Oorlog met Iran, zomaar een ‘selffulfilling prophecy’

Afgelopen tijd neemt de spierballentaal tegen Iran weer toe. VS trekt zich terug uit Irak en Afghanistan en nergens is er een echte oorlog om te voeren en de oorlogsmachine moet wel blijven draaien, want levert ook veel geld op. Ik zie het allemaal met grote zorg in mijn hart aan. Ik vind al die achter-de-tafel-lekker-warm-en-veilig-in-een-goed-beschermd-gebouw-praat LEVENSGEVAARLIJK!

De vazallen van de VS doen dapper hun best om de stemming er alvast in te krijgen. Zo wordt het pad geëffend van acceptatie en noodzaak, net als met Irak. Leren mensen dan echt helemaal niks van het verleden? Macht over grondstoffen zorgt overal voor oorlog, tenzij je er veel van hebt en je je rustig houdt, dan word je niet binnengevallen, hè Saoedie-Arabië?

4 gedachten over “Oorlog met Iran, zomaar een ‘selffulfilling prophecy’”

  1. want levert ook veel geld op.

    Iets andere kijk: stel je eens voor dat de amerikanen besluiten om hun oorlogsindustrie af te bouwen. Dan moeten al die bedrijven opeens iets anders gaan produceren. Consumenten zitten tot hun nek in de schulden, dus die gaan niks afnemen, de rijke stinkerds zitten op hun geld, dus het meest waarschijnlijke is dat de werkloosheid in de VS in no-time op 30% zit. Voor het zover is is de dan zittende president allang uit ’t witte huis gejaagd.

  2. Er is een grote kans dat het Zio-Amerikaans verbond iets van plan is op 5 december , dan is het namelijk Ashura , de belangrijkste dag in de Shia kalender waarop wij de dood van Imam Hussayn herdenken. In Iran en andere Shia gebieden word dit uitgebreid herdacht..

Reacties zijn gesloten.