Zonnehuizen failliet maar top houdt bonussen (vervolg)

We schreven er hier al eerder over, de mogelijke fraude bij de Zonnehuizen waarbij aan het gewone personeel werd gevraagd om hun spaarloon en dergelijke maar in te leveren om de boel te redden.

Naar nu blijkt is de ex-top die verantwoordelijk is voor de puinhoop alleen maar rijker geworden door het uitmelken van de Zonnehuizen, en heeft Bestuurder ad interim Charles Laurey daarom woensdag een advocatenkantoor opdracht gegeven de mogelijkheden te onderzoeken voor juridische stappen tegen een aantal oud-bestuursleden.

Deze laatsten weigeren namelijk naast alle ellende die ze veroorzaakten ook nog eens hun bonussen terug te storten. Bonussen..in de zorg..hoe bestaat het..de bestuurders daar zijn dus al net zo goor als de bankiers.

Uit het donderdag met grote vertraging gepubliceerde jaarverslag van de Zonnehuizen blijkt dat een voormalige mede-bestuurder Yvon ten Brummelhuis, een afkoopsom van ruim een kwart miljoen euro heeft meegekregen.

Dat niet alleen: drie voormalige leden van de voormalige Raad van toezicht gaven zichzelf ook nog eens 54 duizend euro cadeau bovenop de 18 duizend euro per persoon,hun normale gage, vanwege hun ‘inzet voor het herinrichtingsproces voor de raad van bestuur’ – oftewel het ontslag van eerder genoemde Ten Brummelhuis…
Gewoon een aantal lieden die de poet verdelen onder elkaar, criminelen zijn het.

En dat is dus het soort volk dat de instellingen gaat runnen waar al het geld van de PGB-budgetten heen moet gaan hè van Marlies bla bla van Zanten met je lieve stemmetje en je hand op de mond van de voorzitster ? Want er wordt zoveel gefraudeerd door de PGB-ers hè?, en je voelt je ook helemaal niet verantwoordelijk voor hetgeen er bij de Zonnehuizen gebeurt, misselijk mens dat je bent , je WIL helemaal niet zien hoe goor die o zo innovatieve zorg van je geworden is, want jullie zijn allemaal vriendjes en vriendinnetjes van elkaar daar aan de top die samen de staatskas leegjatten.
Wanneer komen we met zijn allen eens echt in opstand tegen dit soort praktijken? De roversbendes gaan gewoon hun gang, we kijken ernaar, en doen niks. Sukkels zijn we.

16 gedachten over “Zonnehuizen failliet maar top houdt bonussen (vervolg)”

 1. gespuis, tuig van de richel, gajes van de straat

  liever gisteren dan vandaag: OP DE BARRICADEN!

 2. De toekomst :

  Heeft u de “vrijwillige ” Euthanasie targets gehaald meneer de directeur , als niet minstens 25% van uw bewoners er per jaar voor kiest krijt u uw bonus niet hoor

 3. Zou het kunnen dat de traangas en pepperspray door de glasvezelkabel mijn beeldscherm bereikt want er komen steeds tranen in me ogen als ik die beelden zie. Nee Sjuul dat zijn tranen van woede.

 4. Dit speelt al jaren bij veel meer zorginstellingen. Omdat de zorg zakelijker moest, hebben ze allerlei lui uit het bedrijfsleven aangetrokken om de boel zogenaamd gezond te maken. En wat doen ze: even wat vastgoed verkopen (aan vriendjes projectontwikkelaars?) en de balans is weer positief. Bonus opstrijken en wegwezen.
  O nee, sorry… er wordt natuurlijk ook hard gewerkt. Het is een zware klus om het nieuwe bedrijfsplan goed te verkopen. De meeste medewerkers vinden het nou eenmaal niet leuk om in salaris achteruit te gaan.

  Ik heb zelf bij Waalborg in Druten gewerkt. Waalborg ging failliet, ’s Heerenloo nam het over. Het personeel kon slikken of stikken: failliet gaan en ontslagen worden of een reorganisatie (en bijbehorende salarisverlaging) accepteren. Om de niet-functionerende directeur te ontslaan was ook hier een mooie smak geld beschikbaar. Vervolgens kwamen er wat dure interim-managers om de boel te reorganiseren.

  De redenering is steeds: bezuinigen op de grote hoeveelheid lage salarissen levert meer op dan bezuinigen op die paar hoge salarissen. Wie dat bedenkt? Ja, precies…
  (en nu had ik hier graag die kotsende smilie geplaatst, maar die kan ik niet meer vinden)

  Niet alleen het personeel is hier de dupe, voor de cliënten is het nog veel erger. Onrust onder het personeel, veel wisselingen van personeel, inzet van uitzendkrachten en zzp-ers, verhuizingen naar andere gebouwen, enzovoort. Goh… waarom gaat het toch zo slecht met de ’28 Brandons’?

