Columnrondje donderdag

Marcel Hulspas vindt dat er vanwege de twee PVV voorstellen – 1040 uur en er moet weer ‘U’ gezegd worden op school , dan zijn alle problemen in het onderwijs opgelost – schoolpolitie moet komen! Ik wed dat de hele PVV-fractie nu strafwerk zit te maken omdat zíj er niet op zijn gekomen. 😀

Ook het gekakel van ‘oermoeder’ Van Bijsterveldt *kuch* neemt hij even op de hak.

Al het bovenstaande is natuurlijk stof dat opgewaaid wordt om de werkelijkheid aan het zicht te onttrekken. Dat er nog steeds bezuinigd wordt op het onderwijs.

Thomas von der Dunk over onze zuiderburen. België is er eindelijk uit, lijkt het, misschien toch nog wel, hoewel, etc.

Afgelopen vrijdag was er de Nacht van de Rechtstaat, hier sprak ook Donner. Hij waarschuwde iedere aanwezige voor alle gevaren die de fundamentele waarden van onze rechtsstaat bedreigen.
Sander Terphuis, staatsrechtjurist, zegt er op Joop.nl o.a. dit over:

Het CDA staat pal voor de vrijheid van godsdienst en voor de vrijheid van onderwijs, aldus vice-premier Verhagen. De liberalen staan pal voor de rechten en vrijheden van alle burgers ongeacht hun afkomst of geloof, aldus premier Rutte. Maar in werkelijkheid gedogen het CDA en de VVD de haatzaaiende en discriminerende uitlatingen van Wilders omwille van de macht. Premier Rutte maakte zelfs een knieval voor PVV-leider door druk van Wilders de vrijdenkersuimte van VVD in de Tweede Kamer te laten opdoeken.

Ik noem hier een ander voorbeeld. De partij van Geert Wilders heeft gezegd dat als het aan de PVV ligt de politie de bevoegdheid krijgt om moslima’s met hoofddoek uit de bussen te zetten. Ook toen hebben de VVD en het CDA niets van zich laten horen. Dit zijn de feiten.

Oftewel, hoe haalt Donner het in zijn hoofd om hier ook maar een beetje voor te waarschuwen! Hij houdt zelf mede een gedoogwrak in stand dat alle fundamentele waarden van de rechtsstaat aan zijn bruine laarzen lapt. Of is het hier gewoon een kwestie van wel de splinter in andermans oog zien, maar niet de balk in eigen oog?