PVV-bashing wordt te makkelijk

Nadat gisteren de PVV het bestond een motie in te dienen die beleefder taalgebruik van leerlingen ten aanzien van hun leraren af te dwingen, terwijl men er zelf niet voor schroomt de minister-president in de Tweede Kamer aan te blaffen, vindt Wilders nu weer dat minister Juppé aan ziekelijke bangmakerij doet over een eventuele crisis in Frankrijk:

”Die uitlating doet mij denken aan het referendum over de Europese grondwet in 2005, toen ook allerlei politici dreigden dat het licht uit zou gaan in Europa en dat alles fout zou gaan”, aldus Wilders.Angstzaaien is iets dat Wilders zelf natuurlijk nooit doet, zoals bijvoorbeeld ook niet tijdens zijn proces:

Overal in Europa gaan de lichten uit. Overal op het continent waar onze beschaving bloeide en waar de mens vrijheid en welvaart en cultuur schiep. Overal ligt het fundament van het Westen onder vuur.

Ik weet het niet. hoor, maar lijdt de Grote Lijder aan acuut geheugenverlies, dat hij ineens andere mensen verwijten begint te maken die één-op-één terug te kaatsen zijn? Op deze manier is er nauwelijks lol meer aan dat PVV-bashen, het wordt te makkelijk.

3 gedachten over “PVV-bashing wordt te makkelijk”

  1. “mocht het leiden tot gewapende conflicten op het Europese continent dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan”

  2. kaaskop Schreef:

    “mocht het leiden tot gewapende conflicten op het Europese continent dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan”

    Nou ja, dat ziet Wilders in elk geval niet met angst tegemoet, eerder verlangend 👿

  3. Dit is Wilders favoriete historische citaat: `”The lamps are going out all over Europe. We shall not see them lit again in our time” is a remark attributed to British statesman Sir Edward Grey on the eve of the First World War. It is also variously quoted as “The lights are going out all over Europe and I doubt we will see them go on again in our lifetime” (bron wikipedia).
    Interessant dat Wilders het zowel gebruikt om zelf paniek en angst te zaaien (met name over moslims) als om paniekzaaierij van anderen aan de kaak te stellen. Een soort tweesnijdend zwaard.

Reacties zijn gesloten.