  Yvon ten Brummelhuis moest volgens de Volkskrant in 2009 aftreden, maar zelf zegt ze: “Door statutaire herziening van de bestuurlijke structuur (eenhoofdige Raad van Bestuur) overbodig geworden bij Zonnehuizen. Officieel in dienst tot 1 april 2010. ”
  En daarna heeft ze weer leuke baantjes gevonden als interimdirecteur/bestuurder bij allerlei andere instellingen. Doet ze vast niet gratis.
  http://nl.linkedin.com/pub/yvon-ten-brummelhuis/10/987/182

  Mocht iemand het zich afvragen: Ja, ik word hier pisnijdig van.

 5. @ LRD..
  goed stukje. Ik ga er werkelijk van over mijn nek hoe deze trut is binnengesmokkeld via de achterdeur van de VVD. Zodra dit PGB overgaat naar de gemeentes kan ik elke dag hier een stukje schrijven op Krapuul hoe dit in de praktijk gaat uitpakken. Van het geld dat overblijft van het PGB potje elk jaar, kunnen ze weer een grafitiproject met 20 mensen in Amerika gaan bekijken op kosten van de gehandicapten. Ik hou mijn mond in elk geval niet dicht en heb er inmiddels een persoonlijke missie van gemaakt om ze het leven zuur te maken.

 6. @5: Rob:

  Ik ben ook zoals je kan lezen, loeikwaad en gierendboos. Je verhaal over de Waalborg zou ik best eens willen lezen, en dank voor de aanvullingen! Het is altijd goed te weten dat we niet alleen zijn in onze kwaadheid, en die komt er bij een hoop mensen echt wel een keer uit, en misschien dat we dan weer écht kunnen zorgen voor elkaar zonder al die misselijke zakkenvullers. De Marktwerking, het komt mijn neus en oren uit.

 7. @7: DesertFlower:

  Zou mooi zijn een soort hoek-van-ellende door het afschaffen van de PGB te schrijven ja.

 8. Ik zou het ook goed vinden als er wat meer naar buiten kwam over de zorgmaffia.
  De directeur (Petrie Kremer) die bij Waalborg werd ontslagen vanwege slecht functioneren (ergens rond 2005), kreeg daarna allerlei baantjes als (interim-)bestuurder bij andere zorginstellingen (o.a. bij Philadelphia, MEE). Blijkbaar is het in bepaalde kringen niet erg dat je je werk niet goed doet.

  De VVD Utrechtse Heuvelrug vertrouwt zelfs de controle van haar kas nog toe aan ene mevrouw Petrie Kremer: http://www.vvdheuvelrug.nl/actueel_15557/36056/ Zal ongetwijfeld dezelfde tante zijn.

 9. google op: ZONNEHUIZEN MISBRUIK.

  opdoeken, dat smerige geitenwollensokken zootje, waar gescheiden vaders niet welkom zijn, omdat ma geen contact gunt met het kind omdat de muts borderliner is en pa op afstand wil pesten door met de omgangsregeling haar billen af te vegen en mensen te manipuleren, ook al missen kinderen hun vader daar hebben ze bij zonnehuizen lak aan!!! ik mocht nooit langskomen, ook niet voor een gesprek boontje komt om zijn loontje Zonnehuizen!…..HYPOCRIETE HUFTERS!!!

 10. VRAAGJE:

  is de TRIODOS BANK (recht tegenover zonnehuizen) verwikkeld en betrokken bij dit schandaal ?

  Heren journalisten en FIOD: werk aan de winkel !

 11. Wat????? wel geld voor duur kunstwerkje?
  zorgmafia noem ik dat.
  Sluiten die tent, wat een boevenzootje!
  Wat kunnen programmamakers weer smullen binnenkort: pow nieuws, de wereld draaid door, Pauw en Witteman, en…..heeft iemande de reportage nog bij netwerk gezien?
  Wat een soap serie, die zonnehuizen! het lijkt wel een aflevering van Bassie en Adriaan:
  Bassie en Adriaan, en de graaiende graaidirecteur, mwhahaha, L.O.L.

 12. Het is een grof schandaal, zeker als je bedenkt hoe er met het personeel wordt omgegaan. Personeel en clienten zijn de dupe terwijl de top weigert bonussen terug te storten. En hoe het mogelijk is dat iemand die ontslag krijgt wegens disfunctioneren gewoon bij andere grote instellingen weer aan de bak kan vind ik helemaal onbegrijpelijk. Dat gaat de gewone man/vrouw niet lukken. Ik vind dat mevrouw van Veldhuijzen van Zanten zich hier wel eens druk over zou moeten maken, i.p.v. niet bestaande fraude van het PGB. Laat ze zich hier eens over uitspreken i.p.v. haar verdachtmakingen van PGB houders die op internet een passende kwaal zouden uitzoeken. Goed dat jullie en de mensen die reageren dit soort praktijken openbaar maken!

Reacties zijn gesloten.