Ouderen weer achter de geraniums dankzij Rutte & Co

Met dank aan de onnodige en vooral asociale bezuinigingen van Rutte (VVD) en zijn bruine bende:

Het schilderclubje van Riet, de verjaardagssoos voor 70-plussers, de schaakvereniging of de creaclub van Rosaline; het is slechts een greep uit de Rotterdamse clubs die binnenkort dakloos zijn. Want hun onderkomens, de buurthuizen, sluiten in rap tempo hun deuren. Te beginnen op Zuid. “Ze zetten ons terug achter de geraniums.” (Weekkrant (pag. 2/3))

Je hele leven krom gelegen voor dit land? Dan mag je nu in je eentje gaan zitten kreperen.

Sociale contacten? Zoek maar zelf uit.

Bezig blijven en daardoor meer bij de tijd? Wegwezen.

Ouderen kosten te veel en moeten zo snel mogelijk maar oprotten. En ze thuis weg laten kwijnen is een van de oplossingen die dit kabinet heeft bedacht voor de inproductieve ouderen van Nederland.

Wat nog ontbreekt is de SGP die tekent voor een handig vrijwillige euthanasie-wetje.

God wat word ik hier weer kwaad van! 😡

7 gedachten over “Ouderen weer achter de geraniums dankzij Rutte & Co”

 1. Geen nood, want de stichting Blik op werk heeft goed nieuws voor deze mensen.

  ” Het is voor de meeste Nederlanders fysiek en mentaal mogelijk om tot hun 75 e levensjaar door te werken. Dat bevestigt Stichting Blik op werk vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in het Financiele Dagblad De stichting beroept zich op gegevens van de WAI-database, waarin het werkvermogen van circa 100.000 werknemers is vastgesteld.”

  Leuk bericht ter illustratie van de uitdijende economische waanzin.

 2. Ik woon in een van de Rotterdamse deelgemeentes waar het hele welzijnswerk word aanbesteed vanaf 2013. En dan wordt er vooral ingezet op het opbouwen van een netwerk rond die mensen die geisoleerd zijn, zodat zij zo min mogelijk beroepen doen op de gemeentelijke voorzieningen.

  Overigens word er niet alleen op de ouderen bezuinigd, alle verenigingen, clubs en voorzieningen moeten vanaf volgend jaar een kostendekkende huur gaan betalen voor Rotterdams onroerend goed. Zo gaat bijvorbeeld de voetbalvereninging een rekening krijgen van 56.000 euro ipv 5.400 en de ehbo vereniging ziet zijn huur verzesvoudigen. Hier zijn er wat clubs in overleg gegaan met kerkbesturen, maar kom daar maar eens om te oefenen met je gothic-band.

 3. hai betty,ik zag jaren terug van die bejaardetehuizen in crooswijk op tv,daar was 95% van plan wilders te stemmen…….and they did!

 4. Dit heeft natuurlijk wel met het kabinetsbeleid te maken, maar meer nog met algeheel neoliberaal beleid wat al in de pijpleiding zat en men er nu met een mooie smoes doorheen kan persen. Veel steden lopen miljoenen mis door het afknijpen van het Gemeentefonds, maar hoe men dat dan invult is altijd veelzeggend. Bezuinigingen op welzijnswerk en minimabeleid komen echt niet uit de lucht vallen, daar is achter de schermen vaak al jaren naartoe gewerkt.

  Wat @Betty zegt over die marktconforme huurprijs bv., dat willen ze bij ons sinds enige tijd ook doorvoeren. Dat soort beleid wordt door de ambtenarentop bedacht – daardoor is het overal hetzelfde, al gaat het niet overal even snel. Maar Betty, wil je dat alsjeblieft niet ‘kostendekkend’ noemen? Zo’n huur betekent vette winst. (Bij ons heeft trouwens de welzijnsorganisatie aan de amateurkunst aangeboden dat ze tegen een zacht prijsje in de door hen gerunde bejaardentehuizen terecht kunnen, maar die zijn meestal akoestisch volkomen ongeschikt.)

 5. @3 Ja maar die beloofde ze hulp, handen aan het bed, meer politie en minder islamitische hangjongeren waar ze zo bang van zijn. Dat ze door dat peroxideongeluk beduveld zijn waar ze bij rollatoren (staan kunnen ze vaak niet meer) hebben ze inderdaad zelf mogelijk gemaakt. Maar aangezien die uit het verzekeringspakket gaat en ze straks door al deze bezuinigingen niet veel meer buiten komen dringt het misschien ooit nog eens tot ze door. Straks zijn de protestgeluiden net zo hard als het blèren van de PVV en Leefbaar. Alhoewel, iets met oude honden en nieuwe kunstjes….

  @4 Ach zelfs geld bestemd voor de minima wil Rotterdam nog wel aan iets anders uitgeven http://rotterdam.sp.nl/bericht/74411/111110-sp_geef_rotterdammers_hun_10_miljoen_terug.html
  Ik wil die “kostendekkende huur” het ook liever een hele andere naam geven, (iets met heel veel 😡 ) maar hij staat nu eenmaal zo in mijn raadsstukken. Hier moeten verenigingen maar ruimtes gaan delen, contributie verhogen en bedelen om incidentele subsidies.

 6. Betty Schreef:

  Ach zelfs geld bestemd voor de minima wil Rotterdam nog wel aan iets anders uitgeven

  Bij ons ook – het schijnt dat dat heel makkelijk kan, omdat zulk geld nooit echt geoormerkt is. Werkt grabbelen in de hand. Ook de Voedselbank betaalt marktconforme huur en krijgt daarvoor subsidie uit het minimabeleid. Hoe ver zijn ze bij jullie met het zonder salaris tewerkstellen van mensen in de bijstand? Is bij ons al gaande. En verrek, daar was weer een duur gebouw voor nodig.

  Als ze die huur ‘kostendekkend’ noemen zou ik als ik jou was een specificatie van die kosten vragen. Hier heet het ‘marktconform’ maar dat is ook verneukeratief, want vervolgens beweren ze dat Den Haag en Haarlem dat ook hanteren. Maar die maken onderscheid naar functie, met standaardtarieven voor non-profit – terwijl ze hier de m2-prijs berekenen obv de taxatiewaarde bij vrije verkoop van het pand, en dat scheelt zeker een factor 3. En dat beschouwen ze al als kosten: het bedrag wat je misloopt omdat je er niet iets winstgevends mee doet.

 7. Zo´n lulverhaal zullen ze hier dan ook wel ophangen, maar wel leuk om ze nog even aan het werk te zetten. Doen ze temninste nog iets anders dan mooi weer spelen in de krant en bloemetjes uitdelen voor die belachtlijke salarissen.

Reacties zijn gesloten.