PVV dient urgente motie in over aanspreekvormen in de klas

Hè ja, laten we in de Tweede Kamer gaan regelen wat wie in het dagelijkse leven tegen iemand anders mag zeggen. Misschien is het een idee als dergelijke normen dan voortaan ook in de Kamer gehandhaafd worden.

Heeft de PVV misschien ook nog ideeën over het verplicht met twee woorden spreken bij de bakker, of dat mensen met van die trays anderen voor moeten laten gaan bij de koffie-automaat, of het met meer dan één mandje bij de mandjeskassa in de rij gaan staan? Dan verwacht ik ook daar onverwijld moties over van de PVV.

Afwijkingen van de verplichte aanspreekvormen kunnen niet worden getolereerd en overtreders dienen zwaar bestraft te worden.

25 gedachten over “PVV dient urgente motie in over aanspreekvormen in de klas”

 1. Ja en kijk hoe voorbeeldig wilders zelf is in de kamer…hou op man…
  En die reacties in de telegraaf eronder..
  Het is werkelijk bizar dat een groep asocialen,jaloerse vunzen,racisten,gewoon deze regering hebben kunnen laten regeren….ongelooflijk dat nederland door dit soort laag bij de gronds veegvolk hun grieven kunnen uiten die niets waard zijn en vernederend voor nette mensen,dat zulke drolbaccillen hun hersenloze willetjes door de tweede kamer krijgen.

 2. Vroeger had je die vragenuurtjes van de tweede kamer enzo..ik hoor niets meer van de oppositie,
  ook wanneer geert talloze keren andere landen en hun ministers beledigt hoor je van die kant niets…
  geen wonder dat die wildersfans denken dat dit zo hoort en alles maar kan.

  Wat is hier aan de hand?
  Is het tactiek?

  vertel wie het weet…..aub.

 3. Kevin, Amen! En Laurent, inderdaad, hoe kun je als PVV nou eisen dat mensen zich netjes gaan gedragen? Het moet toch niet gekker worden! Zij treden alle fatsoensnormen met grote bruine laarzen, want moet kunnen, en anderen mogen niks! Hoe kom je er op?

 4. Mischien moeten we ons manteltje straks ook over een plas water leggen wanneer er een jonkvrouwe op straat loopt?
  Of een appeltje voor de juf meenemen?
  Zoonlief wil jij een bordje havermoutpap? Ja moeder dat zou fijn zijn lief moeke danku moeder voor uw goede zorgen….jaja

  Best wel leuk die Dickens verhalen rethoriek,maar nu gebeurt het ook echt…..

 5. Volgende stap : verplicht U zeggen tegen je ouders , lost alle opvoedkundige problemen op !!!

 6. En denk erom potjandorrie driedubbeltjes nog aan toe als je stout bent teghttp://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTZ2CuGgkm7jya_u4F5eeuMw2z9EKW-kchQCRrDm6ESvCKpZZ2Oen de juffrouw…

 7. Maar dan moeten de juffen en meesters wel zich anders gedragen en kleden ook.

  De juf moet een lange rok tot haar voeten hebben met riem,waarin een hooggesloten blouse zit en daarover heen weer een vest,daarbij haar haar in een strenge knot en geen make up of parfum.

  De meester geen spijkerbroek maar nette bandplooi pantalon met overhemd en stropdas,haar met brylcream en geen sieraden piercings in.

  De klaslokalen sober zonder tekeningen of planten,enkel schoolbanken een lessenaar en schoolbord.

  het liefst ook een groot kruis boven de deur..om de christelijke waarden te behouden en te propaganderen..oja de Holandse rood wit blauwe vlag ook in de klas en een gebedje opzeggen voor de les begint.

  Oja en kinders die er niet goed volgens PVVnormen uitzien of gedragen,worden bij de tuchtcommissie opgegeven zodat hun kinderen in kolonies of opvoedkampen heropgevoed worden.

 8. De reactie van de CNV is al meer nieuws dan het PVV voorstel , dus weer in eigen voet geschoten …. 😀

 9. je zou haast denken dat Geert een soort taqqiya socialist is die doelbewust rechtsdragend Nederland laat imploderen in een orgie van domheid

 10. kaaskop Schreef:

  je zou haast denken dat Geert een soort taqqiya socialist is die doelbewust rechtsdragend Nederland laat imploderen in een orgie van domheid

  😆 😆 😆

 11. Personen van een club die zelf woorden gebruiken als;;;;;KNETTERGEK;;;;;;;doe eens NORMAAL-MAN
  HAAT-PALEIZEN;;;;;PERSONEN uitsluiten om hun religie,,moeten hun grote-bek maar houden over
  Normen en Waarden!!!

