Van Schie (VVD): ‘Vrijheid van godsdienst uit Grondwet’

De vrijheid van onderwijs, zoals die in Nederland is vastgelegd in de Grondwet (artikel 23), moet op de schop. Dat vindt dr. Patrick van Schie, directeur van het aan de VVD verbonden wetenschappelijk instituut. (Nederlands Dagblad)

De VVD. Je weet wel die partij waar die christelijke partijtjes zo graag hun principes voor verloochenen om de VVD maar zo veel mogelijk ter wille te zijn. Van Schie (VVD) staat overigens niet wijd en zijd bekend vanwege zijn heldere inzichten.

5 gedachten over “Van Schie (VVD): ‘Vrijheid van godsdienst uit Grondwet’”

 1. Volgens het artikel in het Nederlands Dagblad:

  Van Schie kreeg weerwoord van andere deelnemers aan het debat. Dr. J.P. de Vries, oud-hoofdredacteur van het ND, zei dat neutraal onderwijs per definitie onmogelijk is.

  Van Schie wil met andere woorden naar een nieuwe Sovjet-Unie, waar godsdienstvrijheid evenmin werd toegestaan.

 2. “‘Van Schie gaf aan dat liberalen voorrang willen geven aan de vrijheid van het individu. De vraag is wat in het geval van het onderwijs het individu is. Zijn dat de ouders of is dat het kind? ‘Voor mij is dat het kind’, beantwoordde de VVD’er de door hem zelf geformuleerde vraag.”‘
  In een reactie: “‘niet de vrijheid van godsdienst maar de vrijheid van onderwijs moet uit de grondwet. Nederland is zo ongeveer het enige land ter wereld waar scholen die betaald worden door de staat, het recht hebben kinderen te weigeren omdat ze naar de verkeerde kerk gaan.”‘
  Als de VVD niet zo van het padje af was zou ik er alleen om deze opstelling op kunnen stemmen want die fout in het recht is hèt fundament van alle problemen van onze tijd. Dus helaas dat de VVD op haar beurt ook zo veel problemen veroorzaakt met haar religie; DE MARKT.
  Dat andere sjapieter werd door Marcel Hulspas al gepast beantwoord.

 3. Uhm godsdienst is een slechte mening, dus valt onder vrijheid van meningsuiting, maar we laten holocaust ontkenners toch ook geen scholen leiden?

  100% mee een smet dit voorstel dus. Oprotten met speciale rechten voor religie, alles met religie er in schrappen uit grondwet behalve wellicht een verduidelijking dat ‘een mening’ en de achterlijke wereldvisies van religie het zelfde zijn voor de wet.

  Belastingsvrijstelling, oprotten, speciale wrede slachtmethodes weg, speciaal respect voor religieuze meningen, weg! Het is eens lechte mening, net zoals die domme dogma’s van Wilders, klaar. Dat maakt het ultiem ironisch overigens, dat Wilders haat voor fascistische Islam hem fascistisch laat handelen. Alleen hij is veel gevaarlijker voor democratie want hij heeft macht! Haha! Ironie.

 4. @3

  De “islam” waar Wilders zich tegen verzet bestaat niet.

  Toch bedien je je van dezelfde dogma’s en daarmee bewijs je dat je net zo dom bent. Dat is pas ironisch

 5. ” Van Schie (VVD): ‘Vrijheid van godsdienst uit Grondwet’”

  Wat ie echter bedoelt als raszuivere VVD-er is: ” Vrijheid…uit Grondwet!”

Reacties zijn gesloten.