Columnrondje zondag

Het is weer tiet veur ’n columnrondje. Vandaag troffen wij aan op de interwebs de volgende interessante columns. De eerste die mij wel aanspreekt is er een van Rob Zijlstra, rechtbankverslaggever te Groningen. Vannacht viel het me al op (vraag me niet waarom) dat Rob Zijlstra voortaan niet zo’n klein beetje ook super anti-PVV is, hetgeen toe te juichen is. Maar ik had zijn column nog niet gezien. Over Opstelten en Folkert Jensma, waar wij gisteren trouwens ook al aandacht aan besteedden in columnrondje zaterdag. Gaat dat zien, die column van Zijlstra.

Dan de dagelijkse Hulspas. Voor Hulspas hebben wij eigenlijk vorige week het internetfenomeen columnrondje uitgevonden. We vonden het wat overkill om iedere keer als Hulspas weer een supercolumn schrijft een heel bericht op de site te wijden aan louter dat. Alsof het wereldnieuws is. Ja Hulspas schrijft mooie columns, nee het is geen wereldnieuws. Ergo: columnrondje. Nou ook dit keer weer een aanrader hoor die Hulspas. Raymond de Roon (PVV) is helemaal geen racist. Hij is gewoon een dood-ordinaire antisemiet. Hardcore old-school stijl. Leuk voor Henk en Ingrid om op te stemmen. Bevalt ze uitstekend tot op heden.

Thomas von der Dunk gaat geheel in stijl los op het probleem van Zwarte Piet. Is traditie, dus mag niet aangekomen worden, want ONZE traditie.

Sluit ik af met deze van Verbaljam. Onze log nestor. Titel: De Rotzooi van Rutte. Nuff said.