Wereldwijde spionage industrie is booming business

Het gaat goed met de spionage industrie, tegenwoordig kunnen ze je op alle mogelijke manieren in de gaten houden en daar komt dan geen wet of rechter meer aan te pas. Wikileaks:

“Het klinkt als iets uit Hollywood maar massa-interceptiesystemen, gebouwd in opdracht van westerse inlichtingendiensten voor onder meer “politieke opponenten”, zijn per heden realiteit. (…) Surveillancebedrijven hacken computers en telefoons, ook iPhones, BlackBerry’s en Androids, en neme deze toestellen over. Ze registreren elke functie, aanslag, beweging en zelfs de geluiden en omgeving waar de telefoon zich in bevindt.” (NRC)

Je hoeft ook niet te bellen of zo. Gewoon een computer of telefoon hebben is genoeg.

1 gedachte over “Wereldwijde spionage industrie is booming business”

  1. In Nederland / Benelux lijkt het gelukkig nog mee te vallen:

    Volgens Apple wordt CarrierIQ niet meer wordt gebruikt sinds iOS 5. Er zijn nog wat niet-functionle “restjes” aanwezig (wat vrij normaal is als een besturingssysteem niet iedere keer vanaf de grond wordt opgebouwd), maar die zullen in toekomstige updates alsnog worden verwijderd.

    http://macwereld.nl/nieuws/2011/12/apple_carrier_iq_software_afgeschaft_sinds_ios_5

    Tegenover Telecompaper hebben KPN, T-Mobile en Vodafone verklaard dat zij geen zaken doen met Carrier IQ. Aan MobileCowboys hebben Nokia, BlackBerry, Sony Ericsson, HTC, LG en Samsung laten weten dat er in de Benelux in ieder geval geen Carrier IQ toepassing op toestellen geplaatst is. Google stelt voor zijn Android-toestellen niet samen te werken met Carrier IQ.

    http://www.telecompaper.com/nieuws/updatecarrier-iq-lijkt-in-benelux-storm-in-glas-water

Reacties zijn gesloten.