadden met de verkiezingen.
  Is de PVV daar enorm van afgeweken ?

 2. Theo Gerris Schreef:

  Ik heb altijd gedacht dat de PVV en SP ongeveer hetzelfde sociaal economisch programma hadden met de verkiezingen.
  Is de PVV daar enorm van afgeweken ?

  Ja ..
  op ieder punt zo ongeveer , het PVV sociaal economisch programma was als een cellofaantje rond een drol . slechts bedoeld om de stank weg te houden ,..

 3. Als Henk & Ingrid zich niet hadden voortgeplant dan was Sinterklaas een stuk goedkoper klaar. Spanje is al hard genoeg geraakt door de crisis. Straks gaan ze ook niet meer op vakantie naar Benidorm. Of Lloret. Naar Cherso van oh oh durven ze ook niet meer vanwege onzekerheid over de wisselkoers euro-drachme.

  Henk & Ingrid hebben het zwaar. Gelukkig hoeven ze niet op hun 65e te stoppen met werken. Dat heeft Geert goed geregeld.

 4. De PVV heeft van alles belooft. Wat hebben ze van die beloftes waar gemaakt? Henk en Ingrid worden
  samen met de onderklasse van NL het meest getroffen. Geert beloofde meer veilig-heid op straat, door
  meer blauw op straat.””Resultaat””’niks meer blauw””” Meer handen aan de bedden in de verzorging.
  Resultaat ””””’Nihil”””””’Nul. Nada”’

 5. Als je de economie met een taart vergelijkt, is he de liberale visie om die taart zo groot mogelijk te maken. De socialistische visie is om die taart niet per se groter te maken, maar om die eerlijk te verdelen. Dus de keuze is aan u: een kleine taart, die weliswaar eerlijk in stukken is gesneden, of een grote taart, waar jij een stuk uit krijgt wat kleiner is dan een ander stuk. Kans is aanwezig dat beide stukken even groot zijn.

 6. @5

  dankzij de koekenbakkers van de huidige regering met een duidelijk VVD stempel wordt de taart steeds kleiner

  een totaal gebrek aan visie, geen effectief beleid, een krimpende economie en hooguit een glimlach en een handgebaar om de (forse) kritiek van economen, fiscalisten en maatschappelijke organisaties als onzin af te doen en daar nota bene nog een bevestiging voor “de goede weg” in te zien

  de taart wordt steeds kleiner en dan heb ik het nog niet eens over de verdeling

  de kans is veel groter dat de taartpunt van de PVVCDA je met een knorrende maag achterlaat

Reacties zijn gesloten.