 12. Ik vind het een hoopvol teken dat ze er bij de PVV toch wel besef van blijken te hebben hoe het hooooort.

 13. De PVV wordt steeds meer geïnspireerd door Krapuul.
  Ook hier verdwijnen (verdwenen?) commentaren met “je” en “jullie” automatisch in the bin.
  Als dit comment gewoon verschijnt, betekent dat, dat we volgens Beertema dan, zijn teruggevallen in “de jaren-70”.
  Je weet wel, die jaren van de regeringen van Piet de Jong (KVP) en Van Agt-Wiegel. 😀

 14. Kevin Schreef:

  het liefst ook een groot kruis boven de deur..om de christelijke waarden te behouden en te propaganderen..oja de Holandse rood wit blauwe vlag ook in de klas en een gebedje opzeggen voor de les begint.

  Ja, maar dan moet Jezus er natuurlijk ook op gespijkerd zitten. Alleen zo’n kruis vind ik niks.
  Ik raak ook altijd ontroerd als ik een schilderij zie waar zo mooi het lijden van Jezus wordt afgebeeld.
  Ik vind het prachtig. Ik stel me ook wel eens voor als ik aan een kruis moet hangen. Vind ik weer niet prachtig.

 15. Ja dat hakt erin. Hoeveel uren ik niet in de hoek van de klas heb doorgebracht omdat ik tegen de meester jij-de en jouw-de zoals ik het thuis in de vijftiger jaren al gewend was. Moest ‘m zelfs wel een keer voor kankerlijer uitmaken omdat die meester Nijff mij verbood om voor mijn vriendje op te komen toen hij werd gepest, z’n petje over de 4 meter hoge muur plus smeedijzeren hek die rondom de speelplaats was gebouwd was gegooid. Dit incident heeft mijn latere carriërre bepaald, en dat evenals m’n etalagebenen niet te verhalen is op dat achterbakse stuk schorum dat zoveel respect en stilte en rust in de klas opeiste dat er voor les geven geen tijd en ruimte meer overbleef. Die Prof. van Poelje Openbare Lagere School in de van Damstraat aan de rand van het Haagse Schilderskwartier heeft mij niks onderwezen, zelfs geen respect voor een leraar of voor wat dan ook dat dit opeist.

  Ja laten we vooral dat soort kadaverdiscipline voor de onmondige leerling weer invoeren. Ik zweer dat als mij ter ore komt dat mijn kleinkinderen dit moeten doormaken ik persoonlijk zo’n ‘meester’ zonder waarschuwing vooraf, want dit wordt toch maar weer als een dreigement opgevat, figuurlijk gesproken een koppie kleiner maak. Van mij maggie vrezen voor zijn leven of respect hebben voor zijn leerlingen. Een van de twee. Ik hoop maar dat dit duidelijk genoeg is voor die idioten voordat er ongelukken van komen.

 16. @22
  Moet ik weer denken aan de Afghaanse zeelieden (!) bij Elsschot die zo’n kruis zien hangen en zeggen: wat zielig, doen jullie dat vaak?
  Dat was van voor de uitvinding van de joods-christelijke beschaving.

 17. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  @22
  Moet ik weer denken aan de Afghaanse zeelieden (!) bij Elsschot die zo’n kruis zien hangen en zeggen: wat zielig, doen jullie dat vaak?
  Dat was van voor de uitvinding van de joods-christelijke beschaving.

  😛
  Ik heb overigens nog een voorstel voor een motie waar Wilders vast wel blij mee zal zijn.
  In geval van heibel, diefstal of geweldpleging is het niet ongebruikelijk om een jochie van 18 als hij dader is te betitelen als “man”. Zo kun je in het nieuws vernemen dat de dader een man van 18 was en z’n slachtoffer een jongen van 19.
  Ik heb ooit m’n kantoor gedeeld met die van de wijkpolitie. Soms werd er wel eens iemand binnengebracht na een klacht uit de buurt.
  ALTIJD werd de dader aangesproken met “u” zelfs al was het kereltje nog maar 17 jaar maar het eventuele slachtoffer werd meestal getutoyeerd. Alleen wat oudere mensen werden ook met “u” aangesproken.
  Ik wil voorstellen om elke aanhanger van Wilders t.a.t. met “U” wordt aangesproken (met hoofdletter, jawel!) en om eventuele vergissingen te voorkomen draagt iedereen die achter Wilders staat het vogeltje van de PVV-logo op de kleding.
  Ieder ander mag je gewoon jijen en jouen behalve dus criminelen en PVV-aanhangers. Het “(uit)jouwen” is eventueel wel toegestaan omdat dat nu eenmaal tot de etiquette van de PVV behoort en die dien je te respecteren.

Reacties zijn gesloten.